"Mag ik ook zoveel spekkies?" vroeg een klein jongetje aan zijn moeder in de supermarkt. Mijn kar lag vol spekkies, in verband met mijn doorlopende dieet-experiment. Of eigenlijk mijn zoektocht naar dat ene voedingsmiddel dat alle energie geeft die nodig heb, zodat ik dat, en niets anders, in de groothandel kan inslaan en voor altijd van het gedoe af ben. Natuurlijk was ik met het lekkerste begonnen. Maar na drie dagen uitsluitend chocola zei mijn lichaam dat het tijd was om over te stappen op het een-na-lekkerste. Dus vandaar.

"Nee dat mag jij niet," was het antwoord van zijn moeder. Hij keek beteuterd.

"Later mag jij ook alles," stelde ik hem gerust. En het is waar. Later mag je alles. Een leuk vooruitzicht voor een kind, dacht ik. Maar zijn moeder leek daar anders over te denken en keek me venijnig aan.

"Maar later wil je niet zoveel meer," voegde ik eraan toe. Ook dat is waar, voor de meeste mensen. Meer kon ik er niet aan toevoegen, want zijn moeder trok hem mee.

Ik hoop dat hij het in zijn oren knoopt en later, met een reputatie, een huwelijk en een carrière, toch nog beseft: ik wil spekkies!

Ze komen me de strot uit da spekkies...
Sinterklaas loopt waanzinnig te stressen omdat we weer snoep tekort hebben...
Zullen we straks weer de derde wereld moeten overslaan...Chocoholic Ik heb het ooit lang geleden, uitstekend gedaan op een chocolade dieet .. 
Ik was heel gelukkig ... en ik ben er nog dik van.
Maar ja, als je zo gelukkig bent.. interesseerd dat je mooi nix ! Ach dat komt natuurlijk van die vieze roze cakejes. Evengoed leuk geschreven hoor.spekkies Jemig, spekkies. Als kind droomde ik van zakken vol. Je had ze toen alleen nog in ruitvorm. Ik kon niet wachten om groot te worden. Niets anders dan spekkies zou ik eten, de hele dag door, alle dagen. Toen ik groot was lustte ik ze niet meer. Mmmmmm spekkies Bedankt, heer Niemandsverdrietik wil van mijn spekkies af .