Jogchem
Monday, July 31 2000, 01:48 pm

http://www.jogchem.com
Eigenlijk hou ik niet van dit soort verzoekjes. Maar ja, het is toch het einde van de maand en tijd voor een nieuwe pagina.
Jogchem
Monday, July 31 2000, 01:48 pm

H� h� h�! Deze zijt wordt steeds beter man! Het trekt ook aardig wat smartjes aan, goed hoor. De mijne daarentegen heeft wat meer aandacht nodig. Maar dat komt nog wel goed. tjekkituit! Jogchem, de groetjes van Jogchem.
ik heb het uitgetjekt hoor. Je maakt heel wat mee. En toch niet meer dan 11 bezoekers per dag?
Marjolijn
Sunday, July 30 2000, 07:20 pm

Gisteren was ik jarig. Dat is nog maar anderhalf uur geleden. Het was erg leuk. Slingers, taart, visite en kadootjes. En nu zit ik opgescheept met vuile vaat, een jaar ouder en een afgelopen feest. Hmmm. Liefs Marjolijn
Kirill
Sunday, July 30 2000, 08:14 am

Mooi gemakt. Luister eens naar MINISTRY, zal je geen verdriet meer hebben. Ministry rules.
Dat heb ik dus gedaan.
En ik moet zeggen: het leidt inderdaad af.
esther
Saturday, July 29 2000, 03:33 pm

heel, heel, heel mooi! als jij, die dit allemaal kan, denkt dat je gaat mislukken, wat moet er van mij dan wel niet terecht komen?
heel heel heel bedankt. Weet jij toevallig iets van marketing?
marijn
Saturday, July 29 2000, 02:38 pm

Wauw, wat een mooi stukje kunst, als ik het zo mag noemen. Ik vermaak me al heel lang met je maaksel en dat komt goed uit, want ik zit op mijn werk, waar even geen hol te doen is, en ik zocht naar iets leuks, als afleiding (het is verder trouwens wel leuk werk hoor.) Toen ik in de zoekmachine het woord 'verveling' intikte had ik nooit kunnen vermoeden dat ik bij zoiets moois, soms dieps, soms grappigs, soms ontroerends en steeds verrassends terecht zou komen. Veel beter dan ik gehoopt had te vinden! Dankjewel hoor, en ga zo door! Al zul je je soms misschien alleen voelen, zoals iedereen, jij zult vast alles krijgen wat je hebben wilt. Geloof daar maar in. Liefs, Marijn.
Ik wil geld. En macht. trots. aanzien. respect. ontzag. succes. roem. onsterfelijkheid. alwetendheid. almachtigheid. en dan nog een vriendinnetje of zo.
Tjoy
Friday, July 28 2000, 08:04 am

Politiek,

De vogels slaan hun vleugels uit over het brood wat men biedt. Schamele stukjes worden nauwkeurig tussen stenen weggepikt, eten wat men voor overbodig liet.

Even tracht ik mus te zijn, vechtend voor het grootste stukje brood. Meeuwen slaan verwoed om zich heen, al snel ligt er een musje dood.

Al snel ligt er een musje dood...

En vorige keer: "doch op zekere dag hing Jep haar op, had genoeg van al, en heeft haar verdronken. "

Alles nog in orde?

Barbara
Friday, July 28 2000, 07:48 am

De anderen....(reactie op jouw reactie:-) ik was op zoek naar een bijbaantje, vandaar dat ik naar het uitzendbureau ging. Dat is inmiddels gelukt, ik werk nu bij een effectenkantoor. Een bedrijf rechttoe rechtaan, met veel mannenhumor, dat bevalt wel. Ik denk dat dat het verschil is dat je vrouwelijke, mannelijke en tante bedrijven hebt. Mijn uitzendbureau valt onder een tante bedrijf. Zo'n bedrijf waar je naar toe gaat omdat je op de thee moet (bij wijze van spreken), met veel 'gezelli'mensen. Sja, misschien heb je toch wel gelijk en neem ik te veel afstand van sommige soorten ;).... laat ik vanmiddag eens langsgaan met een vernieuwde open blik, zodat ik mijn contact met sharon, carol en marieke tot zo\'n hoogte kan brengen dat ze mij (los van het bedrijf waar ik voor werk) een flinke bonus gaan geven...jaaahh! Bedankt Jochem waar zou ik zijn zonder jou *pinkt een traan van geluk weg*.

