peter
Thursday, August 31 2000, 05:24 pm

ik heb een mooi dilemma voor jullie.

per flessenpost (www.glasbak.nl) heb ik een kort verhaal over een rustig-romantische ontmoeting, met cliff-hangerig einde, verstuurd. de reactie die ik vandaag kreeg: "hoi, ik ben hilde....ik heb net je flessenpost gehad....ik ben nu wel heeeeeeeeel benieuwd hoe het is afgelopen, heb je haar bog weer gezien? en???? nouja, als je zin hebt mag je me wel terug mailen.. ##@##.nl doeidoeiii groetjes, Hilde"

het meisje heb ik daarna nooit gezien (erg jammer), dus een happy vervolg zit er niet in.

eerlijk zijn en hilde's illusie verpesten, of hilde voor de gek houden en een romantisch vervolg verzinnen?

Dagmar
Thursday, August 31 2000, 04:38 pm

Dat komt door "back" en door Reload. Stom gedoe.
Brigitte
Thursday, August 31 2000, 04:15 pm

Toch wel, 2x Hoe doe je dat toch steeds?

Ik kom uit het zuiden des lands, nee niet limburg, maar Brabant, dicht bij Den Bosch. Ook al zit ik wel erg veel in Belgi� (westvlaanderen), waar m'n vriend vandaan komt. Dadelijk waarschijnlijk weer minder, als ik werk heb gevonden.

Wat is het toch saai om alleen hier te zitten (bij m'n vriend die nu nachtdienst heeft), aan de andere kant ook weer lekker rustig.

Net een film op drie gezien waar het over een jongen ging die zelfmoord had gepleegd vanwege zijn overleden broer en nu weer op gang probeerde te komen. hum, lekker negatief allemaal, maar wel een mooie film.

Er is me trouwens geen witte tent opgevallen. Ik was al blij als ik de onze terug vond. Hatsjie!

Die tentoonstelling is dus zondag? Misschien kan ik wel eens gaan. M'n vriend heeft misschien ook wel zin om erheen te gaan. Ook al zou ik er wel eerst eens meer van willen weten wat die tentoonstelling precies inhoudt, want hier hoor ik ook alleen maar vage dingen, net als in het maandverslag van jogchem.

nou jongens, meisjes, tot gauw,

ik ga nog lekker wat surfen.

groetjes

Dagmar
Thursday, August 31 2000, 02:15 pm

Ok, laat maar, het is toch zondag. foutje, bedankt.
Dagmar
Thursday, August 31 2000, 02:13 pm

Eh... mijn mailadres is blabla@geomail.com. Maar dat heb ik geloof ik al 3x gezegd (maakt niet uit hoor).

Tja, vandaag heb ik in de stad gelopen, wilde een nieuwe broek kopen, kwam terug met een nieuwe blouse. Ken gebeuruh he? Ach ja. Ik ga toch nog 'ns een nieuwe broek kopen, hopelijk voor zaterdag, want dan heb ik een lowlands afterparty, met de hele groep.

Volgens mij stonden we heel dicht bij jullie. eh.. volgens mij heb ik het nu tegen brigitte. Ik weet niet of je nog een witte tent heb gezien? Dat waren onze buren in ieder geval. Nou ja, anders zien we elkaar vast ooit nog wel.

Ik heb nou al helemaal zin om naar roodkapje te gaan, ben best wel benieuwd naar Jogchem. Maar als het de 3e is, dan is dat toch zondag? Misschien zei hij het ook wel hoor, maar ik las zaterdag (denk ik) en nu ben ik een beetje verward.

Waar komt iedereen trouwens vandaan? Ben ik nieuwsgierig naar. Ikzelf kom uit de buurt van Zwolle. en... Zwolle is best errug cool (na lowlands lijkt het erg saai te zijn).

Groetjes,

Dagmar.

Martijn
Thursday, August 31 2000, 11:40 am

Wow, wat een reactie hier. heel bijzonder, intiem en mooi. Net zoals deze hele site, maar dat had ik al eerder opgemerkt.

Al die sites met po�zie enzo zal ik zo eens gaan bekijken. ik verblijd julie nog ff met mijn site: http://members.tripod.lycos.nl/agteres/personal (URL veranderd binnenkort, maar wees gerust, je wordt doorgestuurd.

Zo, nu een eitje eten.

Brigitte
Thursday, August 31 2000, 06:35 am

Dagmar, Ik heb geen fakkels gezien. Ik zal 1x zeggen voor iedereen waar ik precies stond (tegen Niels' zin in). Ik stond op camping 3, inderdaad meteen rechts en dan weer links, dan zo'n 30 meter doorlopen en rechts het veld in, 2 tenten voorbij en je was bij onze grote kring. Dat was precies rechtover de grote lamp van bij de wc, waarop een 3 stond. Deze scheen recht in ons gezicht wat af en toe wel irritant was. zakken ophangen tussen 2 tenten had maar een beetje zin, vaak zat die zon veel te hoog!

En ja dagmar, oh de bel! hum, ben ik weer, uur later. wat was ik aan het zeggen? Dagmar..; ja, dat het wel leuk is om je lowlands-verslag te lezen hoor.

Marjolijn, ik had ook heel graag de film Fucking Amal gezien. Een half jaar geleden ofzo tipte een vriend me hierover en zag nu ineens dat ze op ll kwamen. Jammer genoeg kwamen ze op tijden dat het niet goed uitkwam.

Wat de muziek betreft op Lowlands, ik vond het qua muziek dit jaar niet zo goed. Het lijkt er ook op of alle bands steeds harder gaan spelen alleen maar om zichzelf te overtreffen.

Limp Bizkit vond ik bijvoorbeeld ook kut. heb ik zelf ook van fans gehoord, waar ik niet toe behoor. Dat het dus gewoon een klote-concert was. Ik heb het zelf vanaf het video-scherm gezien vanaf de gras-helling. Wat een ego heeft die vent man, gatverdamme. Iemand met zo weinig sympathie, naar die muziek luister ik echt niet graag. hij heeft volgens mij maar een kwart van de tijd dat hij heeft gespeeld ook daadwerkelijk gezongen. de rest van de tijd, maar wat rondgelopen en het publiek voor motherfockers uit staan schelden (tis maar waar je van houdt). Hij is dan ook ngo eens naar horen, een half uur eerder gestopt met optreden dan dat hij eigenlijk moest. hoezo aso.

Cypress Hill heb ik gezien en vond ik wel heel gaaf, maar ook niet meer wat het vroeger was, tenminste zoals ik het ken, met de vrolijke deuntjes erin.

het lijtk er dus op alsof tegenwoordig alle muziek alleen maar negatiever en harder wordt. terwijl ik juist van de vrolijke deuntjes erin hou, zoals Eels heem goed in bepaalde nummers heeft. of de Police van eerst... Beck en Cake kunnen dat ook. En nog wel meer, gelukkig. jammer genoeg heb ik die allemaal niet gezien op Lowlands.

Niels, An Pierl�, heb ik 4 jaar geleden in de theatertent op Lowlands gezien (in de tijd dat je er nog gewoon relaxed kon binnenwandelen en ook naar de gong show kon gaan enzo). Ik vond haar toen schitterend!! Ben ook gek op piano muziek (ook Tori Amos!). Was helemaal verkocht. heb daarna eignelijk niks meer van haar gehoord. en heb haar nu paar weken geleden gezien op het Dranouter-festival in Belgi� (70.000 man, maar toch leek het veel minder druk dan lowlands!). Ik vond hara optreden toen tegenvallen. Het kan zijn omdat ik het nu niet op het gemak kon beluisteren. Als je in een grote tent staat wil je toch graag wat melodischere muziek. Alles was echt heel a-melodisch. terwijl ik toch ook het liedje 'are friend electric' ken en heel mooi vind. Maar die is me denk ik niet eens meer opgevallen tussen de rest van haar nummers. Misschien als ik rustig op mijn bed zou liggen en naar hara muziek (van nu?) zou luisteren zou ik het wel prachtig vinden. maar nu, nee nu vond ik er niet veel aan en heb ook niet de moeite genomen om op Lowlands nog eens te gaan kijken.

Ik hoop dat er volgend jaar weer wat toffe bands op de lijst staan.

he Marjolijn, aangezien je in de higher ground hebt rondgehangen, heb je nog Paddothee gedronken?

De higher groudn was trouwens wel relaxed ja, ik heb daar nog Headmix gezien. Die waren wel heel goed. Had er ngo nooit van gehoord. M'n vriend had Zion train ook graag gezien met hen samen, maar door de drukte niet meer naar toe kunnen gaan. Was al begonnen net na ander concert in de alpha en dna door die menigte... pff... nee laat maar.

Oh ja Dagmar, geef je email-adres maar eens hoor, dan zal ik je wel eens een mailtje bezorgen, ben ik namelijk wel goed in.

Dagmar trouwens nog bedankt voor de spacies in je tekten.

Nienke zei trouwens nog ergens dat het negatieve indrukwekkender lijkt. Ik zeg er op dat je je niet moet laten meeslepen door het negatieve. Negatieve ervaringen kunnen ook wel goed zijn om je van bepaalde dingen van het leven bewust te maken. Positieve dingen uithalen dus.

Prutske trouwens nog gecondoleerd met je kat.

Oh ja en = nienke kopje? Want volgens mij was dat ngo niet zo'n stomme conclusie van ... weet ik niet meer. prutske?

Ik laat het hier bij.

Ff een sigaretje roken...

groetjes...

Brigitte

nuala
Thursday, August 31 2000, 06:05 am

hartstikke mooie site dit, veel herkenning en verbazing welt in mij op.. bedankt!
dank.
Prozac
Wednesday, August 30 2000, 10:17 pm

Jogchem, dat heb je erg mooi gedaan allemaal... heel erg mooi. erg fijne site om een jointje bij te roken. zo erg is het allemaal niet jongen, je hebt je gevoel voor humor nog.
dank.
Dagmar
Wednesday, August 30 2000, 03:46 pm

De Canadees, hij vond zijn Trees 't was in de maand van mei. Hij zei: Joechei, het maakt me blij, zo'n vrijpartij met jij.

Hij vrijde hier, hij vrijde daar met elke jonge meid en zo werd op den duur heel Nederland bevrijd.

Herman Finkers

Ha, lekker, chocola!

Dagmar het mooiste meisje (hoezo arrogant!?)

Dagmar
Wednesday, August 30 2000, 03:41 pm

Welke dingen had je liever anders gezien? Mail me maar op mijn (gewone) adres, want ik heb al een hele tijd geen mail meer gehad, alleen maar NARF-jes.
Gerran
Wednesday, August 30 2000, 03:24 pm

Mieke: vooral naar lowlands gaan als het je erg leuk lijkt, anders niet doen. 200 gulden is een beetje veel om uit te proberen, maar het lijkt me leuk als je ook gaat.

Geluk en ongeluk. Ze kunnen niet zonder elkaar, en zijn eigenlijk ook een beetje elkaar. Neem nou 21 september 1996, ca. 23:00 uur. Dat was op dat moment niet zo'n leuk moment in mijn leven (mijn huis brandde af, tot de grond toe), maar daardoor sta ik nu wel een stuk steviger in mijn schoenen. Ik leerde erdoor dat alles echt niet vanzelf gaat en al helemaal niet vanzelf goed komt.

Je moet gewoon ieder moment in je leven dat je geluk kan brengen aangrijpen, anders blijft het leven een sleur van onaangename dingen. Dus 21 september 1996 heeft mij later ook weer geluk gebracht, hoewel ik op dat moment toch niet zo vrolijk was.

Toch zijn er ook dingen in mijn leven die ik veel liever anders had gezien, maar dat interesseert jullie toch allemaal niet, dus ik houd mijn toetsen maar weer eens. Toch behoefte aan mijn levensverhaal? gerran@the-fool.com.

Vrede op aarde en omstreken,

GeK

Je huis brandde af?! Dat lijkt me minder prettig. Wat doe je dan?
Mieke
Wednesday, August 30 2000, 02:18 pm

ja,ik denk wel dat ik volgend jaar mee ga naar lowlands, de vele verhalen hebben me nieuwsgierig gemaakt.
Dagmar
Wednesday, August 30 2000, 02:11 pm

Ik kan nix meer bij het wachten invullen. ben ik de enige?
Wat gek. Dat ga ik eens controleren.
barbara
Wednesday, August 30 2000, 11:07 am

....en liefde is doping :-)
barbara
Wednesday, August 30 2000, 11:05 am

Hormonen brengen mij toch vaak in lastige situaties, vooral als je zelf denkt dat ze wel een tijdje dezelfde signalen af zullen geven...en je gevoel dus terecht is, maar dat dan blijkt dat binnen afzienbare tijd de stoffen in je lichaam ervoor kiezen om het roer totaal om te gooien. Ja het leven is zwaar...
Marjolijn
Wednesday, August 30 2000, 10:04 am

Nog vreemder zijn de momenten waarop je beseft dat het alleen maar hormonen zijn die het gevoel veroorzaken. En dat je daar dan zelf vrijwel geen invloed op hebt.
Dagmar
Wednesday, August 30 2000, 08:22 am

En zo hoort het met de liefde te gaan (denk ik). Volgend jaar ga je gewoon mee naar Lowlands, ok?!
Mieke
Wednesday, August 30 2000, 08:00 am

Wat ik zo vreemd vind aan verliefd zijn is ik ben zo vreselijk gelukkig maar ook zo bang dat het uit zal gaan want ik weet dat dat zo veel pijn veroorzaakt... Maar nu ik weet dat ik het geluk heb ga ik daar enorm van genieten en hoop dat de dag dat die pijn zich laat zien nog lang op zich laat wachten of als het even kan helemaal niet komt.

Leuk al die verhalen van lowlands, ik ben er niet geweest maar die verhalen klinken erg tof.

Marjolijn
Wednesday, August 30 2000, 06:59 am

Ik was onder de indruk van de fysiek, muziek en po�zie van Henry Rollins. Wat een man. Wauw.

The Gathering en Heather Nova hadden een bass beat die overliep in mijn hartritme.

Op filmgebied ben ik blij dat ik Boys Don\'t Cry, Fucking �m�l en South Park heb gezien. Ondanks het risico dat er steeds mensen door je beeld lopen, vind ik het gezellig om een film te kijken met een tent vol mensen die meeschreeuwen en klappen. Dat doe ik zelf ook graag. Nu mag het eens.

Op rustige momenten heb ik in de Higher Ground rondgehangen, vanwege de relaxte sfeer, de muziek en het eten.

Ik ga voor de muziek naar Lowlands, en dit jaar ook voor de films. Daarnaast vind ik het heerlijk om in een warm bad te stappen van mensen waar ik me beter bij voel dan de mensen die ik de rest van het jaar tegenkom.

Ik denk dat ik een verslag ga schrijven op stol. En nu ben ik erg aan lunch toe. Ik ben bang dat het weekend door mijn immuunsysteem is gebroken want ik voel me niet echt lekker. Zucht.

sietske
Wednesday, August 30 2000, 06:28 am

Jogchem is Jogchem niet raar toch dat je zo graag in iets wil geloven dat je gewoon je twijffels daarover verdringt okee mijn wantrouwen is weer wakker. waarom willen we zo graag ergens aan vast houden? Ons verbonden voelen, al is het maar een ogenblik met een hersenschim ? dag hersenschim, voor mij mag je blijven alles beter dan dit
Dagmar
Wednesday, August 30 2000, 04:44 am

Hmmm... maak ik het overzichtelijk, en dan komt het nog onoverzichtelijk hierzo te staan!

Dagmar
Wednesday, August 30 2000, 04:43 am

Wie zegt dat ik verliefd ben? Ik ben helemaal niet verliefd. En... Ik ben ten eerste naar LL gekomen voor de muziek, op de 2e plaats kwam dansen, op de 3e de sfeer en op de vierde stond nix, want ik ben en was niet op zoek naar een vriendje, ook al geef ik mensen de indruk van wel. Maar... Ik ben dus niet op zoek. Ik heb hier het programmaboekje nog voor me liggen, en ga nu allemaal vertellen wat ik heb gezien, of je het nou leuk vind of niet:

Vrijdag:

Feeder: niet zoveel aan Blink 182: leuk, ga er een cd van lenen van de bieb Underworld: mooi, maar was er niet voor in de stemming Therapy?: heb er 1 cd van en van alle nummers die ze speelden kende ik er maar 1, was best balen The Fightclub(film): vage film

Zaterdag:

Within Temptation: vond ik veel te langzaam spelen The Gathering: kende de muziek niet zo erg, maar voor de rest leek het me wel goed Heather Nova: heel erg mooi, 'k was moe, en viel er bijna bij in slaap. Maar errug mooi Guano Apes: ben gelijk weggegaan voor HIM HIM: WOW!!! Ik had al een cd, maar ik ben nu nog meer fan geworden, ook al stond hij de hele tijd te poseren en waren ze best arrogant. Maar het uitlopen van het optreden vond ik geweldig. K's Choice: laatste kwartier gezien (vanwege HIM), maar was errug goed. The Matrix (film): al een paar keer gezien, maar hij blijft goed. Dolf Jansen: Errug leuk, hij ging crowdsurfen, hahahaha. wipneus en pim: ben gelijk weggegaan

Zondag:

Krezip: tja, dat ene nummer vind ik wel leuk Limp Bizkit: geweldig. die gast kan goed met het publiek spelen en er was dan ook een sfeer van hier tot ginder! Muse: heb ik een cd van, zijn op cd mooier. ze maken te moeilijke en mooie muziek om het live goed te doen. Zion Train meets Headmix: tja, een beetje dance achtig geloof ik, was wel leuk. Nerf Herder: leuk, vooral de foto Gost Dog: the way of the samurai(film): nix an South park: lachen.

