Vandaag was een fijne dag. Van de dingen die me had voorgenomen te doen, heb ik gedaan wat ik werkelijk van plan was en uitgesteld wat ik me slechts had voorgenomen om het lijstje uit te breiden. Het is altijd een fijne conclusie dat een dag geslaagd is. Ik ben tevreden.

Als beginnende puber vroeg ik me ooit af of ik wel gelukkig was. Een tijd lang probeerde ik iedere dag te beoordelen: plus, min of plusminus. Ik zou de gegevens in een grafiek uittekenen, zoals ik dat op school leerde bij wiskunde. Die grafiek heb ik nooit getekend.

Nu ik wat ouder ben, zie ik dat het nastreven van geluk niet nodig is. Ooit zal mijn herinnering aan deze periode zo zijn vervormd dat ik oprecht kan zeggen:

"Toen was ik gelukkig!"

En ik zal het geloven. Geluk is om naar uit of op terug te kijken.

Geluk  is verdriet dat even uitrust. geluk is gevaarlijk... want het is een herinnering en tegelijk een verwachting.Zo kan het ook ja! Wat 'n vermoeiend weblog......gelukkig  ongelukje ? maar soms zijn  ongelukjes gelukjes.. je  had het   enkel nooit kunnen ervaren als het niet  gebeurd was.. toch.......Men moet niet zo bewust omgaan met geluk/ongeluk. Daar word je alleen maar ongelukkig van.geluk K ben gelukkig. Nu. Vreemd he?