Ps. weet je nu al waar je naar toe gaat op vakantie...? En wat zijn alle toespelingen van iedereen dat je verliefd zou zijn... *grinnikt*.

Weer die verliefdheid... Veel kan dat toch niet voorstellen. Waarom heeft Paul dat idee in mijn hoofd geplant? Dat deed hij in het begin ook al.

Zou ik verliefd zijn? Ik weet niet op wie, maar nu begin ik toch wel iets te voelen, gewoon in het algemeen. De lucht lijkt blauwer. En ik kijk meer soaps. Vroeger kon ik dat niet. Zijn dat de eerste symptomen?

Klaartje
Friday, July 28 2000, 02:47 am

Oja, het design van m'n site is nu nog niet mooi. Dat komt over drie weken. Dan wordt het heel stoer. Nu schaam ik me nog een beetje...
Hou me op de hoogte. Nu ga ik schrijven, straks ga ik verder kijken.
Klaartje
Friday, July 28 2000, 02:44 am

Ik vind het heel mooi wat je doet. Ik maak zelf een dagboek met plaatjes enzo op www.wanadoo.nl/klaartje Misschien kom je kijken en stuur je me een e-mail?
Kun je daar geld mee verdienen? Goh, dat zie ik voor het eerst. Hoe krijg je dat voor elkaar?
kopje
Wednesday, July 26 2000, 04:02 pm

Nog niet zo heel lang geleden, was ik in de stad op bezoek bij een vriend van me, die in het bezit was van een kaleidoscoop. Nu ken je vast wel het principe van een kaleidoscoop. Het is een soort kijkbuis, waarbij aan de binnenkant een heleboel spiegeltjes zijn aangebracht, zodanig dat wanneer je door de buis naar een voorwerp kijkt, dat voorwerp tientallen keren weerspiegeld wordt. Het wonderlijke aan zo n toestel is, dat je in elk spiegeltje een andere afbeelding ziet van dat object, alsof elk spiegeltje er zijn eigen versie van geeft, zijn eigen specifieke interpretatie. Specifiek, want telkens anders, afhankelijk van de plaats van het spiegeltje in de kaleidoscoop. En toch, hoe verschillend die afbeeldingen er ook mogen uitzien, het blijven toch nog altijd relatief waarheidsgetrouwe weerkaatsingen van het oorspronkelijke object. Nu wil het toeval dat het hier om een vrij oude kaleidoscoop ging, waardoor hier en daar een spiegeltje gebarsten was, zodanig dat het beeld van het voorwerp daar versplinterd werd : de specifieke interpretatie was verstoord. Op dat eigenste moment drong het niet onmiddellijk tot me door, maar nu ik er over nadenk, is dat zo ongeveer de meest nauwkeurige omschrijving die ik over mezelf kan bedenken. Ik ben een gebroken spiegeltje in een kaleidoscoop.

Een mooi beeld.

Je omschrijft hoe je verschilt, waaraan je niet voldoet. Maar wat is kopje dan wel, wat de rest niet is? Nee, dat zal flauw zijn. We blijven gissen.

Pascal
Tuesday, July 25 2000, 06:30 pm

Prachtig!
ja ja
IF (MARJOLIJN!=UNDEFINED) {ALERT(\"Je bestaat echt.\")}
Tuesday, July 25 2000, 11:40 am

Jogchem je bent een rat met je insecten.

"Kopje, je bent fantastisch" ik sluit me hierbij aan.

Is Dennis een Dennis met blauwe twinkel-sterretjes-ogen? Die Dennisen zijn namelijk erg leuk.

Ik ga op vakantie naar Lowlands, is dat wat voor jou Jogchem? Je bent van harte welkom om mee te gaan. Ik ga met Lisette en die vindt dat vast goed. Ze zit nu zelf fietsen op Corsica (Brigitte doe haar de groeten van mij als je haar ziet).

Tot slot: liefs van Marjolijn.

Lowlands... Hm... Ik weet het nog niet. Goh, dan zie ik jullie wel in het echt. En jullie mij. O ja, en die bands natuurlijk. Daar ga ik over nadenken.