Voor de rest heb ik zaterdag nacht nog staan dansen in bravo en india enz. was errug leuk.

Eh... vond iemand dit wel leuk om dit te lezen? Nou ja, weten jullie in ieder geval wat ik allemaal heb gezien.

Niels, Hoe kom je erbij dat ik verliefd ben?

niels
Wednesday, August 30 2000, 04:28 am

Hey Dagmar, praat jij altijd zo veel als je verliefd bent??
niels
Wednesday, August 30 2000, 04:27 am

pfeh, wat een enorme intimiteiten. Om eng van te worden. enfin; heeft een van jullie verstokte Lowlands gangers (kun je 't geloven: ben zelf drie maal geweest) An Pierle nog zien optreden. Volgens mij zo ongeveer het enige goede optreden dat daar heeft plaatsgevonden. Ja, laten we het eens over de muziek hebben ipv camping 2 en 3 en waxinelichtjes. Ik dacht dat dat festival voor de muziek in het leven geroepen was maar als ik menser er over hoor praten zeggen ze altijd dat ze alleen voor de "sfeer" gaan. Oh, de kneuterigheid. Had iemand nog gezellig zijn gitaar mee genomen?? Ga dan ten minste nog dansen in de BRAVO (hoera) tent en los op in de anonimiteit van de nacht ipv nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken. Oh well, whatever suits you best i guess... -x- + groetjes = N.
Koe
Wednesday, August 30 2000, 04:16 am

Boe!
Dagmar
Wednesday, August 30 2000, 04:15 am

Ik ben blij maar tegelijkertijd ook ongelukkig, maar vooral blij. Had ik ff zin in om te zeggen. Wordt Jogchem echt spraakzamer van mij? Ik ga hem een mailtje sturen. Was ik gister al van plan, maar toen wist ik nix te typen.

Groetjes,

Dagmar.

Gerran
Wednesday, August 30 2000, 04:04 am

Goh wat leuk, dan ken ik hier al zeker twee mensen! Het word steeds gezelliger!

Gerran

Mieke
Tuesday, August 29 2000, 03:56 pm

Wat een drukte zo ineens ,zeg!!!

liefs mieke

Ken ik jou?
Dagmar
Tuesday, August 29 2000, 01:03 pm

He, ik stond ook op camping 3! moest je in het begin rechtsafslaan en dan gelijk links, stond ik na een paar meter (ik ben nooit goed in schatten) tegenover de wc's, aan de rechterkant van de weg. vlakbij ons was een binnenplaats door allerlei tentjes in een kring en in het midden afval, stonden jullie daar? Wij hadden een fakkel die na de 1e nacht gelijk weg moest, maar we hebben er een soort bierkaarsje van gemaakt, namelijk door de olie eruit te halen met het omhulsel eromheen en die in een blikje gezet. misschien viel het jullie op. nou ja, groeten!

Oh, en Jogchem, ik vind je reacties heel erg leuk. Ik ga je denk ik persoonlijk melen als je het niet erg vind.

-xxx-jes, Dagmar.

Brigitte
Tuesday, August 29 2000, 12:32 pm

Hoi Lieve mensen,

Jeetje jeetje jeetje? Ik word gewoon gedwongen om hier minstens om de dag te komen. Want weten jullie: ik heb hier volgens mij nu zowat een uur reacties zitten lezen van iedereen om weer een beetje te weten waar het over gaat.

Ik wil op bijna alles reageren!!! Maar oh oh nu ben ik gewoon even helemaal op van het lezen.

Ik kijk uit naar de betere overzichtelijkheid die Jogchem gaat brengen op dit forum.

Ik vind het gewoon zonde om bepaalde reacties gewoon aan hun lot over te laten, want allemaal zijn ze de moeite waard om op te reageren.

Misschien dat ik daar vanavond nog de tijd voor vind. Nu dadelijk eten.

M'n vriendje maakt spaghetti, hij is een geweldige kok!

Alvast 1 ding. Ik ben op Lowlands geweest en heb daar weer zoveel ervaringen opgedaan, dat ik ze denk ik wel verwerkt heb tegen de volgende Lowlands. Ik zal het denk ik niet kunnen laten om te gaan, ook al was het veel te poepie-druk!!!

Nou vooruit ... nog een paar dingetjes alvast...

Marjolijn, ik heb je niet gezien. Ik heb niemand gezien met rood haar, tenminste niet dat het m'n blik trok. blijkbaar vallen deze mensen niet genoeg op als je op Lowlands bent, terwijl als je iemand over straat ziet lopen met rood haa, je er meteen naar kijkt. Blauw haar heb ik ook niet gezien. Wel blauw zoals de wind. Als dat neit te vaag is, haha. Hanekammen heb ik wel gezien, blijkbaar zijn zij nog steeds een opzienbarend verschijnsel, die dus w�l de aandacht trekken. Komt denk ik omdat het me altijd fascineert hoeveel mensen deze moeite moeite moeten doen om zo'n kam te maken, terwijl ze dan als slonzen rondlopen met een houding van ' wat kan mij het allemaal schelen'. Ook al is dat misschien alleen maar een gedachte die ik heb. Als ik een gesprek voer met een hanekam, beter gezegd, de persoon eronder, dan vertellen ze me wel met een verlegen blik in hun ogen in details hoe ze die hanekam hebben gemaakt.

Ik wil trouwens ook snel nog eens op stol.nl gaan kijken, want heb het gevoel dat als ik dat neit doe, heel veel mis. even dus op mijn instinct afgaan.

Niels, m�ijn engels is niet goed, maar m'n vriendje heeft de tweede betekenis uitgelegd van ' no charge'. Het is dus alleen maar het woordgrapje, ook al blijf ik geloven dat er nog meer betekenis in dat grapje zit, w.b.t. die negativiteit en die positiviteit. Of misschien denk ik weer te veel. Doe ik wel vaker, zegt m'n vriendje ook altijd.

ps. ik stond op camping 3. Een kring van zeker 6 tenten mert een grote binnenplaats. de eerste avond werd die binnenplaats al goed gevuld. De ene persoon na de ander kwam, rondom de rode/gele en witte theelichtjes,ook wel even mee-buurten.

In de volgende reactie weer meer....

Keep up the good life...

xxx

Brigitte

Marjolijn
Tuesday, August 29 2000, 09:53 am

Het enige geluk dat er in mijn verdriet zit is wanneer ik besef dat ik in een depressie zit. Dat is het keerpunt van de parabool waar het weer langzaam beter begint te gaan. Daar word ik niet gelukkig van maar wel getroost en rustiger.

Volgens mij is alleen heel groot geluk gemengd met verdriet. Of is het aandeel verdriet pas dan zo groot dat je het echt merkt?

Ja, misschien is het besef van hoe tijdelijk een stemming is, zowel de troost als de teleurstelling.
Maranke
Tuesday, August 29 2000, 08:54 am

Volgens mij is geluk altijd gemixt met verdriet anders zou het geen echt geluk zijn. Zit er in verdriet ook altijd wat geluk?

Misschien zit verdriet in het onvermijdelijke einde van geluk.

Misschien zit geluk in het onvermijdelijke einde van verdriet.

Dagmar
Tuesday, August 29 2000, 07:38 am

ok, ik was vergeten dat er een cijfer in moest zitten, lama zittuh.
Dagmar
Tuesday, August 29 2000, 07:33 am

AAARRRGGGHHHH, ik weet mijn paswoord voor stol.nl niet meer! eh... kan ik op ��n of andere manier toch nog mijn gastenboek lezen? Oh, en mijn naam was toch Dagmar? voor stol bedoel ik dan. Dagmar.
Marjolijn
Tuesday, August 29 2000, 06:57 am

Ik was eens verliefd op een jongen met rood haar en groene ogen. Zijn haar had de mooiste, diepste kleur rood en zijn ogen verschoten van donkergroen naar lichtgroen in het licht. Het leek wel hallucinatie, want toen mijn verliefdheid over was, zag ik dat niet meer.

Dat blauwe haar van mijn skileraar was trouwens wel echt blauw.

Goede handen zijn belangrijk. En schemerlicht is het mooiste, 's avonds laat of 's morgens vroeg, zonder lampen alleen het licht dat er al is.

Wat een vreemde mix, vind je niet, van geluk en verdriet.

Wanneer ging de verliefdheid over?
Marjolijn
Tuesday, August 29 2000, 06:51 am

Derde keer goeie keer.

Ik kwam iets tegen over een CDrom en boekje (naast deze site, afstudeerproject). Hoe is het daar nu mee?

Ik vond een Jogchem op stol.nl maar kan niet geloven dat je de agrarische hogeschool Den Bosch in zou vullen bij je persoonlijke gegevens. Dus heb je al een andere naam bedacht?

Liefs M.

De CD-ROM is in stukjes opgenomen in de site, dus dat hoeft niet meer. Het boekje ben ik nog wel van plan, maar dat zal nog even duren.

Die Jogchem was ik. En de agrarische hogeschool Den Bosch begon toevallig met een 'a'.

Maranke
Tuesday, August 29 2000, 06:49 am

Tja, hoe ziet hij eruit... Hij is ongeveer het tegenovergesteldevan waar ik altijd op dacht te vallen. Toen ik hem voor de eerste keer zag dacht ik: oef, die is niet mooi, maar tegelijk was daar een enorme aantrekkingskracht. Vreemd.

Nu vind ik hem prachtig. Het mooist is zijn slaperige gezicht vlak naast het mijne als het nog heel vroeg, maar al wel licht is.

Hij is twee jaar ouder en anderhalve kop groter dan ik, erg blond met groene ogen die in blauw veranderen als de lucht kraakhelder is en de zon vollop schijnt. Maar het meest hou ik van zijn handen. Goede handen zijn het, en dat is belangrijk.

Zucht. Ik mis hem zo erg dat het pijn doet. Ik ga maar even huilen ofzo...

dag

Marjolijn
Tuesday, August 29 2000, 06:23 am

Leren ski�n is niet zo moeilijk Maranke, met het nieuwe soort ski's (carve ski's) dat ze in Oostenrijk gebruiken. Het is ongeveer de enige sport die ik leuk vind, en net zo verslavend als iedereen zegt.

Ik heb niks gebroken en was de beste van mijn groepje (twee Oostduitse veertigers-echtparen, hmm). Ik heb het niet van mijn blauwe prins geleerd, die kwam ik in de pizzeria tegen.

Toch nog erg snel gegaan in Schotland, zeg. Hoe ziet hij eruit?

Marjolijn
Tuesday, August 29 2000, 06:07 am

Brigitte, ben je nog heen geweest of heb je geen kaartjes meer kunnen regelen?

Als je op camping twee stond: het meisje dat op vrijdagmorgen in het washok haar haar rood verfde, dat was ik. En nee, ik dacht niet dat ik daarmee zoveel aandacht zou krijgen. Ik had er gewoon niet eerder tijd voor.

Ach, festivals... Ik ben uit het warme schuimende bad op de koude badkamervloer gestapt. Het raam staat open en ik heb maar een heel klein handdoekje.

In een situatie als deze ben ik zo verdrietig dat al dat mooie weer voorbij is. Alsof het net uit is met je vriendje. De lach en de traan van een pierrot. Oooh baby love.

Ander onderwerp. Iets specifieker. Op stol.nl kun je klikken op ID (paspoort) op de zwarte horizontale balk; typ anansie zoek en klik door naar mijn paspoort.

Ho stop. Meld je eerst aan anders kom je er niet in. Verdrietig maar waar.

Dagmar is er al en ik heb net een berichtje in haar gastenboek achtergelaten.

Jogchem! Je wordt helemaal spraakzaam van Dagmar.

Liefs Marjolijn

"Ik ben uit het warme schuimende bad op de koude badkamervloer gestapt. Het raam staat open en ik heb maar een heel klein handdoekje."
Birenebra
Tuesday, August 29 2000, 05:52 am

Hallo Jogchem (en anderen)

Errug mooie site dit! Hoe ben je in godsnaam op 't idee gekomen??

Birenebra@hotmail.com

Twee jaar geleden leek het me leuk om mijn belevenissen op het net te zetten. Die korte teksten schreef ik al. Ze hadden wel met elkaar te maken, maar als lang verhaal sloeg het nergens op. Zo'n netwerk werkt prima.

Bovendien hoef ik het nu nooit af te ronden.

Maranke
Tuesday, August 29 2000, 05:43 am

Hihi Marjolijn, ik kende hem wel al een paar weken hoor, voor hij die ochtend aanbelde. Hij komt trouwens in de herfstvakantie en is nu Nederlands aan het leren. Lief he!

Heb je eigenlijk nog leren skieen? Ik durf dat niet, breek geheid al mijn botten.

Jogchem, ik kom zeker kijken in de Witte de With.

Groetjes, Maranke

Ga ik je ontmoeten?

Was je stiekem bij de opening?

Marjolijn
Tuesday, August 29 2000, 04:23 am

Jeetje wat is het hier opeens druk.
Niet meer bij te houden...
Dagmar
Tuesday, August 29 2000, 04:13 am

He, Mieke, dan ken ik jou ook! Wat gezellig allemaal.

Over dat steentjes gedoe, dan moet je de reactie van Jogchem lezen, dan begrijp je het wel. En ik weet dat diamant harder is, maar daar kwam ik pas later achter, en liefde doet nou eenmaal pijn, niet altijd, meestal niet, maar soms doet het pijn. Ik weet ook niet waarom ik steentjes heb uitgekozen, maar ik vond nou eenmaal een steentje in mijn schoen en dacht: bedankt Jogchem. Dus hierbij bedank ik Jogchem. Nou ja, en ik houd wel van vaagheid en misterieus en dat soort gedoe, dus ik ben het ook wel met Java eens en ik zou graag zelf ook met mijn laatste zin in mijn vorige stukje serieus blijven. Ach ja. Ga nu wakker worden, doegie, Daggie.

Ken ik Mieke ook?
Mieke
Tuesday, August 29 2000, 03:59 am

Het is erg ja, ik ben me aan het vervelen en uit verveling ben ik mijn boeken gaan kaften, je kan dus wel stellen dat ik heeeel diep gezonken ben maar ja, er is ook nix anders te doen iedereen is weg, en dus valt er ook nix te doen!!tja, ik had een idee: naar het strand gaan maar omdat iedereen weg is gaat dat ook al niet door(alleen gaan staat zo zielig)zucht....... gerran ik denk wel dat ik de mieke ben die jij denkt dat ik ben(is die zin nog begrijpelijk?)

groetjes

mieke

Je kunt toch best alleen naar het strand...
jan valk
Monday, August 28 2000, 06:23 pm

Schitterend. Perfecte harmonie tussen creativiteit, diepgang en gebruik van de technieken beschikbaar. Er komt gegarandeerd een link naar jou op mijn pagina's.
dank.
Jessica
Monday, August 28 2000, 05:29 pm

Heerlijke site jogchem, zeer verrassend... 'k kom zeker weer eens 'terug' hier
dank.
Gerran
Monday, August 28 2000, 04:25 pm

Is mieke de mieke die ik denk dat het is? Ik bedoel, ken ik jou niet ergens van?

Lowlands was in een woord Lowlands, niet in een woord samen te vatten, in geen woorden samen te vatten. huh, ik snap het zelf niet meer, ik ga slapen....

Gerran

Java
Monday, August 28 2000, 04:04 pm

Ja daar ben ik weer. Mocht je denken dat mijn verliefdheid over is;

NEE, NEE..... BEN STAPEL GEK OP MIJN GEWELDIGE LIEVERD!!!!

Shit heb een boel vragen te beantwoorden ziet mijn oog. Waar te beginnen dacht ik net zo, maar bedacht me toch wat;

Het heerlijke van deze site is dat je zo anoniem kan zijn mag ik alsjeblieft van mijn anomiteit genieten. Een mens moet nooit zoveel details weten, is nooit goed voor de mens, ga je alleen maar meer van denken. Is denken dan goed voor de mens?? Wat ik heb gemerkt is dat men hier zich de afgelopen tijd al genoeg drukte en nagedacht heeft omtrent Jochem en nog meerdere dingen. Als ik nou met mijn antwoorden moet komen moet er nog meer nagedacht worden.....dat kan ik toch niemand aan doen? Ben dat betreft best sociaal, heb ik toch een stukje van mij zelf bekend gemaakt. Of je er wat aan hebt, dat is weer een andere vraag.

JAVA IS NOG STEEDS HEEL ERG VERLIEFD!!!

