"Hebbes!" schreeuwt hij naar zijn dobber. Hij schudt en hijgt. En onder het wateroppervlak verschijnt een enorme witte vis. "Ja. Goed zo. Nee hier. Nee. Kom nou. Nee! O nee!" In zijn trillende hand houdt hij het lege haakje. "Waarom lukt het niet?" kreunt hij.

wil hem troosten: "Zo erg kan het toch niet zijn?" Maar hij begint te snikken. "Er zitten nog veel meer vissen in het meer," ga ik door.

"Maar niet zoals deze! Ik wacht al heel lang op die vis. Al zo lang!" Wat kan ik nog zeggen? Dat hij er wel weer bovenop komt? Dat hij morgen een veel grotere vis vangt en deze al lang is vergeten? Hij hoort me al niet meer. Nog een klein snikje en hij tuurt weer naar het water. Zo zal ik ook wel oud worden.

ik denk een vis met een levensdoelAls jij geen insect zou zijn maar een vis zou zijn, wat voor vis zou je dan zijn of willen zijn? Een vis met een mening? Een vis met een levensdoel?ik heb deze tekst uitgeprint en ik ga hem thuis aan de muur spijkeren. het is een prettige tekst als ik het even niet meer zie zitten.Vissen vissen in andere dimensies op mensen...heet het dan niet mensen? ...dat vraag ik me nu weer af...weet je ... Met een beetje geduld vang je ook nog vis,
achter het net.Dié vis Snap je het dan niet ?? Die oude man zit al z'n complete leven op die éne vis te hengelen. Dié vis is zijn levensdoel. Het is niet zomaar een vis. Het is dé vis......