 

Paul
Tuesday, July 25 2000, 04:25 am

Dat vind ik dus echt he-le-maal niks hoor Jochem, anderen laten stemmen over je vakantiebestemming. Nou ja, ik bedoel, dat zou IK dus helemaal niks vinden, als anderen dat zouden. Ik zou dan lekker wat anders doen dan de meerderheid wil dat ik doe, zeker als ik het zelf moet betalen :-) Daar komt bij, je laat natuurlijk een hele rare steekproef uit de bevolking stemmen, maar misschien is dat maar goed ook, anders zat je nog de hele zomer in het tuincentrum of op de meubelboulevard, getsie. Zelf zijn we er nog niet uit: wordt het Frankrijk of Italie? Hangt sterk van de temperatuur in augustus af, voor jongetjes van tegen die tijd 5 maanden moet het niet te warm zijn. Ik bedoelde natuurlijk verliefd-op-vakantie, maar ben benieuwd of je nu verliefd bent, Jogchem, en wil je daar wat over vertellen dan?

Ik laat anderen stemmen, omdat ik zelf niet kan beslissen. Bovendien heb ik best vertrouwen in mijn publiek. Natuurlijk hebben ze het beste met me voor.

Waarom begin je steeds over verliefdheid?

Marielle
Monday, July 24 2000, 05:56 pm

Waar komt jouw mail vandaan? Hoezo 05;54 pm of zijn wij echt al zo lang in de ban van jouw site? Verslavend?

Zucht...

Amerika, waar mijn site staat geparkeerd.

Marielle
Monday, July 24 2000, 05:54 pm

Hee Jogchem, JE hebt Maaike H uit A'dam onder 'intiem' geplaatst. BEn je benieuwd naar mijn portret?

Heet ze Maaike? En wat vindt ze van 'intiem'?

Waar doel je eigenlijk op me je portret? Ik ken je niet, dus heb ik me nooit afgevraagd hoe een Malielle eruit ziet. Toch heb je me nieuwsgierig gemaakt.

sietske
Monday, July 24 2000, 06:08 am

Ik ga morgen naar schiermonnikoog. Ik ga kijken of ik toch misschien leuk gezelschap voor mezelf kan zijn. Als je het niet meer uithoudt op je stoel kom je maar langs Jogchem ( leuker dan tell sell)
Mijn lot laat ik over aan mijn publiek.
Kippfest
Monday, July 24 2000, 03:22 am

een echt ideaal publiek, ehm, dat gaat vanuit het werk zelf: het is ideaal als het de beoogde reactie ontlokt, maar het is nog veel idealer als iemand het leuk vindt om de achterliggende gedachte. Dat is mijn mening van een ideaal publiek

Laat ik niet naar die achterliggende gedachten vragen. Dat lijkt me zelf ook vervelend.

Het verbaast me dat 'dreamwater' niet eens je eigen domain was. Het leek soms betekenis te krijgen.

Volgende vraag: moet je jezelf niet inhouden om je site niet wat netter te maken?

Jan
Sunday, July 23 2000, 03:09 am

H�,h�!

Waar was je
al die tijd
Ik verdrink
in jouw site
daarom voor jou
dit jeugdgedicht
voor de
aardigheid:

Watergedachten
houden mijn
nachten van
slaap verstoken
zo blijf ik spoken

verdrinken in grachten
de doodslaap
verwachten
het kolken
het malen
in wateren
verdwalen

door vissen
verslonden
ik blijf
mij verwonden
aan water
mijn wieg
mijn doodskist
mijn dief

Jan Turkenburg

Jan, bedankt! Ik ga niet proberen te rijmen, want daar ben ik niet goed in.

Het gedicht maakt me somber, maar het gebaar doet me goed.

Naamlozer
Saturday, July 22 2000, 08:00 pm

Wat een raar bericht van vriend Michael. Hij schrijft gedichjes op mijn site, maar waarom dan haakjes? Bovendien is mijn site echt best knudde in vergelijking met deze. Ik snap gelukkig niet alles. Of zouden die haakjes censuur zijn? Dat zou ik wel stoer vinden als mijn site gecenuurdt werd. Voel me in ieder geval vereerd met zoveel aandacht van Jogchem. Maak je dit trouwens echt helemaal allemaal zelf? Dat is best wel ongelooflijk. Ik zou het ook eigenlijk niet geloven. Dus je kan het wel zeggen, maar ik geloof het toch niet. Ik heb trouwens nog niet alles bekeken, maar dat komt nog wel. Mag mijn site trouwens bij de links? En als je van dolhilarische grapjes houdt moet je eens op de www.kamagurka.com kijken. DAt is van die geschifte Belg die beantwoord je mails met een cartoon. Dat is erg dolhilarisch. Ik hou niet altijd van leuke grapjes, maar zijn leuke grapjes zijn wel heel leuk. Nou toeterdetoet. Wel beetje rare melding van Michael. Als hij gecensureerd is, had je toch wel het hele bericht weggehaald. Zal dan wel niet dus. Ik snap niet alles. Hij logeert hier nu, dus ik kan het hem morgen vragen. Alles zal duidelijk worden. (hoop ik)