Ik wens ieder een fijne werk/studeer week en ik ga bij komen van een harde maandag. Wat een hekel heb ik aan die maandag dat ik mij elke ochtend afvraag; wie heeft de wekker uitgevonden en wie heeft het werken uitgevonden? Ik hoop dat die persoon zich er heel gelukkig bij voelt.

Weltrusten allemaal!!

Java is nog steeds verliefd...

Rianne
Monday, August 28 2000, 03:46 pm

Waar haal je het vandaan! Werkelijk prachtig.

riannesalden@hotmail.com

dank
niels
Monday, August 28 2000, 10:43 am

wie ik, Dagmar?? Maar wat is het verband hier tussen en 'LL' en steentjes in je schoen. maw, hoe kom je daar zo op? Beschouw je ware liefde als pijn? Diamant is trouwens nog veel harder dan steen.

Wat is trouwens een ware liefde van dit chatprogramma?

We zaten op het gras in het park. Bij de vijver was het druk met pratende lachende en spelende mensen, maar wij zaten alleen. Kamil was moe en lag languit achterover in het gras. C. zat voor zich uit te staren. Ik had nog nooit iemand ontmoet die zichzelf beter wist te verliezen dan ik zelf. Was ik jaloers, verliefd of slechts verbaasd?

Haar ogen waren van het lichtste soort blauw dat ik ooit gezien had. Eindeloos vlak en toch diep en in vreemd contrast met de warme gloed die de zon op haar haar achterliet ('my hairdresser had a little experiment; it's now bright red' vertelde ze me toen ik haar door de telefoon vroeg hoe ik haar zou herkennen). Ik wilde haar hand pakken om haar niet kwijt te raken maar zo veel liever reisde ik met haar mee, dus deed ik niets. Toen ik het niet langer uithield zei ik dat ik zou willen dat ik naast haar woonde. Ze kwam terug en beloonde me met een glimlach.

Ik was blij dat ze er weer was maar wist dat het slechts tijdelijk was en dat ik haar spoedig weer moest laten gaan.

Heb ik je al voorgesteld aan Dagmar?
Dagmar
Monday, August 28 2000, 10:18 am

wow, ik heb weer veel gemist, maar ook weer niet, want ik ben naar Lowlands geweest en ik heb mijn levenslust weer terug. Ik heb in mijn schoen gekeken en vond een steentje. Mijn voeten doen pijn. Maar ff serieus. LL was zeer gezellig, en ik vraag me af op niels soms mijn ware liefde zou kunnen zijn, die van dit "chatprogramma". Ach, er zijn een heleboel stenen in de wereld. En ze zullen nog vaak mijn voeten pijn doen, maar ooit kom ik de diamant tegen. Ja, daar moeten jullie even over na denken he? Hmmm... ik denk dat ik mijn gedichten voortaan maar minder direct maak, want nu weet iedereen al mijn hele levensgeschiedenis, maar alleen de hoogtepunten trouwens. Ik ben nu errug benieuwd naar Jogchem, als jij zo'n pagina kunt maken ben je vast in het echt nog boeiender dan hier (en hier ben je al heel erg boeiend!). En dit was niet sarcastisch. Ik heb echt geen ��n jongen met blauw haar gezien, tenminste, het viel me niet op. Al die hanekammen vielen me wel op. En dan was er nog iets.

Groetjes,

Dagmar.

Volgens mij is Niels nog vrijgezel. Dagmar en Niels. Kan best hoor.

Ik lijk me niet zo boeiend.

Marjolijn
Monday, August 28 2000, 09:19 am

Ha Jogchem, je bent er weer. Mijn artikelen staan op stol onder mijn eigen paspoort: Anansie. Om ze te lezen moet je lid worden. Dat stelt niet zoveel voor.

Ik heb een zwaar geval van de after festival blues te pakken. En heb erg veel aan oude liefdes gedacht. Een daarvan ben ik op Lowlands tegengekomen. Daarnaast liepen er veel jongens met blauw haar rond.

Wat geweldig om hem zo te ontmoeten, Maranke. Toen ik mijn skileraar tegenkwam, zag ik er niet zo erg uit als jij. Maar toch: een erg lelijk skipak en shirtje, mijn haar door de war, met een rood hoofd van de piste de pizzeria in geduikeld. Het feit dat hij me juist op dat moment leuk vond, vond ik wel bijzonder.

Jogchem je krijgt weer een zoen van me. Ik ga mijn best doen snel te gaan kijken in Rotterdam.

Leuke artikelen, al blijft het lastig te bereiken. Plaats je ze ook nog op andere plekken? Misschien is het ook wat voor Logon.

Goh, een zoen.

Pinjoo
Sunday, August 27 2000, 06:55 am

Banners zuigen

o.
Keezz
Sunday, August 27 2000, 06:49 am

Goeiedag! Kolere, wat een verhalen. Ik ga me maar onthouden van einig commentaar. Gisteren weer tot 05.00 zitten klikken en slepen, moe en -deloos word je ervan. (soms). Nah. Zondag. Zondag 13.00 uur. De kuttigste tijd van de week. Ik denk dat ik even koffie ga halen in een koffie-tentje. (of natuurlijk bij de Mac Donalds). Over een week is mijn Marjolijntje terug (niet die van je site, maak je geen zorgen...;). Het zal tijd worden.

Koffie

Dag.

...kutzondag...

niels
Sunday, August 27 2000, 05:02 am

zeg brigitte, ken je die ene over dat neutron?? - a neutron walks into a bar and orders a beer. 'how much?' he asks the barkeeper. On wich he replies: 'For you no charge'

Wees blij dat ik negetief ben. Als ik niet negatief zou zijn, zou jij niet positief zijn (zoals eigenlijk met alle tegenstellingen). Zo is er evenwicht in de wereld.

Ach, vergeef het me, ik ben verbitterd en eenzaam. Ik mis d� liefde en ik ben bang dat ze er ook niet is. Maar verder ben ik ontzettend gelukkig hoor. Net weer eens een fantastisch weekend niet op Lowlands gehad; echt geweldig.

Volgende keer wil ik wel weer eens een verhaaltje vertellen of een gedachte delen of zo. Dat is eigenlijk veel leuker. Ik heb namelijk een hoop avonturen beleefd de laatste tijd.

Tjoy
Sunday, August 27 2000, 04:43 am

Ze zegt: "Ik kan je niet met 1 woord omschrijven. Je bent zoveel meer dan 1 woord." Nog nooit zat ik zo om 1 woord verlegen.

Stefan klee
Saturday, August 26 2000, 03:36 pm

Het leven is een pagina.
Zucht...
mexo
Saturday, August 26 2000, 01:27 pm

fijne site! Ik wil ook een leuke site http://mexo.cjb.net
Nienke
Saturday, August 26 2000, 01:24 pm

Fouten zijn er om gemaakt te worden...

:)

Prutske
Saturday, August 26 2000, 11:36 am

Ach Nienke het spijt me het was echt wel een domme vraag.Krijg ik dan nog eens een kopje van iemand en dan begrijp ik de context niet.Ik was even verward met "Kopje" (de andere persoon die op deze site ook schrijft).Ik moet echt wat slapen,dat zal me goed doen!! Wat wou ik nu ,meer als vandaag dat je een reactie kon wissen,want nu ziet eigenlijk iedereen wat een domme fout ik gemaakt heb.Ik ga naar bed.

Veel liefs Prutske...

Ik snap het nu pas.
Prutske
Saturday, August 26 2000, 11:18 am

Nienke dank je voor de steun ,maar ik had een vraagje.Het is misschien omdat ik niet goed geslapen heb of zo en het daarmee niet begrijp ,maar waarom stond er onderaan je laatste bericht : * Kopje * ???? Sorry voor deze misschien stomme vraag maar ik vraag het me gewoon af.

Veel liefs Prutske...

Carla
Saturday, August 26 2000, 10:42 am

Nog even wat... Ik heb per ongeluk voor Tilburg gestemd. Ik zou niet weten wat je daar moet zoeken. Ga maar naar Groningen. Bye
Carla
Saturday, August 26 2000, 10:39 am

Ik kan niet op je IK drukken. (foutmelding). Mis ik dan erg veel????? Mooie site waar je veel te lang blijft hangen. Er is nog meer te doen maar what the fuck. Love it or leave it. BTW, staat er ergens nog een fotootje van jou??

denk dat deze wel werkt.

Er staan fotootjes van stukjes van mij. Dat leek me wel genoeg.

Kippfest
Saturday, August 26 2000, 08:34 am

zin van het leven is vermeerderen; en de reden dat wij er zijn is toeval. Of je ken het dramatiseren, en zeggen dat als er een echte gaia is, dat wij de enigsten zijn die bewust het leven kunnen verspreiden, alleen het nadeel van ons is dat we nogal destructief zijn hehe de aarde is dus een beetje een mannetjesspin
ook een prima theorie.
Nienke
Saturday, August 26 2000, 08:23 am

Prutske: Ik leef in de overtuiging dat jouw Whiskey ergens rondartelt; jouw verdriet ziet en je probeert te troosten.

Het klinkt al een hele grote hoop crap maar je zal weer van iemand kunen houden als van haar. Die tijd komt sneller dan je denkt, en tot dan: just hang in there!

*kopje*

Dieuwertje
Saturday, August 26 2000, 06:06 am

Een woord .. TOF!
dank.
Prutske
Friday, August 25 2000, 07:44 pm

Ik laat het allemaal maar voor wat het is ,ik heb hier echt geen zin meer in.Net als ik denk dat ik alles gehad heb en niet meer verdriet of tegenslag kan verdragen,wordt het alleen maar erger.Vandaag kom ik thuis na een relaxend dagje strand in Belgie,staat er een bericht op mijn antwoordapparaat.Nieuwsgierig als ik ben ,wil ik het nog beluisteren vooraleer naar bed te gaan.Had ik dus beter niet gedaan!Ik hoorde de stem van mijn broer en was blij nog eens van hem te horen want hij woont niet bij mij.Trillend op mijn benen hoorde ik het hele bericht af.Hij had slecht nieuws voor me,ik voelde zo al de kleur uit mijn gezicht wegtrekken.Mijn lippen en mond werden plotseling kurkdroog toen hij me vertelde dat mijn vondelinge katje Whiskey was overleden.Ze was overreden door een auto. Toen ik ze voor het eerst in mijn handen had,was ze zo klein en teer.Amper drie weken oud had de dierenarts gezegd.Ik moest ze grootbrengen met een papflesje.Ze leek meer op een baby dan op een kat zo met die handdoek helemaal rond dat kleine lijfje gedraaid.Als ze de warmte van haar moeder miste,kroop ze onder mijn lange haar en viel in slaap in mijn nek.Dan hoorde ik een zacht gespin en geronk in mijn oor en ik wist,ondanks dat ze heel weinig overlevingskansen had,dat ik haar erdoor kon helpen met een soort van moederliefde.Weken gingen voorbij en ze was over de kritieke fase heen.Dartel als enig jong katje huppelde ze in de tuin,niet wetend dat ze ondanks haar gevecht tegen de dood,ze toch zou verliezen van een snelheidsduivel met een nieuwe shitwagen!!!

Ik hoop dat je nog steeds ergens dartel rondhuppelt,Whiskey. Ik mis je!!!

Veel liefs Prutske

Prutske, wat vreselijk. Die discussie over de zin van het leven slaat opeens nergens op. Liefhebben en afscheid nemen; misschien is dat het enige wat van belang is. En dan valt er niks te beredeneren.

Sterkte.

Nienke
Friday, August 25 2000, 04:23 pm

"Wij zijn hier gewoon om de wereld kapot te maken en wanneer ons dat gelukt is ,hebben we het recht om zelf uit te sterven.Is dat niet gewoon fantastisch?"

Miscshien spottend bedoeld, maar wel interessant. We hebben het recht om onszelf uit te laten sterven, een goede reden misschien ook (het gaat niet goed met de wereld..). Maar het besef mist. Of misschien wel de intelligentie. Ik kan ff niet goed uit mijn woorden komen, het lijkt allemaal logisch in mijn hoofd, maar als het naar buiten komt is het chaos. Laat maar even

Nog een laatste opmerking: Is er zoiets als de zin van het leven? Ik denk van niet. Het is een aaneenschakeling van momenten waarvan je aan het eind je vooral de positieve zou moeten herinneren... Helaas lijken de negatieve indrukwekkender. UIteindeljk zouden alle momenten op een grote weegschaal gegooid moeten worden. Hopelijk zie je dan toch dat de balans de positieve kant op wijst...

Ofzo

regret
Friday, August 25 2000, 02:27 pm

Ja, ik geef toe dat mijn "bericht" pretentieus en dom was. Ik schaam me ervoor en kan slechts zeggen dat het mij spijt. Ik zal het gastenboek niet langer vervuilen/opvullen met zulke zelfgeobsedeerde onzin. ** Wie geinteresserd is, kan lezen in een zelfgemaakt tijdschrift (genaamd Dddd) over drank en teleurstelling. Het is niet van mij- ik kan niet zo goed schrijven. Hier is het adres: het blad is gratis. (en in het Engels) Simon (spreekt geen N\'lands) Marleys Minstead Lyndhurst SO43 7FY ** Echt- het spijt me.

forgiveness
Vincent
Friday, August 25 2000, 09:22 am

Ik heb me verbaasd en me verwonderd over de intieme creativiteit van deze pagina's.
dank.
Mieke
Friday, August 25 2000, 06:50 am

Ik snap niet dat er mensen zijn die zeggen dat ze nix kunnen verzinnen omdat hun hoofd leeg is of zo... Want een hoofd is volgens mij nooit leeg een mens denkt altijd wel ergens aan, ook al zijn het van die vreemde gedachten die nix met elkaar te maken hebben maar als je die dan opschrijft heb je onzin... waarvan sommige mensen nix snappen maar dat boeit de onzinner niet want voor hem/haar is het allemaal glashelder en logisch...maar dan op een dag komt de onzinner een mens tegen die die ook zijn/of haar logica snapt en dan onzinnen ze nog lang en gelukkig
Daar ben ik het mee eens. Maar ik wil (met enige aarzeling) toch opmerken dat denken over denken weer erg leeg kan zijn.
mieke
Friday, August 25 2000, 05:45 am

hallo ik ben een tijdje weg geweest want ik was druk met mijn zogenaamde artestieke bezigheden maar nu vond ik het wel noodzakelijk om weer eens wat hier neer te zetten wat eigenlijk absoluut geen nut heeft....

Wat is de wereld saai nu iedereen weg is...zucht nou, ja ik zal me maar zelf moeten vermaken. misschien kan ik me gaan verdiepen in dingen als waar het gras groener is en dat soort onzin ach ja... Ik zweef toch al van verliefdheid dus waarom zou ik dan niet nog zweveriger gaan doen. ik ben zo ontzettend gelukkig!!!en als er niet meer mensen zijn die zich net zo gelukkig voelen als mij dan zie ik het nut niet meer van deze planeet want dat is toch onze bedoeling gelukkig zijn en gelukkig maken.. (ja, gerran ik ben het met je eens)nou ik weet eigelijk niets meer aan onzin te melden dus is het logisch om te stoppen(toch?) Veel plezier voor wie naar lowlands gaat. (ik ga niet) doei doei

Ik verveel me, dus het leven is zinloos..
Roodkapje
Friday, August 25 2000, 04:41 am

Hi Jogchem!

Welkom volgende week bij Roodkapje, op de WdW 13 (Witte de Withstraat) te Rotterdam!

Van WWW naar WdW........ De etalage is van jou, een maad lang!

Bedankt, Arthur.
Halloi Allemaal
Friday, August 25 2000, 03:01 am

Zoals wel meer gastenboekers hier ga ik ook naar Lowlands. Ik sta op het punt te vertrekken, maar ja, de trein met gaat pas om 10:20 en ik had met anderen afgesproken, o. a. Dagmar, die trein te nemen. Wachten dus....

Oh ja, Jogchem, dank je wel voor je reactie, ik vind het leuk dat je iedereen een antwoord tikt. Helaas moet ik je, volgens mij, teleur stellen, ik heb ook een vriendin. Wat goed van je dat je wist dat ik een vriendin zou hebben. Je vermoedde dus al dat ik of vrouwelijk en lesbisch was of mannelijk en hetro. Als je vermoeden in de richting ging van de laatste optie (zijn we er nog?) dan vind ik je erg knap. Er zijn een heleboel mensen die moeite hebben met mijn naam.

Oh ja, we hebben nog de zin van het leven kwestie, laat ik daar ook eens wat op zeggen. Dat gedoe over de zin van het leven doet er volgens mij niet erg toe. Als je er probeert achter te komen waarom wij hier op deze aardbol vertkeren word je alleen maar erg depressief, ik tenminste, en dat vind ik nou niet zo erg prettig. Ik zelf houd het er maar bij dat de *zin van het leven* is:

Zorg dat je gelukkig bent en dat anderen dat ook kunnen zijn.

Dit is niet zo zeer een zin, maar meer een invulling. *Anderen* moet je overigens erg ruim opvatten. Meer zoals alles wat leeft of dat wat die schijn opwekt. Nou ja, euhm, ik ga mijn tas maar eens inpakken voor a Campflight to Lowlands Paradise want over een half uurtje moet ik naar het station. Tot over een tijdje.

