In de douche stond te wachten tot mijn vingers rimpelden. Toen ik vanmorgen wakker werd, wist ik al dat er vandaag niet veel zou gebeuren. Net toen ik mezelf begon over te halen om er onder uit te gaan, kreeg ik water in m'n oor.

Meestal is dat gemakkelijk verholpen door snel en hevig opzij te buigen, maar dit keer had ik in alle beweging de afstand tot de gootsteen verkeerd ingeschat, waardoor ik met mijn hoofd tegen die harde rand beukte. Het was een flinke klap, maar de pijn trok vrij snel weg. M'n oor zat nog vol water en ik merkte dat de wereld anders klonk.

Dat bracht een jeugdherinnering boven:


We hebben allemaal onze eigen werkelijkheid. Maakt dat onze onderlinge verstandhoudingen zo problematisch? Elk zijn eigen belevingswereld, zijn perceptie, zijn context.Was ik net vergeten wat regen was krijg ik het op mijn kop  Oorwormen zijn eigenlijk geen wormen, maar insecten met bijtende monddelen. Daarmee kunnen ze je een venijnig prikje geven. Bij bedreiging neemt de oorworm typische dreighouding aan door de vergrote en verhoornde achterlijfsaanhangsels net als een schorpioen over het lichaam te krommen zodat de punten naar voren wijzen.wATER IN Je oor Ick snap nog niet wat je moet doen met water in je oor....:SHéhé, een goei douchke heeft deugd gedaan- Dan zal ik aan Jochem vragen of hij het me kan uit leggen, want ik snap het niet...