Zucht... Het was wel een dilemma. Netiquette of vrijheid van spreken? Goed, ik wil niet echt censureren, zolang mensen maar de moeite nemen om hier iets te vertellen. Dus klik dan maar hier voor de site van Naamlozer (vriend van Michael.)

Michael
Saturday, July 22 2000, 08:05 am

Leuke site, hij haalt het alleen niet bij ###. Daar staan echt goede gedichten op. Van bijvoorbeeld Naamlozer, Eaon en Dagmar. Als je deze site dus zat bent kijk dan eens op ###

(Zulke goede bedoelingen,
met zulke slechte manieren...)

Nardja
Saturday, July 22 2000, 05:51 am

Hee Flo

Volgens mij is ie weg.... snik.... geen commentaar meer op ons commentaar....Zo duurt de zomer wel erg lang

Ho ho!
Peter Jongsma / geelen@chello.nl
Friday, July 21 2000, 06:12 pm

Jogchem, ik blijf me iedere keer verbazen over je site. Je vondsten zijn af en toe geniaal en je fantasie lijkt onuitputtelijk!
Dank u wel.
Paul
Friday, July 21 2000, 03:27 am

Misschien BEN je al ergens heen Jogchem. Is het daar leuk? Goed weer? lekker eten? Misschien ben je wel verliefd geworden!

Ik zit op mijn stoel.

Het is niet leuk.

Het weer is daar buiten en mijn eten is uit blik.

Of ik nu verliefd ben?

Naam
Thursday, July 20 2000, 06:38 am

Ik en een aantal andere striptekenaars vroegen ons af... waar haal jij ingodsnaam je tijd vandaan voor deze site??

Flo

Eh... Gewoon niet slapen.
Naamlozer
Wednesday, July 19 2000, 05:52 pm

Dagmar zegt dat mijn site alleen maar is voor mensen die mij kennen, dat is helemaal niet waar. Hij is voor iedereen http://move.to/mee-eeter wat ook weer niet betekent dat iedereen daar nu meteen heen moet gaan, maar het betekent ook niet dat iedereen er niet heen moet gaan. Logisch he? Ik vind Dagmar wel lief hoor, ze is namelijk mijn vriendinnetje. Alleen het was best onzin wat ze zei. TETTERDETET!
Karin
Wednesday, July 19 2000, 08:31 am

Domme Dennis Jogchem is al een beroemdheid !!
S & A
Tuesday, July 18 2000, 05:44 pm

Ik dacht dat alle reacties snachts geschreven waren, maar....je tijd klopt niet!!!! Het is nu 23:39.

Ja ja, de server van deze site staat in Amerika. (waar ik nooit kom.)

sander en anette
Tuesday, July 18 2000, 05:42 pm

Haha!! wie zegt dat computeren een eenzame bezigheid is? We hebben gezellig samen zitten surfen op je pagina. Nu gaan we weer televisie kijken. Van scherm naar scherm
Niks eenzaam! Laat ik gezellig Tel Sell kijken!
Rem
Tuesday, July 18 2000, 01:32 pm

Fantastisch!
sietske
Tuesday, July 18 2000, 01:10 pm

Ik geloof niet dat het allemaal nog goed komt.
Bedankt, sietske. Dat scheelt heel wat.
Paul
Tuesday, July 18 2000, 11:41 am

Heb je al kunnen besluiten waar je heen wilt Jogchem?
Nee, maar ik heb wel wat opties. En daar kan straks over gestemd worden.
Dennis
Monday, July 17 2000, 08:24 pm

Kan jij ook over iets anders praten dan over jezelf, het is een nare gewoonte en ik weet dat het niet aardig is om je site in de prullebak te lazeren, maar als je deze kunstuiting drie keer gezien hebt heb ik jou ook wel door denk ik, en in een flits wist ik het, je praat alleen maar over jezelf.Als je dit soort pagina\'s nou eens een lekker actueel onderwerp zou geven word je een internet beroemdheid.Ik weet niet hoe je over dingen denkt maar als je alleen de nieuwsberichten eens op zou nemen in een soort koppensnellerslijst die de koppen van de kranten zou afwerken met elk zijn eigen kommentaar zouden we een totaal andere Jochem te zien krijgen die misschien wel een mening heeft over iets... Maar dat is natuurlijk niet mogelijk voor een selfkicker (Johnny van Doorn)als jezelf.