Gerran

Helemaal mee eens. Al die zingeving is niet eens nodig.

Als het leven zin had, zou ik er geen zin in hebben.

Dagmar
Friday, August 25 2000, 02:37 am

Wat heb ik gemist? Nou ja, ik zal nog meer missen, want ik ga naar Lagelanden. Een Kampeervlucht naar Lagelanden Paradijs. De Groeten! Uch, ik heb gesproken. Laten wij nu de vredespijp roken (he, dat rijmt)

Dagmar.

Prutske
Thursday, August 24 2000, 07:43 pm

Hey Jogchem,

sorry maar ik had je reactie op mijn eerste berichtje nog niet gelezen en daarom kom ik dus nu pas met een antwoord dat je waarschijnlijk niet veel wijzer zal maken als daarvoor omdat ik maar moeilijk over iemand kan zitten praten zonder dat de persoon in kwestie daar besef van heeft. Ik kan je alleen maar zeggen dat Kopje eigenlijk echt wel een rookwolkje is in het echt.Moeilijk te doorgronden en te begrijpen maar wel eerlijk en begrijpend.Je kan er niks aan misvragen maar je waant je als in een mist, een echt rookwolkje!!! Misschien ben je nu hier wat wijzer mee Jogchem maar meer kan ik echt niet kwijt.

Veel liefs Prutske...

Kopje: Als je dit leest,begrijp me niet verkeerd maar ik hou van je...

Pfffff...

De vraag was "Wie is kopje?"

Voortaan hou ik m'n nieuwsgierigheid voor me.

Prutske
Thursday, August 24 2000, 07:07 pm

Ik heb altijd al het gevoel gehad dat de mens inderdaad op de wereld was gezet enkel en alleen voor de voortplanting maar sindsdien ben ik beginnen zoeken naar een andere reden en heb die dan ,naar mijn mening ,ook gevonden. Wij zijn hier gewoon om de wereld kapot te maken en wanneer ons dat gelukt is ,hebben we het recht om zelf uit te sterven.Is dat niet gewoon fantastisch?Wij als mens hebben zoveel gekregen en wat doen we met dat alles?Niets!!! Wij zijn nooit tevreden met wat we in handen krijgen,wij willen beter en meer en daar gaat het fout. Wat kunnen we nu nog doen om alles in orde te maken??Geen kinderen meer op de wereld zetten??Dacht ik vroeger ook maar ik wil heel graag kinderen later,moet ik nu gestraft worden voor de fouten van anderen?? Ik weet het zelf soms ook niet meer,waar gaat de wereld naar toe?? Eigenlijk een heel domme vraag want daar kan niemand me een juist antwoord op geven,we zullen het wel zien zeker!!!

Veel liefs Prutske...

Dank je Nienke voor de knuffel,die had ik echt even nodig!!

Gek is dat... De vertwijfeling als lid van de mensheid voelt als de vertwijfeling van een individu. En dat terwijl het twee uitersten zouden zijn.

Zie je jezelf echt zo als lid van de mensheid? Het zegt me allemaal niet zo veel.

Dagmar
Thursday, August 24 2000, 03:44 pm

En daarom wil ik geen kinderen. Maar als het waar is dat er een moederinstinct bestaat en dat soort geshit, dan heb ik medelijden met Japanners die maar 1 kind mogen krijgen.

Nienke
Thursday, August 24 2000, 03:03 pm

Je hebt mij niet horen zeggen dat het belangrijk is dat er mensen bestaan. In tegendeel, zo is mijn mening. Naar het schijnt NIET de mening van miljarden andere mensen. We blijven ons maar voortplanten, hoewel het duidelijk is dat de aarde er ooit aan zal bezwijken. Wat is dat toch?! Mensen met een beetje hersens zouden toch beter moeten weten. Maar daar gaat het alom bekende moedergevoel op; ikzelf heb me na urenlange discussies maar neergelegd bij het feit dat het bestaat.

Je kan mij niet gaan vertellen dat het maken van kinderen/het zorgen voor nageslacht niet een levensbehoefte is.

Maar je kan het altijd proberen... Overtuig me!

PRUTSKE: ik weet dat woorden niet helpen, en daarom: *KNUFFEL*

Natuurlijk is het belangrijk dat mensen bestaan!

En natuurlijk weet ik niet waarom.

peter
Thursday, August 24 2000, 09:52 am

ik hou al op.

buiten schijnt de zon!

Dagmar
Thursday, August 24 2000, 09:09 am

Ach ja.
peter
Thursday, August 24 2000, 08:09 am

maranke: niets aan toe te voegen, mee eens.

nienke: is het dan zo belangrijk dat mensen bestaan? er zijn miljarden andere dierensoorten die de aarde blijven bevolken hoor :-).

ik geloof niet dat we een roeping hebben; ik kan niet anders dan leven zonder verwachtingen of verplichtingen, maar vol dromen en plannen. leren, communiceren, zien, horen, cre�ren!

waarom voel ik me alsof ik me ergens voor verontschuldig?

Van mij mag je best bestaan, Peter.
Prutske
Thursday, August 24 2000, 07:26 am

Nu het toch plotseling over liefde gaat kan ik jullie misschien even vertellen dat liefde "sucks"! Een paar maanden terug zit ik op mijn werk,loopt daar de lekkerste man binnen die je je maar kunt voorstellen.Hij is echt zo een fotomodeltypetje.Al was ik zeker geen voorstander van het cliche : "LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT",maar ik bedoel "WAUW!!!" .Kwam het allemaal wel goed? Ja hoor,we kwamen heel goed overeen,hadden dezelfde dromen over later en ik zweefde op wolken. Tot hij me vertelde dat hij middenin een scheiding verwikkeld was en we elkaar niet meer konden ontmoeten omdat zijn vrouw erachter gekomen was. Nu ben ik mijn grote liefde kwijt en ben ik weer alleen. Trust me life sucks!!!

Liefs van Prutske.

Ik mis hem!

Precies. Alles zuigt. Zo!

Maranke
Thursday, August 24 2000, 07:16 am

Jogchem!

ROODKAPJE IS DOOD

Stond op een bordje in de bieb. Heeft dat soms iets met jouw exposeren te maken? Ik ben nieuwsgierig.

Waarom zou je trouwens naar Amsterdam gaan als dat niet hoeft?

Ik heb niet zoveel verstand van levensdoelen, Peter. Ik weet alleen dat liefde veel groter is dan een relatie. En mensen die hun leven wijden aan het vinden of behouden van zo'n relatie zijn meestal niet de gelukkigste

Roodkapje dood? Nee. Roodkapje is terug.
Nienke
Thursday, August 24 2000, 06:20 am

Voortplanting geen levensbehoefte? Waarom zijn we dan hier op aarde? Als voortplanting geen levensbehoefte was was de mensheid al tijden uitgestorven geweest.
peter
Thursday, August 24 2000, 05:28 am

als ik terugkijk heeft mijn puberteit ��n week geduurd. spaanse kust, vakantieliefde, denken dat het echt is. twee maanden doorgegaan na die vakantie. en wat weet ik nog van haar? haar lichaam kende ik, haar geest nauwelijks. zonde van m'n tijd.

existentialistische liefde, niels? voortplanting is toch geen levensbehoefte?

toch denk ik ooit mijn liefde te ontmoeten. immers, als dit al duizenden jaren zo gebeurt... en anders leef ik vrolijk verder. mensen ontmoeten, de wereld ontdekken, er is meer te doen dan je ooit zult kunnen.

of is liefde een levensdoel? maranke?

Al duizenden jaren zonde van de tijd.
ceesh@playful.com
Wednesday, August 23 2000, 07:47 pm

Hay Jogchem, ik spreek je naam voor me zelf nog eens uit om te horen of ik 'gg' of 'gch' hoor, maar beluister cheen versgil. Een luxe dus, bijna net zo pragtich 'overbodich' als deze heerlijke site. Dank dat ik bij je op vi'site mocht komen. Dit plekje staat nu bij 'Favorieten' dus ik zal vast nog wel eens komen. Cees
Sees? Chees? Sjiez?
Maranke
Wednesday, August 23 2000, 03:45 pm

Misschien niet als je twee weken lam als een konijn aan de Costa del Sol doorbrengt. Misschien niet als je avond na avond in de disco op zoek gaat. Misschien niet als je denkt dat het bestaat uit een zwoele blik of een gebrekkig praatje over het weer omdat je elkaars taal niet spreekt.

Nee, dan zal het wel niet erg waarschijnlijk zijn dat je op je vakantie een serieuze liefde zult vinden.

Ik was iets langer in Schotland en niet zo heel vaak heel erg dronken. Op zoek naar een serieuze liefde was ik zeker niet. En toch was 'ie er in eens.

Een week voor mijn terugtocht naar Holland belde mijn Liefde aan. Het was een grijze ochtend, het regende alsof Schotland vond dat het na al die weken zon, iets goed moest maken. Er was ten slotte een reputatie waar aan gedacht behoorde te worden. Ik was net de toilet aan het schoonmaken en nog niet onder de douche geweest. In een oud t-shirt en met ongekamde haren deed ik de deur open en zei dat ik even mijn klusje af moest maken, dat hij maar koffie moest gaan zetten of zo.

Hij keek me een beetje raar aan en ik was bang dat hij me er vast niet uit vond zien. Nou zeg, dacht ik nog verontwaardigd, kan hij niet eens tegen een schoonmakende vrouw zonder make-up?

"I want to be with you for ever," zei hij in de gang. Ik werd rood.

"Ach, don't be silly, how do you know that," antwoordde ik gevoelig. Mijn stem schoot twee octaven hoger uit dan normaal.

"Don't you want to be with me?" vroeg hij.

Natuurlijk wilde ik dat. Nou ja, en toen was er een ring en was ik verbijsterd, maar gelukkig. Een avond in de pub met veel nieuwe vrienden en veel familie en veel advies over de toekomst volgde en nu ben ik dus verloofd.

Zo serieus genoeg?

groetjes, Maranke

Tjeemig. Die openingszin moet ik onthouden.

Wanneer komt hij naar Nederland?

Dagmar
Wednesday, August 23 2000, 01:31 pm

Hoi Hoi

Ik was ff weg van weggeweest, ben blijven slapen op een slaapfeestje (wat doe je daar anders?)

(spacie)

Ik heb je recentie gelezen, en ook alweer teruggetypt, maar mijn irritante meel had mij al uitgelogd doordat ik zo weinig deed (ik was heel lang bezig met typen) Ik moest opnieuw inloggen en toen was ik het (hele lange) meeltje kwijt. Ik zal het (ooit) nog eens opnieuw typen en dan echt verzenden.

Wat leuk dat ik niet de enige ben met een vakantieliefde! Alleen die van mij was een snowboardleraar. We hebben elkaar een aantal brieven gestuurd en ook mailtjes, maar nooit gebeld. Dat komt omdat hij alleen maar Duits spreekt, een beetje, en ik ook een beetje, en als we elkaar aan de phone spreken zou het toch alleen maar slecht gaan. En bij brieven kun je er tenminste lekker lang over doen, met woordenboek. Ik heb hem in de krokusvakantie ontmoet in Tjechie. Hij zou naar Nederland komen, vanaf 13 augustus. Hij vroeg of hij en zijn vriend hier konden blijven slapen, maar helaas, dat kan niet. Ik heb hem niet gezien (boehoe). Maar ik ga in de krokus weer daar snowboarden, dus dan hoop ik hem weer te zien.

Voor de rest vind ik het wel jammer dat niemand intresse heeft in mijn onzinmail.

En en en... Ik ga ook naar Lowlands!!!! Ik denk niet dat ik jullie daar ga ontmoeten, aangezien niemand weet hoe ik eruit zie, en andersom hetzelfde.

Nu ga ik stoppen. Ik hoop dat ik genoeg spacies ertussen heb gelaten en dat ik voor de rest weer iedereen gelukkig heb gemaakt. Doegie,

Daggie.

Ook al verliefd! En wel op een snowboardleraar!
Marjolijn
Wednesday, August 23 2000, 09:41 am

Het is altijd leuk om zelf te ondervinden hoe serieus de liefde is.
Tom
Wednesday, August 23 2000, 08:08 am

Jogchem,

Het is heerlijk rondwandelen op jouw webstek. Bij mooi weer kom ik hier zeker terug.

dank
peter
Wednesday, August 23 2000, 07:32 am

ik kijk niet vaak naar veronica, maar een paar weken geleden zapte ik mezelf midden in een gijs staverman-programma. het hebben van fantasie is geen vereiste als je rijk wilt worden van televisie - het was weer eens een datingprogrammma.

een meisje had op vakantie aan de spaanse kust een vriendje. geen skileraar, maar een barman. ze was er heilig van overtuigd dat hij de ware was en dat hij echt van haar hield. camera eropaf & binnen 5 minuten hadden ze hem in beeld met een ander meisje in z\'n mond. reactie meisje: "lul."

misschien ben ik te realistisch (zo ja zeg het me!), maar ik denk dat de meeste vakantieliefdes bij voorbaat al geen toekomst hebben. op vakantie is het best leuk, misschien zelfs fantastisch, maar verwacht geen serieuze liefde!

of bestaat serieuze liefde niet?

Hm...
Marjolijn
Wednesday, August 23 2000, 06:29 am

Jogchem is al drie weken weg. Ik denk dat hij ergens in Nederland op vakantie is op de plek van een van de vlaggetjes.
Jeemig. Moet ik ook nog naar Amsterdam!
Brigitte
Tuesday, August 22 2000, 06:54 pm

Hum, een lekkere saaie dag.... maar dat zal gauw veranderen, want morgen komt mijn lieve vriendje weer en dna donderdag naar Lowlands! Ow, wat heb ik een zin! Nog even lekker feesten en dan het serieuze leven instappen!

Ik vraag me af waar Jogchem's reacties blijven? Is Jogchem aan het afkicken van de computer? Een vriendinnetje gevonden? of gewoon op vakantie naar de Noordpool ofzo...?

Liesbeth, niet teveel denken, want dan raak je altijd in de war! Ask me!

Verder wil ik dagmar vragen om ajb iets meer spacies in d'r tekstjes te zetten. Dan leest het niet zo vermoeiend.

Oh ja, marjolijn hier heb je er nog eentje dna. hihi

Maranke, vertel eens iets meer over je romance!

En Niels, don't be so negative!

Keep up the good life.

see ya all. Tot na Lowlands waarschijnlijk.

Groetjes!

Ook al verliefd.

Ja, ik heb een beschamende drie weken geen aandacht aan dit gastenboek besteed. Veel vervelende dingen gedaan. Papierwerk, oude schuld, geklooi met een database en ik ben nog steeds bezig met het regelen van een expositie in Roodkapje. Misschien kan ik via iemand in Berlijn een beamer lenen. Maar dat ding staat eerst nog op Lowlands.

Die expositie wordt wel tof! Zaterdag 2 september is de opening. Er komt werk van twee meisjes van de Rotterdamse kunstacademie. Mijn site staat er ook en wordt hopelijk ook op een groot scherm geprojecteerd. Dat scherm moet ik ook nog regelen. En een lamp, want er moet ook een silhouet op dat scherm komen.

Ik maak nog wel een nette aankondiging.

Marjolijn
Tuesday, August 22 2000, 11:10 am

Oh hemel wat verveel ik me vandaag.

Niels. Life is a shitload of weird stuff. Hoe apart ben je? Dat woord gebruikte ik altijd als mijn moeder met een nieuw kapsel thuiskwam dat ik niet mooi vond.

Maranke! Spannend! Mijn skileraar was heel erg lief, hij had blauw haar en bruine ogen (om het maar eens andersom te doen). Mijn witte prins op een knap paard, een diepe stem en een rollend Oostenrijks accent. Hij was een van de weinigen die zich niet af lieten schrikken door mijn 'wie denk je wel dat je bent' reactie op versierpogingen en mijn knalblauwe skipak. Het bleek (uit objectieve observatieverslagen) dat hij geen clich�-skileraar was, maar een echt leuke jongen die mij echt leuk vond. En ik hem. Helaas is het niet realistisch om ermee door te blijven gaan. Na een berg sms-jes en een paar keer bellen hebben we niks meer van elkaar gehoord. Maar als hij nu voor mijn deur zou staan, is hij meteen welkom.

Dagmar wat vind je van mijn gedichtenrecensie?

Zo'n aparte skileraar.

Zo'n makkelijk (voorlopig) afscheid?

Maranke
Tuesday, August 22 2000, 06:56 am

Dagmar, gelukkig valt het allemaal wel mee en ben je een erg aardig meisje met vrienden enzo. Hoe is de hoofdpijn?

Een skileraar, Marjolijn? Uitleg, graag!

Mijn Schotste Liefde is zo Waar dat hij snel naar Nederland komt. Minder dramatisch, wel erg romantisch...

