Vanochtend hoorde op de radio:

"Hoe ouder je wordt, hoe sneller de tijd gaat. Als kind lijkt een jaar ontzettend lang. Ben je eenmaal volwassen, dan vliegen de jaren voorbij. Dat is te verklaren. Je bekijkt het afgelopen jaar namelijk ten opzichte van alle jaren die je hebt geleefd. Dus als je 5 bent, is het afgelopen jaar 20% van je leven. Dat lijkt langer dan wanneer je 50 bent en een jaar maar 2% van je leven is."

Dat zette me aan het denken. Met dezelfde redenering worden de jaren langer als je op latere leeftijd niet achteruit kijkt, maar juist vooruit. Stel je bent 81 en je verwacht nog 4 jaar te leven. Dan was het afgelopen jaar 20% van de rest van je leven. Dat is relatief lang. Voor iemand van 5, die nog 80 jaar denkt te leven, was hetzelfde jaar slechts 1,23% van de rest van zijn leven. Relatief kort.

De gemiddelde levensduur in Nederland is momenteel 78 jaar. Op je 39e ben je op de helft. Wie dan problemen heeft met het verstrijken van de jaren, kan dus het beste vooruitkijken naar de dood.

maxima of ikzelf??? rood wit en blauw. de koning met zijn vrouwvooruit kijken wordt steeds minder leuk, je wilt toch niet weten wat voor mankementen je allemaal nog te wachten staan, daar verheug ik me echt niet op. Ik hou het maar bij de dag, deze dag en morgen weer een nieuwe ;-)pffff heb ik al meer dan 70 % van mijn leven gewerkt, moet ik nog eens 10%van de rest van mijn leven. vooropgesteld dat ik >90 word.** tja die vergt wat meer rekenwerk... zien naar de jaren.... Geniet van het leven en bekijk het per dag..