Verder is elke pagina een kunstwerkje op zich, maar ja daar ben ik gewoon wel jaloers op.

Dennis.

Au!

Praat ik alleen over mezelf? Ja, eigenlijk wel. Nooit over de actualiteit, nee. Geen mening. En beroemd ben ik ook al niet.

Is het grote gebrek aan avontuur niet maatschappelijk relevant? Vast niet. Je zet me aan het denken, Dennis.

Barbara
Monday, July 17 2000, 10:32 am

Waarom lijken alle mensen die op het uitzendbureau werken toch zo op elkaar? Ze hebben allemaal andere kleding aan, ze hebben verschillende kapsels en toch is er iets dat ze tot een *Soort* verheft.... misschien is het wel die glimlach die hun toneeltalent verraadt. :-) *zou het?* Ik zal het wel nooit tot intercedent schoppen denk ik....

Toch moet een soort overleven. Dat soort mensen heeft blijkbaar iets wat ze doet voortbestaan. Een evolutionair voordeel.

Wat doe jij daar eigenlijk? En waarom neem je zo'n afstand tot de anderen? En waarom heb JIJ die baan niet gekregen?

 

Kermit
Sunday, July 16 2000, 05:40 pm

Time is fun when you're having flies.
brigitte
Sunday, July 16 2000, 04:54 pm

Van die dromen opschrijven dat deed ik 6 jaar terug ook ja. Nu onthoud ik ze vaak zonder ze op te schrijven, maar toch bedankt.

Fijne vakantie Jogchem. En succes met je posters! (ik vertrek morgen naar de zon!)

Neem een poster voor me mee.
Dagmar
Saturday, July 15 2000, 06:07 am

Wow!
ja ja.
kopje
Friday, July 14 2000, 04:14 pm

Vaak heb ik de indruk dat de woorden die ik daarnet nog uitsprak, plotseling kleine weerhaakjes hebben gekregen aan hun randjes, waardoor het heel erg pijnlijk wordt om ze terug in te slikken. Gedachten zijn ook onhandelbare dingen. Het ene moment liggen ze nog in hun onzichtbare substantie tussen ons in, het andere moment verdampen ze, even snel als een ademteug een zucht wordt. Een subtiele metamorfose van molecules naar molecules, met als enig zichtbaar teken, misschien een frons op je voorhoofd.

Het spijt me.

Kopje, je bent fantastisch.
Java
Thursday, July 13 2000, 07:32 pm

Hepi en Depri zaten samen op de bank. Depri voelt zich depri en schuldig naar Hepi, wat Hepi niet begrijpt. Hepi zal er altijd zijn voor Depri zodat het in deze tijd in evenwicht blijft. Op andere tijden?? Wie dan leeft wie dan zorgt!! Maar weet nu dat Depri dan Hepi wordt en Hepi= helaas dan misschien wel Depri maar weet dan dat Hepi er is voor Depri zodat het altijd stabiel en in evenwicht blijft. Dus weg met schuldgevoelens en angsten!!! Gewoon leven en genieten. Lijkt misschien vaag maar ben ook wel een vaag persoon, dus heeft misschien wel last van gedachtes die tot vaag kunnen leiden. Heb je ook dat soort types.....moet kunnen!!
Zucht...
Java
Thursday, July 13 2000, 07:23 pm

Soms weet je niet hoe duidelijk je iets moet maken terwijl je denkt dat je het duidelijk maakt. Twijfels naar jezelf....... Laten we het maar ophouden dat het gewoon stoornissen zijn die ieder mens op zijn tijd heeft.