MARANKE IS VERLIEFD

MARJOLIJN IS VERLIEFD

JAVA IS VERLIEFD

nielss
Tuesday, August 22 2000, 06:03 am

what is life, Marjolijn? We're all just one big happy family aren't we? Excuse me... i've never been a part. Apart; yes
Nielss, wat weet je het weer lekker knus te maken.
Mieke
Tuesday, August 22 2000, 05:11 am

Ik moet toch best wel een beetje zeggen dat dit best wel een komische site is, misschien doe ik hier nog wat inspiratie op want dat is totaal verdwenen,en dat vind ik weer niet zo positief maar ja, het zal allemaal wel weer eens een of andere bedooeling hebben.Niet dat ik dat nu in kan zien.
Ja, het zal vast een bedoeling hebben.
Liesbeth
Monday, August 21 2000, 05:30 pm

Denken, scheppen en daarna liefhebben. Of is het Liefhebben, scheppen en daarna denken. Nee nu weet ik het, het moet zijn liefhebben, denken en daarna scheppen.

Denken, liefhebben, scheppen!

Op gezag van het alfabet.

Marjolijn
Monday, August 21 2000, 10:28 am

Eigenlijk vind ik het supergrappig, al die dna'tjes van Brigitte.

Ik ben blij dat Jogchem bestaat.

Zal je hem ooit terug zien Maranke? Zucht, wat een mooi verhaal. Dat is weer eens wat anders dan een skileraar in Oostenrijk (die overigens ook leuk was).

Wanneer zou Paul weer terugkomen? Volgens mij duurt dat nog wel even. Ik ben benieuwd hoe hij het heeft.

Dagmar ik ga je mailen. Nu.

Hartelijke groeten aan iedereen.

Een skileraar!

Dagmar
Sunday, August 20 2000, 05:18 pm

Dank je wel lieve Gerran!
Kijk, de Sint is nog springlevend en vrijgevig.
Gerran
Sunday, August 20 2000, 02:50 pm

Goed, ik vind het allemaal een beetje raar hier. Jogchem als Sinterklaas en Dagmar die geen vrienden zou hebben. Ik weet uit betrouwbare bron te vermelden dat de beroemde Sint Nicolaas niet meer in leven is, al een tijdje hoor. En uit dezelfde betrouwbare bron, mijn hoofd, heb ik ook informatie over Dagmar. Zij heeft wel degelijk vrienden buiten haar computer om, al doet ze wel veel achter haar computer. Ze is trouwens een erg aardig meisje waar ik graag mee optrek. Zo, dat wou ik toch even kwijt, niet dat het wat toevoegt, maar goed. Dat maakt niet echt wat uit geloof ik. Zo wel dan lees ik het wel. Alvast snorry daarvoor, ik bedoelde het niet zo. Ik wil niemand kwaad doen, dat is voor die persoon ook niet leuk. Laat ook allemaal maar.

Gerran. Leuk dat je meedoet. Leuk.

Heb je een vriendin?

Dagmar
Sunday, August 20 2000, 12:36 pm

oh jawel, maar die hebben allemaal een eigen liefde en zijn met elkaar bezig. en aangezien mijn liefde me net gedumpt heeft, voel ik me even alleen. maar binnenkort ga ik me weer onder de mensen mengen en nieuwe contacten maken. maar nu heb ik hoofdpijn, en dan kun je maar beter eh.. internetten ofzo
Echt niks in de schoen?
Maranke
Sunday, August 20 2000, 12:05 pm

Dag lieve Jogchem,

Wat een onzin over jouw wie wat waar hoe en waarom. Jogchem blijft Jogchem.

Ik probeer mijn alterego's een beetje bijelkaar te houden door ze meestal gewoon Maranke te noemen, maar hoe jij dat doet moet je helemaal zelf weten. Deze site is geniaal, daar kan Sinterklaas niet tegen op. (Dagmar, zijn er buiten de computer geen mensen van vlees en bloed die met je willen praten? In een normaal gesprek krijg je meteen een reactie op hetgeen je met de wereld wilt delen...)

In Schotland ben ik de Ware Liefde tegengekomen, hij klopte op een avond zomaar op de deur en is niet meer weggegaan. Toen moest ik naar huis. Het afscheid was als uit een tweedehands stuiverromannetje, compleet met een bloedrode zon die langzaam in een zee van tranen zakte, een schip dat op golven van emoties deinde en het gevoel dat dit allemaal niet echt was. Het was echt. Ik zit weer achter mijn computer en morgen is het maandag. Fijn.

groetjes, Maranke

Jogchem blijft Jogchem! Gelukkig. Als Sinterklaas zou ik het niet goed doen. Ik zie mezelf al aan het eind van de avond met afgezakte baard en mijn rode jurk doordrenkt met urine.

Schotland... Daar heeft iedereen het over. Misschien moet ik dat eens proberen. Eerst eens naar Amsterdam, volgens de vlaggetjes. Waarom heb ik dat er eigenlijk bij gezet? Wat moet ik in Amsterdam? Madame Tousaud? Anne Frank? Ik wil zo'n bloedrode zon met van die bootjes en zo. Als ik hiermee klaar ben, ga ik op zoek naar zo'n plaatje voor mijn bureablad.

Dagmar
Sunday, August 20 2000, 11:09 am

Ik heb nog steeds geen reactie gehad!
In de schoen...
Dagmar
Sunday, August 20 2000, 07:24 am

haha, hallo sinterklaas. Ja! sinterklaas vind ik een goede. kleine kinderen vinden sinterklaas leuk vanwege de kado's die hij komt brengen, maar wij vinden Jogchem/sinterklaas leuk omdat wij ons kunnen identificeren (goed gespeld?) met zijn verhalen en zijn belevenissen, aangezien we misschien toch erkenning nodig hebben voor het feit dat wij ons onzeker voelen over het feit dat wij misschien raar zijn omdat wij denken dat wij de enige zijn die zulke dingen meemaken (?). Snappen jullie die zin nog? 't is een beetje vaag verwoord, maar volgens mij moeten jullie hem wel snappen als jullie goed en rustig lezen. en aangezien wij die erkenning de hele tijd nodig hebben, hebben we aan 1 dag in het jaar (pakjesavond) niet genoeg. Daarom houden wij van Jogchem omdat hij ons ook waarde in ons leven geeft (dit klinkt zielig) net zoals sinterklaas waarde geeft aan kleine kids. Tjonge jonge wat kan ik toch uit mijn nek kletsen. Daar ga ik een pagina over maken, met hopelijk wat hulp van Naamlozer en Eaon als ze willen helpen, die dan over een tijd klaar moet zijn. Maar je kunt je alvast opgeven voor de maandelijkse/ wekelijkse/ dagelijkse (waar ik maar zin in heb) onzin e-mail. zend dan een e-mail met de zin: Ik wil onzin (en je naam) naar blabla@geomail.com en dan krijg je het (kom op met die reacties!!!!!!!, je zult geen spam ontvangen of bommetjes of virussen ofzo) Jaja. wow, een internetpagina van sinterklaas, wat koel! nou ja, reacties op mijn oproep of op dit bericht zijn altijd welkom. liefs,

Dagmar.

Dagmar, ben je dit jaar wel zoet geweest?
De Sint zoekt het op in het dikke gele boek.
Och, zonder leesbril zal dat niet lukken.
Al die kleine lettertjes.
Ja, heel veel kleine lettertjes.
De Sint heeft nog nooit zoveel lettertjes bij elkaar gezien. Nou Dagmar, het zal wel in orde zijn.

Wat stond er op het verlanglijstje? O, dat is wat korter. Een vriend! Nou misschien kan de Sint dat wel in orde maken. Kijk morgen maar eens in je schoen.

peter
Sunday, August 20 2000, 06:49 am

de oplossing.

jogchem is sinterklaas.

Shit. Ontmaskerd.
Brigitte
Saturday, August 19 2000, 08:39 pm

FOUT.

Brigitte heeft geen typcursus gehad. Brigitte typt gewoon supersnel, doordat ze graag schrijft, emailt, etc. Maar Brigitte maakt wel nog veel foutjes bij het typen. Meestal heeft Brigitte niet zo'n zin om al die foutjes te gaan verbeteren. Doch als de woorden zo erg vervormd zijn dat de betekenis zich ervan in het vage bevindt, zal zij een woord verbeteren.

Oftewel, ik heb geen zin om constant al mijn teksten die ik schrijf na te gaan op foutjes. Als ik schrijf, schrijf ik vaak aan een stuk door, zonder te veel na te denken. Verbeteren van woorden stoort me alleen maar in mijn schrijven.

Veel voorkomende fouten zijn dus dna=dan ene= een neit=niet

Hoewel ik ene en neit weer vaker verbeter dan dna, omdat ik dna gewoon niet slecht genoeg vind om te verbeteren.

Zo dat was wel weer genoeg uitleg naar mijn mening.

Oh ja en wat is het probleem met Jogchem? Dat hij neit alle dingen die hij schrijft werkelijk heeft meegemaakt, leek me al logisch. Fantasie�n mogen ook opgeschreven worden immers. Maar Jogchem is en blijft toch Jogchem?

Zoek de fout... ahum. Bij deze laat ik 'm staan.

Tis nu tijd om te slapen, Trusten allemaal!

Brigitte

kijk dta kan ik nou neit. al pobreer ik het ngo zo geod, het bljift me ergreren. tjeemgi. wta is dit irritnant. tergened vrevelend. ik snpa neit dat mesnen dit ongecorrigreed kunnen latne. en ik kan het neit laten om het ovre te lezen, zoals ik alles misntes 5 keer nalees. ik weet ngo neit of ik dit op het net za getten.
Brigitte
Saturday, August 19 2000, 08:33 pm

DNA

Het is der verborgen boodschap over de liefde. Liefde wordt je mee geboren, het zit in je DNA. DNA draait helemaal om de liefde. Maar ja om nu hardop te roepen dat ik ook liefde in me heb, deed ik het dus maar op deze manier. Ofzo???????? Ofzo?

Liefde dient DNA. Niet andersom, volgens mij. Hoewel dat wel een interessante theorie zou zijn.

Er is een hoeveelheid liefde.
Natuurlijk wil dat zichzelf in stand houden.
Dus neemt het plaats en kettingen DNA en vormt het organismen. Soort zoekt soort, dus een hoeveelheid liefde stuurt zijn organisme naar andere organismen met zo veel mogelijk liefde. Paring, dood, enzovoort.

Marjolijn
Saturday, August 19 2000, 05:54 pm

Jogchem, leg je het zelf uit?
Gedaan.
Dagmar
Saturday, August 19 2000, 01:40 pm

He? Nou snap ik er nix meer van. Bestaat Jogchem niet? Of is Jogchem een soort schuilnaam van een wel echt bestaand persoon, net als EtI voor mij een soort schuilnaam is?

Dagmar.

Zie onder.
Marjolijn
Saturday, August 19 2000, 08:30 am

That's life Niels. Dit is blijkbaar waar mensen zich mee bezig houden.

Dagmar, in mijn Heinz-verhalen zat geen boodschap voor jou. Het is een gedachtengang, aangevuld met internet-research. Die heb ik in drie�n geknipt, anders paste het niet op de pagina. En ik heb het geschreven omdat ik me verveelde. Ik heb in tijden niet zo'n leuke ochtend gehad.

Wat ik van je gedichten vind. Ik vind een gedicht mooi als 1. de inhoud me aanspreekt en 2. de vorm bijzonder is. Er zit veel gevoel en emotie in, maar teveel woorden. "Doel" vind ik het leukst. De rest van mijn mening (oh oh er is meer) zal ik je wel mailen.

Brigitte, nu wil ik het weten ook. Doe je dat expres met dat dna van jou?

Tot slot: Jogchem je krijgt een dikke zoen van mij.

Liefs, Marjolijn

Marjolijn, dat doet me goed.

Nu moet ik toch echt die teksten van je lezen. Maar ik kan niet uitstaan dat ik het niet kan vinden op stol, ook al log ik in. Heb je geen uitgebreider adres?

niels
Saturday, August 19 2000, 07:31 am

h� neen, niet weer. Toch wel. Ach laat maar zitten ook, het is toch niet belangrijk. Wat hebben we het toch fijn met zijn allen. We zijn verliefd, verlangend of hopeloos alleen, gaan fijn naar Corsica op vakantie en voordat onze opleiding weer begint gaan we fijn nog even drie daagjes feesten op het Lowlands festival als happy few alternatieve opkomenden van de Nl. maatschappij. O ja, en we schrijven gedichtjes en willen beroemd worden. Brigitte schrijft trouwens vaak dna ipv dan. Zou dat een verkapte onbewuste vingerwijzing zijn dat ze niet gelooft in nurture, slechts in nature?? Dat je liefde gewoon moet laten gebeuren (of zo) dat is nog eens onzin. Zeker gelukkig samen met je vriendje? Vond op zich paul zijn comment wel aardig. Er is slechts liefde omdat er seks moet zijn. Existentialisme.

In een restaurant aten we pannekoeken met stroop en appel. Toen we klaar waren nam Bo een ijsje en ik koffie met cognac. De serveerster buigt over Bo heen en vraagt of het lekker is. 'Dat is mamma's paraplu' zegt hij, wijzend op het parapluutje dat in zijn ijsje steekt. 'Oh, past ze daar wel onder dan?' vraagt het meisje. 'Ja makkelijk, mamma is dood'.

Waarom wil iedereen toch de hoofdpersoon zijn in andermans leven? Ik ben trouwens niet naar Corsica geweest. Zonder vriendin ga je daar niet heen. Ik reed met de trein door Schotland. Toen ik vanuit Glasgow naar het noorden reed brak de zon door de wolken en de zonnestralen lieten een witte plek achter op het donker meer waar wij langs reden. Terwijl ik een boek probeerde te lezen zat er tegenover mij een meisje dat mij aan het tekenen was. Ik deed of ik het niet merkte en sloeg af en toe een bladzijde om maar kon me niet meer concentreren. Waarom toch weer waarom? Toen ze klaar was keek ze nog even keurend op en vergeleek het resultaat. Met een tevreden gezicht boog ze over het gangpad en liet me het papiertje zien. Ben ik dat? Wat leuk. Erg goed hoor. Ik had het natuurlijk al lang zien aankomen maar probeerde toch aangenaam verrast te reageren. Een gesprekje daar is ze nog niet aan toe. Ze pakt weer een papiertje uit haar tas en gaat vervolgens een oude man tekenen die twee stoelen verderop zit.

Mooi mooi mooi.

 

Tjoy
Saturday, August 19 2000, 06:42 am

De kat van Tjoy,

Je voetafdrukken zwerven nog door het lege huis,

je adem zucht na in de lege slaapkamer waar je geur het kussen omarmt,

terwijl ik krampachtige pogingen doe je aanwezigheid te verhullen, in de leegte die je achterliet,

vreemd hoe onvoltooid het sterven is.

Al ben ik nog nooit zo aan een dier gehecht geraakt, toch kan ik het me zo voorstellen.

Sterkte Tjoy.

Dagmar
Friday, August 18 2000, 08:10 pm

Ehm... Ja, dank je wel Marjolijn. Ik heb je artikelen gelezen, heinz 3 lijkt wel errug veel op heinz 1, maar dat kan ook aan mij liggen. Moest ik daar ��n of andere verborgen boodschap in zien die de reactie op mijn gedicht moest voorstellen? Zo ja, dan heb ik hem (spijtig) gemist. Sorry. Wel vaag hoor, artikelen over Sandwich spread. Heb ik echt nog nooit meegemaakt, het is dus wel orgineel. En ik weet trouwens niet hoe het met andere bezoekers zit maar ik heb deze site bij toeval ontdekt op de bizarsite waarbij stond dat dit een leuke site is voor avontuur (klopt ook wel), dus ik voel mij niet aangesproken als je zegt dat ik een stuk niemands verdriet in mij hebt en niet serieus word genomen en dat iets een bron van verdriet is. (ik klink nu bozer dan ik ben) Maar ik spreek dus nu alleen voor mezelf, ok? Wel mooi verwoord trouwens. Echt zo 'dichterig'. Bij dichters stelde ik me trouwens altijd mensen voor die ook in het normale leven 'dichterig' praatten, maar ik ben er pas achter gekomen dat ook 'normale' mensen dichten. Daarmee bedoel ik dus dat er ook mensen kunnen dichten (vind ik) die in het dagelijks leven niet zo 'dichterig' praten. Ach ja, wat boeit het ook allemaal?! Oh oh oh, Marjolijn, als er dus geen verborgen boodschap in die artikelen zat, kun je misschien nog een reactie geven (desnoods melen naar blabla@geomail.com), dat zou ik zeer op prijs stellen. En als er wel een verborgen boodschap instond, kun je die dan misschien duidelijker maken en die naar me toe melen ofzo? Dat zou ik ook aardig vinden. Ik neem aan dat je Anansie was? Weet je.... Ik voel me al een stuk vrolijker. Ik had even zin om dat te zeggen. En ik ben blij voor Java. Bijna iedereen die ik ken heeft nu verkering (behalve 1, waar ik het van weet dan) en ik ben hartstikke blij voor die mensen, maar ik ging met al die mensen vanavond uit en ik was even bang dat ze alleen oog voor elkaar zouden hebben, aangezien het allemaal nog niet zo lang aan de gang is, maar gelukkig hadden ze ook oog voor mij, dus ik voelde me helemaal niet alleen meer en wel hartsikke vrolijk enz. Jaja, boeiend voor jullie natuurlijk. Nou ja, misschien zijn jullie blij voor me. Ik kan wel merken dat ik niet alleen veel praat, maar ook veel typ. En aangezien ik veel onzin typ, zal ik ook wel veel onzin zeggen. Ik weet niet of dat door iedereen wel op prijs wordt gesteld, dus ik denk dat ik wat minder onzin in allerlei gastenboeken ga zetten. Voor de mensen die denken dat ze dat gaan missen, mail me naar het bovenstaande adres met de zin; Ik wil onzin! en vermeld je naam, dan garandeer ik je dat je allemaal van dit soort verhaaltjes krijgt en dat soort dingen (geen bommetjes of virussen, wees maar gerust). Lijkt me wel leuk als er iemand reageert. Ik heb zoiets eerder al in een ander gastenboek neergezet, maar de eigenaar van dat boek stelde het niet zo op prijs en heeft mijn oproepje weer weggehaald, cultuurbarbaar. Nou ja, niet dat ik kan zeggen dat mijn onzin cultuur is, maar toch. Ok, genoeg geklept. Veel liefs,

Dagmar.

Wij willen onzin!

Nu snap ik het: als je snel genoeg leest, hoor je er een hoge, snelle stem bij. En als je nog sneller leest, zie je Dagmar. Eerst haar gezicht en dan haar wapperende handen. Tjonge jonge! Toen en toen! En dit en dat! En die met die!

Die teksten van Marjolijn moet ik nog lezen en dat ga ik snel doen, want ik ben wel benieuwd. En ik hoop nog altijd op een leuk avontuur voor op de roze pagina. Heb je al eens op dat roze poppetje geklikt in de menigte hierboven? Daar zouden teksten van Marjolijn en Lisette komen. Maakt niet uit. Het is veel leuker als mensen regelmatig kleine dingetjes schrijven.

Het moet een hele opgave voor je zijn om die gedichten zo compact te krijgen. Eerlijk gezegd vind ik je onzin leuker om te lezen. Mag dat?

Nienke
Friday, August 18 2000, 11:53 am

Ik ben blij dat er mensen zijn die nog zonder reserves kunnen liefhebben. Mag ik je vragen JAVA, is dit voor het eerst?
Marjolijn
Friday, August 18 2000, 10:10 am

Hoi Jogchem! en

Hoi Dagmar

Ik heb je gedichten gelezen. En ik heb altijd overal een mening over, dus... wil je het weten?

Ik heb deze week voor het eerst artikelen op internet gezet (www.stol.nl), als oefening. Voor als ik later recensent/journalist wil worden. Het gaat over sandwich spread. Dagmar wat vind je daar van? Het is iets totaal anders dan je gedichten en dan alles op deze site.

Liefs, Marjolijn

Ik ben blij dat Java zo blij is. Als ik zo blij ben, ben ik meestal tegelijkertijd ook verdrietig in gelijke mate. Dan denk ik aan wat er zal zijn na het gelukkige moment. Maar ik geloof dat dat bij Java niet het geval is.

Wat is nu je mening over Dagmars gedichten?

Die artikelen ga ik nog eens lezen.

Dagmar
Thursday, August 17 2000, 05:53 pm

He Java, op wie ben jij verliefd en ben jij mannelijk of vrouwelijk en is Java je echt naam?

Goeie vraag.
Java
Thursday, August 17 2000, 05:43 pm

Wat te schrijven als je het gevoel hebt dat je eigenlijk niks kan schrijven. Ben verliefd en zwaar verliefd op een geweldig iemand die ik nooit meer uit mijn leven wil hebben en voor altijd bij me zou dragen in mijn hart en .... overal waar ik ook ben.

Verliefdheid is raar en maf en zo verdomd moeilijk. Je herkent jezelf haast niet meer terug en je weet niet hoe je dingen aan de ander moet duidelijk maken en aan jezelf. Ben dus gewoon verliefd.

Loop al 3 maanden met mijn kop in de wolken en kan alleen maar aan 1 iemand denken en schreeuw het liefst van de daken af;

IK BEN STAPEL GEK OP JE EN WIL JE NOOIT KWIJT RAKEN!!

Je bent de zon in mijn leven en wil bij je zijn!!

Hoop dat de tijd snel komt dat alle twijfels,angsten en onzekerheden verdwijnen uit ons leven. Ik wil samen met jou genieten van de liefde die er tussen ons is. Ik wil alles met je doen, als ik maar bij je ben en bij je kan zijn.

Je bent geweldig en heerlijk en je hebt zo\'n ongelooflijk lief karakter. Iets waarbij ik me thuis voel en me thuis bij wil voelen. Je bent geweldig en hoop dat ik je dat duidelijk kan maken.

Ben stapel gek op je en wist niet van mezelf dat je zo stapel op iemand kan zijn. Wat me nu overkomt is totaal nieuw voor me en onbekend.

Ik raak na 3 maanden nog steeds niet over je uitgepraat.... ik weet niet wat je allemaal met me doet maar in ieder geval heel veel. Kijk uit naar de tijd die gaat komen maar ben ook bang. Bang voor mezelf. Zijn mijn eigen onzekerheden, die ik soms zelf niet begrijp en ook niet in de hand heb. Er is maar 1 ding duidelijk; dat is mijn liefde voor jou, wat je misschien wel benauwt maar wil dat je weet dat ik serieus met je ben. Ik wil met jouw verder en met jouw genieten.

Je bent mijn zon die mijn leven weer bloei geeft en me dingen laat zien.

JE BENT GEWELDIG EN IK HOU VAN JE!!!

(mag iedereen weten....)

Goed, sorry voor mijn uitspattingen maar moest er even uit. Simpel feit is dat ik nu haast niks meer kan schrijven. Komt denk ik ook van een lichtelijke moeheid, moet maar is mijn mand opzoeken en lekker dromen over mijn lieve, lieve schat.

Weltrusten aan allen die nog op zijn en tot gauw!!

JAVA IS VERLIEFD!
JAVA IS VERLIEFD!
JAVA IS VERLIEFD!
JAVA IS VERLIEFD!
JAVA IS VERLIEFD!
JAVA IS VERLIEFD!
JAVA IS VERLIEFD!
JAVA IS VERLIEFD!

peter
Thursday, August 17 2000, 06:16 am

soms is het frustrerend als iets wat je verzint niet wordt gebruikt zoals je het bedoeld had - maar onvoorspelbaarheid is juist ��n van de mooiste dingen van onze soort.
Wat had je verzonnen?
kopje
Wednesday, August 16 2000, 06:11 pm

Toen ik het boek meebracht, dacht ik dat het gewoon een spoor zou worden van mijn bestaan in het hare. Dat ik opgevouwen tussen de bladzijden ervan zou zitten wachten op haar ranke vingers, die met hun bewegingen de letters beademen.Letters van woorden die ik haar eigenlijk had willen zeggen. En die ze, ondanks mijn zwijgen, toch heeft gehoord.

Virgin Su�cide
Wednesday, August 16 2000, 05:31 pm

Ik moet zeggen, supersite!! echt leuk bedacht!!
Virgin Su�cide?
Brigitte
Wednesday, August 16 2000, 02:01 pm

ps. ik bedoelde trouwens te zeggen dat ik ook niet in toeval geloofde! ik zei wel, maar bedoelde nee.
O ja...
Gerran
Wednesday, August 16 2000, 10:16 am

Halloi "ik" en andere lezers van dit bericht. Ik werd door iemand getipt over deze site, en ik moet zeggen dat ik het een leuke site vind. Erg verrassend allemaal en ... nou, gewoon leuk. Ik zal hier zeker nog eens vaker komen!
dank
Brigitte
Tuesday, August 15 2000, 08:23 pm

Zo, hier ben ik weer eens... Heel even maar, want mij hoofd vraagt om slaap.

Het is alweer een tijdje geleden dat ik op de site was en ik zie dat er alweer heel vele verhalen bij zijn gekomen. Ik ag ze nog wel eens wat lezen, maar ben nu te moe.

Ik besef me dat ik vaker moet komen op de site, want dna hoef ik niet in een keer zoveel tegelijk te lezen. (volgens mij is dit een soort van contaminatie)

Corsica was echt heel gaaf. Sorry jogchem, maar ik heb geen poster voor je gevonden.

Verder las ik ergens iets over Lowlands. Ik had dus gewoon de pech dat ik net een paar uur te laat was in de voorverkoop. Maar ik ebn hard op zoek geweest naar kaartjes via internet, en alles lijtk goed te komen. Ik heb er nu al zo ongeveer 4 waar het goed zit. Beetje zekerheid houden, want laatst dacht ik er ook twee te pakken te hebben (voor mij en m'n vriend), maar toen verkocht een van die twee het toch ineens aan een vriendin.

Alles wat me de laatste dagen dus bezig houdt is Lowlands. Vorig jaar kon ik niet gaan vanwege een familieweekend, waarbij ik het niet kon maken om niet te gaan. (flinke ruzie met ouders, zwart schaap van de familie, etc.)

En nu ga ik dus!! naar het tofste festival van Nederland. En ga je ook Jogchem?? Want als je nog geen kaartje hebt en ik heb er dadelijk misschien wel een teveel, dan mag je 'm van mij overkopen.

En Marjolijn? ga je ook? Ben eigenlijk onderhand ook wel benieuwd naar jullie gezichten. Zou leuk zijn als ik die daar eens zou kunnen zien.

En verder... Life goes on.. Ik moet werk gaan zoeken, huisje, etc. Oftewel, een nieuw deel uit m'n leven begint. Wat ik eerlijk gezegd altijd wel scary vind...

Goede voornemens: ik ga weer vaker langskomen op de site.

Tip voor Jogchem: Misschien kun je eens een soort avn forum-pje opzetten op je site. Dat gaat ook makkelijker om te reageren op anderen. Of is dat ook wat je van plan was? Dan heb ik namelijk niks gezegd he...

Tot snel lieve mensen. en dan ga ik ook nog eens reageren op wat vragen die Marjolijn stelde. Ik geloof in ieder geval wel in toeval...

ik wilde nog wat zeggen, maar ben het vergeten. Men zegt dan altijd dta het waarschijnlijk niet zo belangrijk zou zijn geweest. Maar daar twijfel ik ook altijd nog over...

Maar nu dna toch maar slapie doen.

Dag dag en tot snel

Brigitte

Welkom terug. Ja, ik weet wat je bedoelt met vaker langskomen. Zelf heb ik drie weken overgeslagen en typ me nu suf.

Het lijkt me vreemd om jullie allemaal te ontmoeten. Anders...

Misschien zie ik sommigen van jullie binnenkort in 'Roodkapje'. Daar kan ik exposeren. Meer nieuws volgt.

Ja, een forum zou wel goed werken. Maar ik ben nu ook bezig met die database, zodat ieder een eigen kleur, lettertype en icoon krijgt. Als dat tegenzit kan ik tijdelijk een forum opzetten.

Kun je in toeval geloven? Toeval is toch het tegenovergestelde van het lot? Totaal willekeurig en zonder betekenis? Daar valt niks aan te geloven.

Naam
Tuesday, August 15 2000, 08:14 pm

het email adres werkte niet? waar kan ik naar toe mailen?
 
merel
Tuesday, August 15 2000, 08:00 pm

het is erg laat nu, en ik vind het eigenlijk jammer dat ik vanavond gewoon pizza heb gegeten. dat bevredigt toch nooit echt achteraf. ik las in een boek dat het een oud nederlands gebruik is om salie melk te drinken voor het slapen gaan, ik probeer het gewoon vandaag. welterusten. merel
welterusten.
Dagmar
Tuesday, August 15 2000, 06:24 pm

Bedankt voor het cadeautje en je felicitatie! Ben er errug blij mee. -X-, Dagmar
Prutske
Tuesday, August 15 2000, 05:47 pm

Ik heb dit gedicht jaren geleden geschreven in een moeilijke periode en ik ben blij dat ik dankzij Kopje even mijn gevoelens naar buiten kan brengen ook al is die periode al verstreken.

Zelfmoord ________

mijn dromen vervlogen bij het voelen van de wind mijn problemen bewogen maar zij bleven hier nu sta ik hier al tastend op zoek naar een beetje houvast het einde ligt voor me een diep duister dal mijn leven voorbij geen vriend kan me helpen ik sta hier alleen mijn doel is vervlogen de wind nam het mee al ben ik verdrietig al ben ik alleen mijn leven geleefd al was het niet lang het mocht niet gebeuren ging buiten mezelf je moet nu niet treuren ik ben eindelijk gelukkig waar ik ook ben !

En toch een happy end...
ook een ik
Tuesday, August 15 2000, 09:43 am

ieder woord hier moet heel overwogen zijn. Dubbele betekenissen heben. Doordacht. Want wat zal Joghem er wel niet van vinden.... Ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik ik vind het origineel,maar echt gelukiger ben ik ik ik ik ik ik ik er niet van geworden. Kom Joghem iets doordachts hiernaast!!!
Eh... Tjeemig...
Marjolijn
Tuesday, August 15 2000, 07:27 am

Op een dag waarop je als een gekooid vogeltje op je werk zit, is het fijn om iets anders op je eeuwige scherm te toveren dan het eeuwige werk. Ik ben opgelucht. Ik heb er weer vertrouwen in. En ik zal hier niet eeuwig zitten. Over twee maanden val ik over de rand van de wereld in het onbekende. Vanaf 25 oktober kan ik helemaal zelf bepalen wat ik doe. Hopelijk met een diploma op zak.
Spannend!
Marjolijn
Tuesday, August 15 2000, 07:22 am

Hoi Jogchem Bedankt voor je kadootje! Ik wil hem hierbij doorgeven aan Dagmar. (Dagmar gefeliciteerd met je verjaardag!)

Crisis. Er bloeit een vriendschap op tussen Paul en Nienke. Op deze site, onder onze ogen. Een bijzondere ervaring. Nienke, red je het nu Paul op vakantie is? You go girl, je kunt het. Overleven bedoel ik. Je bent namelijk sterker dan je denkt. Je ex is zwakker dan je dacht.

Jogchem, heb je nog een kaartje voor Lowlands gekocht? Die zijn nu namelijk uitverkocht. Ter compensatie weet ik nog wel twee kaartjes voor Bon Jovi te vinden op 2 september, voor de liefhebber.

Zou echt IEDEREEN op zoek zijn naar de Echte Liefde? De een alleen wat harder dan de ander? Zou dat dan het enige zijn wat aan ieder mens gelijk is? Zou het in ons DNA zitten?

Mag ik je vertellen dat ik me zojuist besefte dat dit mijn lievelingssite is. Ik heb niet zoveel lievelingsdingen.

Heb je het al gelezen, een nieuw verhaal van Kopje!

Ik keek gisteren een film over WOII. Opeens drong tot me door dat ik er een sterke herinnering bij had. ~~ Ik was nog verliefd op mijn exvriendje. We kwamen erachter dat we de film allebei lang geleden hadden gezien. De gedachte ging door me heen hoe graag ik hem toen al had gekend, hoe graag ik hem al vanaf zijn geboorte had willen kennen. Een paar seconden later was duidelijk in beeld, op een gebouw op de achtergrond, mijn naam te lezen (in het Frans: Marjolaine). De film liep slecht af, de hoofdpersone overleefde, maar haar love-interest niet. In de laatste scene van de film zei de hoofdpersone 'ik ga weg uit Brussel naar een land dat nooit bezet is geweest'. ~~ Ik ben vorig weekend in Brussel geweest.

Aangezien ik niet in toeval geloof, vraag ik me af wat er binnenkort staat te gebeuren. Donderdag komt mijn ex langs. Misschien heb ik daarna meer nieuws.

Liefs,

Marjolijn

Vriendschap, intriges, crises. Dit gastenboek leidt een eigen leven, zelfs nadat ik het zo lang heb verwaarloosd. Goed om te zien.

Lowlands... Bon Jovi... Toch maar niet.

Die film... Wat is dat toch mooi. Van die reeksen kleine toevalligheden, die samen een betekenis krijgen. Onwaarschijnlijk maar onontkoombaar.

Ann
Tuesday, August 15 2000, 06:40 am

Ik verdrink in jouw ogen... Mijn gevoelens hebben mij nog nooit bedrogen. Ik weet dat jij die ene bent, want mijn hart heeft jou herkend. Het staat in vuur en vlam... Tu veux devenir ma femme? Ik vraag het jou onder het licht van de maan of jij voor altijd aan mijn zijde wil staan... La luna, toi et moi, je ne sais pas pourquoi... Maar ik wil je helemaal... Want jij alleen verstaat mijn taal...

Je bent fantastisch...

Bij deze bedank ik Kopje... zij raadde mij aan deze site eens te bezoeken en hij is de moeite waard! Ik kan er mezelf in kwijt...

Welkom, Ann.
Dagmar
Monday, August 14 2000, 07:40 pm

Hier volgt 1 van mijn laatste gedichtjes:

Leegte

Het woord leegte Zit zo vol gevoel Zo vol emoties Heeft zo veel doel

Het woord leegte Zegt alles wat het zeggen moet Is kant en klaar Iedereen begrijpt het goed

Het woord leegte Betekent alles Alles wat men kent En alles wat ik voel

(REACTIE!!!)

Een late reactie, helaas.

Kop op!

Dagmar
Monday, August 14 2000, 07:39 pm

Ik ben dus net een maand naar Amerika geweest en ik miste nederland (huh? kan dat? ja, dat kan, vooral als je daar een vriendje hebt zitten waarnaar je erg verlangt). Ik voelde me daar min of meer eenzaam. Maar die eenzaamheid is niets vergeleken met de eenzaamheid die ik nu voel. Dat wou ik even kwijt. Ik wil niet zielig overkomen ofzo, maar dat ben ik wel.

Dagmar.

PS; enige troostende en opbeurende en begrijpende woorden zijn welkom, meer dan welkom zelfs. Ook reacties op mijn gedichtjes.

Dagmar
Monday, August 14 2000, 07:36 pm

Ik voel me nog alleen!
Dagmar...
Dagmar
Monday, August 14 2000, 07:31 pm

Ik voel me alleen om half 2 's nachts. Dat is het nu. Dus ik voel me alleen. Misschien ook omdat mijn exvriendje niet op meer op mij verliefd is. Bestaat liefde eigenlijk wel? Ik weet het allemaal niet meer. Ik geloof er niet meer in (komt bekend voor?) Na 2 jaar van vooral vrijgezel zijn ben ik 's een keer verliefd, hij ook op mij (dachten we) en dan blijkt het toch niet zo te zijn. Nu aanschouw ik een nieuwe periode van vrijgezel zijn en dat kan ik niet meer aan! Ik wil NU een ECHTE liefde van mijn leven die ook HEEL LANG doorgaat, want anders heb ik geen leuke verjaardag. Ik denk dat liefde eigenlijk is uitgevonden door mensen, want vroeger (als het goed is) waren we allemaal apen die niet zo goed na konden denken en alleen maar seks hadden met de reden om zich voort te planten. De mens heeft de liefde uitgevonden om nog een gevoelswaarde aan seks te geven en dat noemden ze liefde en verliefdheid. Maar hoe zit het dan met straight-edgers? Die hebben geen seks (over het algemeen dacht ik zo). Die kennen dus alleen maar liefde of willen die alleen maar kennen? Wat is dan de reden van liefde? Het maakt je voor een tijdje gelukkig (als het goed is), geeft je zelfvertrouwen (als het goed is) maar het zal toch ooit pijn doen. Of door het feit dat het uitgaat, of vreemdgaan of whatever, of door de dood. Hoe dan ook, je zult er verdriet van hebben. Ik heb er al veel verdriet van gehad. Ik snap het eigenlijk allemaal niet meer. Het leven is gewoon stom. De geesten van de mensen zijn gewoon stom. Mensen zijn gewoon stom. Liefde is stom. Het slaat echt helemaal nergens op. Alles slaat nergens op. Je kunt wel zeggen; ik leef niet meer voor de liefde, maar waar leef je dan voor? Voor je werk? voor je school? Dat is ook maar tijdelijk. Voor je vrienden en familie? Die zijn ook maar tijdelijk? Voor jezelf? Jij bent ook maar tijdelijk. Voor ons nageslacht? Die is ook tijdelijk, maar dan wel lang tijdelijk. Daar kun je het voor doen. Kortom; we zijn nog erger dan apen. Die hebben het al eeuwen door dat je alleen seks nodig hebt en meer niet. Maar nee hoor, wij moesten weer raar gaan doen en filosiferen (schrijf ik dat goed?). Wij hebben weer wat 'extra's' nodig. Nou eh... Het kan allemaal de pot op! Maar ja, wat moet ik dan? Seks hebben met een aap? Nee dank je. Ik denk dat ik dan maar gewoon onze eigen stomme mensenmassa moet volgen met al zijn rituelen en gedachtes en geesten. Eigenlijk leven we helemaal nergens voor. (voor de duidelijkheid, ik geloof niet, alleen in mezelf, maar de laatste tijd ook niet zo meer). Nou, ik hoop dat er morgen op mijn verjaardag een pakketje komt met daarin de liefde van mijn leven. Ben benieuwd of dat een persoon is. Ik leef allang niet meer voor mezelf, ik leef eigenlijk de laatste tijd alleen maar voor anderen zodat men niet boos op me wordt, want daar kan ik denk ik niet zo goed tegen. Ik vind het wel jammer dat het uit is, anders hadden we misschien ooit in een verre toekomst aapjes kunnen fokken. Of de zielige kindertjes van Afrika helpen. Tot ziens, Dagmar.

Kop op, Dagmar!

Het leven is best aardig. Met van die bloemetjes en zo. En mensen zijn ook in orde. Sommige ruiken een beetje, maar dat doen apen ook, volgens mij.

Dagmar
Monday, August 14 2000, 07:10 pm

Ik heb net dat gedoe van het wachten gelezen en ik vond het erg lief van mijn (nu mijn ex) vriendje. Ik baal een beetje erg dat het uit is. Ik vond hem namelijk erg lief. Ik wacht op troost en commentaar op mijn gedichtjes en op de liefde van mijn leven die waarschijnlijk toch niet bestaat. Wist je dat ik de laatste 2 jaar (geloof ik) nog geen 1 verkering heb gehad dat langer dan 1 maand heeft geduurd? (de laatste was 2 maand, maar ik was 1 maand weg, en ik weet niet of dat telt, ondertussen is er namelijk heel wat gebeurd) AAARRRRGGGHHH. Kan iemand mij vertellen of er ooit nog iemand echt verliefd op mij wordt ik ook op hem? Ik begin namelijk een beetje te twijfelen. Ach ja, shit happens. Ik verveel me dood, het leven is saai, ik ben toe aan de liefde van mijn leven, anders verlammen mijn lichaam en geest. KOM SNEL!!!!!!

"Waar wacht u op?"

- "Ik wacht op mijn vriendinnetje die nu maar eens terug moet komen uit Amerika. Ze heeft het daar vast heel leuk en die Amerikanen spreken vast heel goed Engels (beter dan bijvoorbeeld Fransen) Ik had alleen graag dat ze hier was en dat we eeuwig gelukkig zouden worden. Moet ik maar even wachten."

"Is het erg als het niet gebeurt? Waarom?"

- "Als ze niet terugkomt? Ja dan spring ik van een brug. Misschien wel niet zo'n hoge brug en ik zou het misschien ook wel overleven, maar wat er van mij over zou zijn is waarschijnlijk dan wel zo weinig vrolijk dat ik in ieder geval dat leuke sketchprogramma op mijn buikje kan schrijven."

Dagmar
Monday, August 14 2000, 07:00 pm

He, ik heb de berichtjes van Naamlozer en Michael gelezen. OH, het is trouwens al weer uit met naamlozer (sinds gister, zielig he?) en ik hoop dat jullie al die gedichtjes hebben gelezen, want er zijn echt goede bij (ik ben er zelf ook 1 zoals Michael zei, 'k wil niet arrogant overkomen), maar hij zei de naam die hierboven staat en als je wilt weten welke dan van mij zijn (want de naam hierboven wordt niet op de site gebruikt) dan moet je 'Evasion to Infinity' aanklikken. Jogchem, zou jij je mening over m'n gedichtjes willen geven? (mag eerlijk). Dat zou ik heel erg op prijs stellen. En sorry Naamlozer dat ik dat over je site zei, 'k heb er erge spijt van, 'k zal het nooit meer doen, ok?

Dagmar.

Ik weet niet of het zielig is.

Je gedichten vind ik heel direct. Ze laten weinig open voor interpretatie. In plaats weg te drijven in mijn associaties, bleef ik me afvragen wat er tussen het schrijven van die gedichten gebeurde. Wat, wie, wanneer, etc.

Inge
Monday, August 14 2000, 03:34 pm

Vreselijk mooie site, om uren op rond te dwalen...
dank
Paul
Monday, August 14 2000, 12:55 pm

tranen..

ook al surf ik op mijn werk ik surfte op jouw werk

en.. als je het niet erg vindt

doe ik dat nog heel vaak.

dank
Prutske
Sunday, August 13 2000, 11:33 am

even wilde ik kwijt dat deze site echt wel de moeite was.Voor de duidelijkheid:ik ken ze via Kopje. Trouwens goed werk Kopje, ik was even uit mijn eigen wereldje gestapt en de jouwe binnen- gedrongen. Ik hoop dat je dat niet erg vond.

Kopje is tof. Die pagina kan ik nog wat overzichtelijker maken. Eigenlijk zou ik iedereen zo'n pagina willen geven. Automatisch.

Hoe is het om Kopje in werkelijkheid te spreken? Bij die teksten kan ik me alleen een rookwolkje voorstellen. Misschien moet ik dat zo houden.

Keezz
Sunday, August 13 2000, 09:28 am

Kolere, wat zijn zondagen toch saai. Uit pure ellende in je nest gaan liggen... het is nix allemaal.

Zondag Zuigt

Neem een augurk.
Ann
Saturday, August 12 2000, 10:55 pm

Ik wil de vogel zijn op jouw balkon. Ik wil de warmte op jouw rug zijn van de zon. Ik wil de sofa zijn waarin jij ligt. 'k Wil de make-up zijn op jouw gezicht... Ik wil de kleding zijn die je draagt, ��n van de dingen zijn waar je om vraagt. Ik wil elk woord zijn dat jij zegt en elk voorwerp waar jij je hand op legt... Graag zou ik de dekens zijn op jouw bed en ��n van de dingen waar je op let. Ik wil de haren zijn op jouw hoofd en 'k wil de liefde zijn waarin jij gelooft... 'k Wil zelfs een toets zijn op je telefoon en de produktie van elk hormoon... Ik wil de traan zijn op je wang... Dringt het door hoe ik naar jou verlang...?

Tjeumig. Uh.

Ja. pfff. nou.

Goh.

 

Echt?

Java
Saturday, August 12 2000, 10:35 pm

Zo terug weer van lang weg geweest. Wat doet een mens zo midden in de nacht...zit ik me in 1x te bedenken. Zie je eindelijk de zon opkomen. Zon die dus ook in Nederland kan schijnen. Voel mezelf alleen niet als een zonneschijn. Vraag me niet naar de redenen want die weet ik zelf zo af en toe ook niet meer. Zullen die slaap uurtjes dan daadwerkelijk helpen dat je zelf weer als een zonneschijn gaat voelen??

Kan maar 1 iets bedenken en dat is denk ik toch dat ik mijn bed in moet gaan. Soms ben je gewoon te moe om te slapen en is dit het middel om je tot die tijd te vermaken dat je de slaap in 1x krijgt. Niet dat het hier zwaar saai is in tegendeel het wordt steeds boeiender. Is fijn om te zien dat hier al weer veranderingen zijn nadat je 3 weken bent weg geweest.

Heb wel een goede vakantie gehad... er ontbrak alleen maar 1 iets en hoop dat dit stukje heel gauw naar me toe komt zodat er een vervolg kan zijn. Vervolg van mijn vakantie met dat stukje wat ontbrak. Hoe gek kan je op een stukje zijn....nou heel erg gek en wil graag het stukje hebben in mijn leven.

Eigenlijk is dat stukje er wel in mijn leven maar ik wil het helemaal. Moet ik het maar anders neerzetten; Ik wil het hele stuk wat ontbrak in mijn vakantie. Klinkt weer allemaal zeer vaag...wordt de hoogste tijd om mijn bedje op te zoeken. Allen weltrusten die nog op mogen zijn. Degene die net wakker zijn een hele goede morgen!!

Slaap lekker en tot gauw!!

Rob & Lianne
Saturday, August 12 2000, 04:31 pm

In GEEN geval links omdraaien!!
Keezz
Saturday, August 12 2000, 01:57 pm

Ik lust geen augurk.

Behalve als ie in plakjes gesneden is.

In de lengte gesneden, zijn ze het best. Vooral als ze nog net aan elkaar vast zitten.
kopje
Friday, August 11 2000, 12:37 pm

Winkler Prins, grote encyclopedie, deel M-R.

Van zodra ik de boekhandel binnenkwam, overviel mij het onbehaaglijke gevoel daar niet thuis te horen. Alsof ik mij eigenlijk hoorde te verontschuldigen omdat ik er binnenkwam &met mijn door de zon afgebleekte jasje, mijn rafelende mouwen, mijn versleten gympen en mijn warrige haar. Ik probeerde de prangende, ietwat hooghartige blikken van de rest van het client�le te negeren,en sloeg zelfs het aanbod van ��n van de bedienden af, onder het voorwendsel dat ik zelf eerst een beetje wilde rondkijken. Het was er koel binnen, en er heerste een bijna plechtige sereniteit. Ik wist zeker dat iedereen het luide gebons in mijn borstkas kon horen, maar buitengaan kon ik niet, ik moest dit afmaken & Schoorvoetend naar de afdeling filosofie en wetenschap  dus, waar ik het ene na het andere monumentale werk van de plank haalde, een paar woorden op de achterflap las, en met een knikje probeerde te bewijzen dat het mij allemaal wel bekend was. Telkens ik over mijn schouder keek, merkte ik hoe het personeel mij nog steeds nauwlettend in de gaten hield (misschien voelden ze het al aankomen). Ik ging nog een tijdje door met mijn spel, en koos dan een mooi ingebonden boek, met een sobere, marineblauwe linnen kaft , met daarop letters in witte inkt. Half opgelucht - half glunderend overhandigde ik het boek aan de verkoper bij de kassa. Eerst keek hij me een beetje vragend aan, richtte zijn blik vervolgens tot zijn medewerkers en mompelde ze iets toe. Daarop ontspon zich een onrustige conversatie tussen het gezelschap &catalogussen werden geraadpleegd, rekenmachines bovengehaald, er werd naarstig gecalculeerd en gediscussieerd, tot wanneer ze uiteindelijk een conscensus bereikten. Ondertussen was ik al behoorlijk ongerust geworden, en haastte me dus, na het betalen, maar snel uit de winkel. Ik voelde hun priemende blikken nog op mijn rug, zelfs toen ik alweer een andere straat was ingeslaan. Daar kwam ik wat op adem, en haalde het boek uit de bruine papieren verpakking. Bij het zien van de kaft, begreep ik het plots allemaal...

Paul
Friday, August 11 2000, 03:20 am

Dag! Na vandaag ben ik 3 weken weg, vakantie! Met vrouw en kind kamperen in Frankrijk (of misschien toch Italie?). Het ga jullie goed en tot over drie weken!!!!
Nienke
Thursday, August 10 2000, 04:43 pm

Dankje Paul, dankjewel!

Stof om over na te denken!

Maar, ik denk dat je, als je echt liefde voelt, je je kern ook openstelt voor iemand. Dan sluit je iemand in jezelf en wordt diegene een stukje ik.

Mijn probleem is dat me vreselijk laat meeslepen en het onderscheid tussen liefde en verliefdheid moeilijk kan maken. Zodat ik snel iemand in mij opneem. Als dat dat verdwijnt brokkelt er een stukje ik af, en het kost zoveel tijd voordat dat weer is bijgegroeid!

Maar ik heb geleerd, en het zal een lange tijd duren totdat iemand echt helemaal door kan dringen tot mijn binnenste ik.

En het blijft altijd een risico, en ik ben zooooo bang om het erop te wagen. Je weet nooit wanneer het kan. Of wel?

Het blijft moeilijk. Wie heeft dat zo bedacht?

Barbara
Thursday, August 10 2000, 04:03 pm

Sinds het bericht in de Telegraaf veel berichten hier bij de reacties en allemaal positief :-), kijk dat is toch een leuk bericht als je terugkomt van vakantie lijkt me zo.
228 bezoekers op een dag. Tof. Gewoon lastig voorstellen, vooral als je krap behuisd bent.
Heidi
Thursday, August 10 2000, 03:42 pm

Ben weer bijgekomen.

Jochem heb je interesse in een interview met een aankomend journaliste?

Prima.
Heidi
Thursday, August 10 2000, 03:38 pm

Mijn mond valt open van verbazing...
Paul
Thursday, August 10 2000, 12:34 pm

Ach Nienke toch. Dat je dat voelt is eigenlijk juist goed, hoe raar het ook klinkt, want het betekent dat je dat KUNT voelen, dat je je daar niet voor hebt afgesloten. Wees er trots op! Wees trots op wat je voelt, op wie je bent! Diep van binnen zit de echte Nienke, een ondeelbare kern, en die kan niemand ooit beschadigen. Alleen jijzelf kunt dat, door jezelf (wegens pijn en teleurstelling) ervoor af te sluiten. Vertrouw maar op dat stuk, lieve Nienke, daar zit je kracht en je liefde, daar ben je veilig en sterk. En vandaar uit kun je weer de kracht voelen om te geloven dat eigenlijk niemand je daar kan kwetsen. Van daar uit kun je ook onvoorwaardelijk van jezelf houden, en daarna ook weer van een ander. Liefde is geven, lieve Nienke, maar als je jezelf pijn doet, wat heb je dan te geven? Hoe echt is dat dan? Bewaak jezelf!
Nienke
Thursday, August 10 2000, 10:48 am

IK lees alles nog een keer en kom dit o zo toepasselijke stukje tegen:

"Er zitten nog veel meer vissen in het meer," ga ik door.

"Maar niet zoals deze! Ik wacht al heel lang op die vis. Al zo lang!" Wat kan ik nog zeggen? Dat hij er wel weer bovenop komt? Dat hij morgen een veel grotere vis vangt en deze al lang is vergeten?"

Zie hier, precies beschreven hoe ik me (nogsteeds...) voel.

De wolken zijn grijs.

HOe kan het dat je je zo irriteert aan iets wat je zelf voelt? En waarom gaat dat dan niet weg?

En zal ik me weer helemaal aan iemand kunnen geven? Zal ik iemand ooit nog kunnen vertrouwen?

*zucht* waarom weet ik zo weinig?

Jan
Thursday, August 10 2000, 08:45 am

Mooie site hoor, Net voldoende techniek ten dienste van de inhoud. Consequente vormgeving, zinvolle symbolen, maarre.... wat wil je nou helemaal?
Eh... Dit. Zo.
Tjoy
Thursday, August 10 2000, 01:54 am

Alles prima hoor, nog even en dan gaan we naar Schotland (hoezo daar ben ik aan toe?) misschien nog een leuke bestemming voor jou? Nu maar eerst weer gewoon naar het werk.... Kopje je bent geweldig, ik vind gebroken spiegels wel mooi geloof ik!
Schotland? Best ver...
Michel
Wednesday, August 9 2000, 03:30 pm

GEZIEN IN TELEGRAAF, INDERDAAD AANBEVELENSWAARDIG EN ERUGH LEUK. THANKS

Mijn teller sloeg op hol.

Wat schreven ze eigenlijk?

ik
Wednesday, August 9 2000, 09:25 am

Nice!
dank
Paul de Groot
Tuesday, August 8 2000, 11:42 am

Een heel gave site, ik heb pas een klein gedeelte gezien maar erg leuk, dik genieten dus!!! Paul
dank
astrid
Monday, August 7 2000, 06:40 pm

ik vind het fantastisch dat julle eraan hebt gedacht met zo een web te beginnen.
Petra
Monday, August 7 2000, 03:05 pm

Mooi, zo'n brainstorm... Complimenten!
dank
Lucky
Monday, August 7 2000, 10:34 am

WAUW!!! Vandaag voor het eerst je site bezocht....het eerste wat in mijn hoofd(je) opkomt is...wauw...en thanks!! Bedankt... ik bedoel...eindelijk een site die wat toevoegt aan het grote grijze WWW....Jogchem je hebt er een fan bij.....thanks...
alstublieft en dankuwel
Keezz DE LAATSTE KEER DAT IK HET PROBEER !! EN ANDERS VICKS JE HET EERST MAAR ;-)
Monday, August 7 2000, 07:42 am

voorgenoemd email adres is SPECIAAL voor deze gelegenheid gecreerd ;-)Dus ik donderdag een proefrit maken in Kiel-Windeweer (Groningen). (tja... ik weet niet precies of er nu iets mis met je is als je daar gaat wonen... het zal wel met Rust te maken hebben ofzo) Prima motorfiets, maar ze hadden in Den Haag precies dezelfde, alleen 1000 piek duurder. Dilemma...of zoals Brigitte zegt : een dillema. Dus toen ben ik donderdag maar blijven slapen in Groningen (Beetje kewl dillema en ik blijf in Groningen slapen... kan ik niets aan doen, zo BEN ik. Doe mij een kewl dillema, dan slaap ik in Groningen). De volgende dag (vrijdag) naar Haarlem voor mijn werk.

Rij ik om 07:00 op de A7 en wat er gebeurt weet ik niet precies... maar 3 seconden later stond ik tegen de vangrail met de Toyota total-loss (zo\'n mooie, grote, grijze wagen met van dat heeele lelijke plak-marmer aan de binnenkant.. OEF hoe KAN iemand zo\'n auto aanschaffen). Gelukkig heb ik zelf niets, maar het duurde tot 15:00 voordat ik weer goed en wel met een nieuwe auto door Den Haag reed. *Zucht*. Vrijdagavond proefrit gemaakt met die andere Honda... was ook wel goed, maar die in Groningen was beter. Dus toen heb ik al mijn vrienden afgebeld (weer 19 cent extra telefoonkosten ;-) met de vraag of iemand mijn auto terug kon rijden uit Groningen, zodat we die motorfiets op konden halen. Niemand kon (natuurlijk, waar heb je anders vrienden voor), dus ik met de trein naar dat gare Kiel-Windeweer (wist je dat dat 56 piek kost !!) toen ik in Groningen aankwam, moest ik een strippenkaart kopen... geen cash... en al mijn bankrekeningen waren leeg... dus danmaar met de credit card... "Mag ik uw legitimatie, meneer ?" Tuurlijk ! Dus ik doe een greep naar mijn rijbewijs... SHIT ! Rijbewijs ligt nog bij de dealer in Den Haag... En toen begon ik te denken (Jahaa, Jogchem.. TOEN PAS begon ik te denken...) voor het overschrijven van een motorfiets heb je -natuurlijk- een rijbewijs nodig... ik zag mezelf al helemaal terug gaan met de trein... balen...

Ik de Dealer gebeld, of ze het rijbewijs kunnen faxen... was mogelijk... toen hebben ze bij het postkantoor toch (zwaar illegaal) het faxje geaccepteerd als bewijs. Barre tocht (300km) terug op de motor... maar wel heel lekker

Kom ik thuis... is Enschede ontploft.

Wat een weekend ! Je maakt wat mee ;-)

En dan moet je ook nog eens 3x proberen tot het hele verhaal op een site staat... het is om je over op te winden...

Tjeemig Keezz! Wat kan ik zeggen?

Hoe laat was dat allemaal precies?

Keezz
Monday, August 7 2000, 07:40 am

HEEJ ! Wasda ? Ben ik te lang van stof voor jouw saaitje ? ;-) Vervolg...

Mr.Niceguy@yours.com

Maximaal 1024 tekens leek me genoeg. Misschien moet ik dat opschroeven.
Keezz
Monday, August 7 2000, 07:38 am

Jogchem, een tijdje geleden vertelde ik je over het leven IRL en IVL. Tikkie somber destijds misschien. Inmiddels een nieuwe vriendin (man-oh-man, wat helpt dat.) Ze is niet alleen lief, ook nog zorgzaam, voorkomend en grappig. Vreemd om te zien dat alle eigenschappen waar je naar op zoek bent in een partner verenigd KUNNEN zijn in 1 persoon. Wel altijd op je hoede blijven voor die eigenschappen die je liever NIET ziet in een partner, maar toevallig ook perongeluk in die persoon terecht zijn gekomen. Tijdje geleden is me wel iets leuks overkomen, wat ik toch maar even met je ga delen. Omdat het een lekker lang verhaal is.. en omdat ik het toch aan IEMAND kwijt moet ;-)

Jogchem, KOP OP ! Ik weet dat er mensen aan je denken.

--- OUDE KOEIEN ---

Ik heb een beetje een raar weekend gehad. Vorige week is mijn motorfiets een beetje stuk gegaan, en toen had ik er genoeg van... dus ik dacht :"Hoppa, ik ga een nieuwe kopen". (AHA ! Kans ! Als een lezer de oude wil hebben (Honda CB350F, doe mij maar even een mailtje.. Mr.Niceguy@yours.com

Keezz!
Daniel
Sunday, August 6 2000, 06:10 pm

hallo, Jochem,

Ja, ik ben gekwetst, wie niet? Ieder levend mens toch zeker? Maar ik heb �cht genoten van je site.

Bedankt, Daan.

dank.
Telegraaf
Sunday, August 6 2000, 06:03 pm

Ik ben erg trots op je.
dank.
NaamOtto
Sunday, August 6 2000, 02:41 pm

Wat een onwijs gave site (jaja) Ik ben wel af en toe bang dat mijn computer op hol slaat, maar dat zal warschijnlijk ook wel je bedoeling zijn. Heel mooi om te zien, z�ker voor een onbenul als ik!
dank.
De Tester
Sunday, August 6 2000, 01:11 pm

Hij doet\'t!
pffff.
De Tester
Sunday, August 6 2000, 01:10 pm

1,2,3... Test
ja?
Tjeu
Saturday, August 5 2000, 07:41 pm

Ggggggggg dis is riel greet :))))) complimenten !!!!! dit doet een mens goed..de eenvoud om iemand aan het lachen te maken:))
BertvWiltenburg
Saturday, August 5 2000, 02:20 pm

heerlijk, gewoon even genieten van deze site, een echte aanrader...
M@n!Ak
Saturday, August 5 2000, 12:10 pm

TERING!!!!!!!!!!!
tsk, tsk.
Sporc
Saturday, August 5 2000, 11:58 am

wat een vage site, wel relaxed! Mijn complimenten.
thanx!
Mark
Saturday, August 5 2000, 10:27 am

ik wil hier iets schrijven maar mijn hoofd is leeg, geef het even terug alsjeblieft
Marijn
Saturday, August 5 2000, 10:11 am

Ik heb alles wat jij graag wilt hebben al (geld, macht, roem, ontzag, een vriendinnetje) en het vriendinnetje is het leukst van alles. Op de tweede plaats het geld. Die andere dingen zijn eigenlijk helemaal niet leuk. Maar als jij ze ook wilt hoop ik toch dat je ze krijgt. Als je er maar geen vervelende kwast van wordt. Doei!
Bedankt!
ei
Saturday, August 5 2000, 07:27 am

kip lig zeker

Misschien zoek je dit:

Keip is zowel de kip als het ei

Gasbag
Saturday, August 5 2000, 07:02 am

Ongeloofelijk hoe iemand zo'n grote en gesophitiseerde site kan onderhouden en ook nog reacties kan geven. Enzo

Kewl

Gasbag--> www.d-coy.net

Eh... Makkelijk is het niet, getuige deze late reactie.

(Netscape is trouwens best ok.)

6
Saturday, August 5 2000, 06:50 am

Rara?
7
kriz
Saturday, August 5 2000, 04:24 am

Ben je blij?
hm...
Kippfest
Friday, August 4 2000, 04:00 pm

mag
Nienke
Thursday, August 3 2000, 03:03 pm

Thanks JOgchem, de lucht is erg okee. Nu mijn binnenkant nog.

Paul, ik weet niet, misschien wil je je wel eens mailen ja. Misschien ook niet, maar toch is het wel fijn om je madres bij de hand te hebben.

Jogchem?

Mail mij, dan mail ik Pauls madres.
Paul
Thursday, August 3 2000, 10:29 am

Kippfest, mag ik voorstellen dat je de discussie over vlak- danwel diepspoelers op je eigen site voert?
Ja, eigenlijk is het niet netjes.
Kippfest
Thursday, August 3 2000, 08:03 am

oeps wel een beetje veel he Anyhoo, even heel wat anders, meer gericht op het forum inzichzelf, in verband met een toekomstige special, is er hier iemand die moeite heeft te erkennen dat hij/zij zijn/haar Gedane Arbeid bewonderd? als in ontlasting? Want het stelt me teleur dat niemand in debat wil gaan wat beter is, een ploemp-wc of een lig-wc

Een lig-wc is beter. Ik las eens dat bepaalde darmaandoeningen minder vaak voorkomen in landen met veel lig-wc's dan die met veel ploemp-wc's.

Geen idee waarom.

Kippfest
Thursday, August 3 2000, 08:00 am

oh wat gaaf een heusch interview! Netter? Als in opmaak, of als in de ehm...keuze van de inhoud? Ik ga maar uit van het tweede anders ben ik beledigd na die in mijn ogen prachtige compacte index te hebben samengesteld :-) Ik schrijf persoonlijk over alles wat ik leuk vindt-- zoals ik al eerder zei zit ik niet te mikken op fundamenten van de samenleving of op heilige huisjes, maar ze intreseren me gewoon niet zo. Misschien wel onbewust, maar niet bewust in ieder geval. Dus nope, ik hoef me niet in te houden. Ok, ga ik nou ook eens een vraag stellen: al jouw karaktereigenschappen, goed of slecht, kicke of pokke (scusi voor de lompheid van de woorden maar het klonk wel geinig, als een soort Peppi en Kokkie goes Suske en Wiske) in achting nemende, zou je er ook maar een willen veranderen als dat klaarblijkelijk betekent dat dit resulteert in een andersoortige vorm van jezelf uiten? Oftewel, extreem gesteld, zou je liever de persoon zijn die je bewondert door de kwaliteit van je werk, of zou je liever een gelukkig leven leiden als een stabiel persoon, die eigenlijk maar weinig te melden heeft? ehhhhhhhh hoe dan ook, dat kapperstuk was gaaf licht maar relatief mooie climax haha om het maar eens duur en onzinnig te gaan analyseren

O ja, ik eigenlijk bedoelde ik de opmaak. Sorry.

Zou ik wat willen veranderen? Ja Kippfest, misschien wel. Ik zou wat minder braaf willen zijn. Minder beschaamd. Minder verantwoord. Gewoon scheetgeluiden maken met een broertje, bijvoorbeeld.

Inderdaad, dat zal de site veranderen. Meer lof van Bizarsite.nl dan van Viva.nl. Geeft niet. Nee, het ligt toch niet in m'n aard.

Het is al bijna opnieuw tijd voor de kapper.

Sietske
Thursday, August 3 2000, 06:52 am

Schiermonnikoog was zo fijn leeg en ik was inderdaad alleen. Raar dat bijv. een leeg strand je ook bang kan maken, net zoals een bos dat heel stil en groot is. Net alsof je ongevraagd in iemands huis rondloopt. en duinen zijn net zachte harige honderuggen! jammer dat ik je daar niet tegenkwam Jogchem
Die stemming ken ik. Soms ontmoet ik dan nog een eenzame wandelaar. Maar de onvermijdelijk naderende ontmoeting voelt dan steeds minder prettig.
Paul
Thursday, August 3 2000, 06:40 am

Nienke, ik geef mijn e-mailadres aan Jogchem. Ik weet natuurlijk niet of je dat zou willen hebben en ook niet of Jogchem wel voor postbode wil spelen, maar als je wilt kun je me dan eens mailen.

Kan dat, Jochem?

Prima.
Paul
Thursday, August 3 2000, 06:33 am

Waarom begin ik telkens over verliefdheid....doe ik dat dan? Kweenie, ik dacht aan verliefdheid op vakantie omdat dat je hele vakantie zooooo anders kan maken! Maar verliefdheid maakt je hele leven opeens anders. Gelukkiger of verdrietiger, maar in ieder geval voel je van alles intenser. Enne, jahoor, volgens mij kun je best wel verliefd zijn op niemand in het bijzonder. Of heb je dan een lang aanhoudende romantische bui misschien?
Paul
Thursday, August 3 2000, 06:25 am

Jeutje Jogchem, als ik had geweten dat er op mijn plekje op de kaart gestemd zou gaan worden had ik het vlaggetje wel wat nauwkeuriger geplaatst. Het gaat om dat Hoofdstadje-van- Noordholland tussen Amsterdam en het strand in (o! al die mogelijkheden!). Maar...hoewel je erg welkom bent ben ik zelf straks even op vakantie, zuidwaarts, en wil graag voorkomen dat je voor een dichte deur staat, alshetware :-$
Bedankt Paul, maar zo te zien ga ik naar Amsterdam.

Jogchem
woensdag 2 augustus

Mensen, ik werk aan de database.
Dit gastenboek wordt nog eens overzichtelijk.
Maar dat hele ASP is nieuw voor me.
Nog even geduld.

 
Nienke
Wednesday, August 2 2000, 11:43 am

Paul, bedankt! Dat had ik nodig, alsof je het wist.

Ik kwam de boosdoener gisteren weer tegen voor het eerst. Grote schok, ik dacht dat ik meer over hem heen was.

Hij daarentegen had al weer een nieuw gat gevonden...

:(

"Hoog, Nienke! Kijk omhoog Nienke, want daarboven lacht de maan!" Of was het de zon? Of de lucht?
Paul
Wednesday, August 2 2000, 11:19 am

Knuffel voor Nienke. Net zoveel als je nodig hebt, en dan nog wat voor onderweg.
sietske
Tuesday, August 1 2000, 05:59 am

weer terug, alles overleefd
Hoe was Schiermonnikoog? Was je echt in je eentje? Kon je nog op het internet komen?
NIenke
Tuesday, August 1 2000, 04:39 am

voor paul. Ik ben net terug van vakantie (was weinig aan) dus vandaar ietwat vertraagd. Maar hartstikke badankt. (voor je kus) 1 woord maakt veel uit, misschien weer een beetje meer vertrouwen. Alhoewel...

We hebben de N!
We hebben de i!
We hebben de e!
We hebben de n!
We hebben de k!
We hebben de e!

Barbara
Tuesday, August 1 2000, 02:55 am

Leuk het kopje waar is�e toch mee bezig... a la "what's he building in there.... he's not building a playhouse for the children that's for sure
Jullie hebben het toch niet over mij?

september '01
augustus '01
juli '01
juni '01
mei '01
april '01
maart '01
februari '01
januari '01
december '00
november(2) '00
november(1) '00
oktober '00
september '00
augustus '00
juli '00
juni '00
mei '00
april '00
maart '00
februari '00
januari '00
december '99
november '99