Waar heb je het over?
NaamHenny
Thursday, July 13 2000, 03:40 pm

Bericht Ik vind het een originele site.Niemand kwetsen en toch doorspekt met humor,geen geschreeuw of een hoop bla bla gewoon goed ga zo door.
Dank.
Roel
Thursday, July 13 2000, 04:21 am

Er�g orginele site. Eindelijk een rustige site zonder luide, flitsende reclame. Nice one!
Bedankt Roel!
Iedersverdriet
Wednesday, July 12 2000, 05:23 pm

Ha, lekker, noten!
Nou.
Naam Jacky
Wednesday, July 12 2000, 04:11 pm

Bericht

Hallo Jogchem,

Je site is verrassend, mooi en bijzonder. Een soort droom.

Bedankt, Jacky.
Tjoy
Wednesday, July 12 2000, 01:43 pm

Je hebt gelijk jogchem wanneer je schrijft pfff... (waardeer je eerlijkheid) moet ook toegeven dat ik zo langzamerhand beroerd word van mezelf.

Coba theezak zat knus in haar huis te sjansen met Jep Etiket, had hem haar hart geschonken, doch op zekere dag hing Jep haar op, had genoeg van al, en heeft haar verdronken.

't Is wat kan zelfs niet normaal thee drinken ga maar weer over op de koffie!

Jep hing Coba op... Dat klinkt al wat gezonder...
Dagmar
Wednesday, July 12 2000, 09:51 am

Wow, dat was een langer lulverhaal dan ik gedacht had!

Dagmar

En toch nog informatief...
Dagmar
Wednesday, July 12 2000, 09:50 am

Tjonge jonge jonge, wat een reacties allemaal. Best wel leuk om te lezen hoor, daar niet van. Dit is best wel raar; in het gastenboek van 2 vrienden van mij kan in onzinverhalen lullen van wel 1,5 a4-tjes lang, en hier weet ik nix te typen! Jaja, het is me toch wat. He, voor al die luitjes die lekker naar Corsica en zo gaan, ik ga naar Amerika! Voor het eerst. Ik heb er best wel zin in. Oh, en Jogchem (Jogchem zegt; Ja?); ik heb nog wel een leuke site, maar dat is de site van 2 vrienden van mij, het is eigenlijk alleen maar een leuke site voor iedereen die hen kent. Ik ken ze dus ook (anders waren het geen vrienden van mij) en vandaar dat ik het een leuke site vind. Ik zal je alvast een korte inleiding geven waarover die site gaat. Het gaat over Naamlozer en Eaon. Vooral over Naamlozer. Hij is een cabaretier en een acteur, dus er staan voornamelijk wat werken van hem op de site. Maar er is ook een gastenboek, en er staan ook gedichtjes op de site. Als je geinteresseerd bent, moet je maar een reactie geven op mijn reactie (?) en dan laat ik het je wel weten, ok? Leuk trouwens, dat kaartje van Nederland. Ik heb laten weten waar ik woon, dus 1 van al die vlaggetjes is van MIJ!!!! Moet je maar even kijken als je wilt weten waar ik woon. Heel erg boeiend. Volgens mij komen hier vooral studenten, of niet? Best wel eng. Want ik ben er geen. Maar ik word het wel, hoop ik. Is het nou leuk om een student te zijn?

Tot ooit,

Dagmar.

Leuke site. Die moet ik nog wat verder bekijken.

Of hier veel studenten komen? Ik geloof het wel, maar weet het niet van iedereen.

bennie
Wednesday, July 12 2000, 09:17 am

zoek heil bij de eo
Kippfest
Wednesday, July 12 2000, 08:46 am

ergeren? Ik ben trouwens helemaal geen onruststoker, ik negeer gewoon de status quo

Goed. (trouwens niks mis met een beetje onrust.)

Wie zie je eigenlijk als je ideale publiek?

sietske
Wednesday, July 12 2000, 06:34 am

Ik droomde laatst dat ik aan het voetballen was, of ik was erg aan het meeleven met het EK, zou ook kunnen. In ieder geval leefde ik me erg in want ik schopte in de veronderstelling een prachtige voorzet te maken erg hard tegen de muur naast mijn bed. Wat weer tot gevolg had dat mijn nagel los aan mijn teen bungelde. :-0 Kan deze droom niet echt aanraden. Jogchem, je zou ook naar schiermonnikoog kunnen gaan; als je alleen wil zijn met zee, zand en lucht... Ik vind het echt heerlijk daar! Kijk maar, en anders blijf je thuis wat mischien nog beter is. Dat is alleen wat moeilijker te verkopen aan de mensen om je heen. Ik ben allang blij dat ik kan zeggen dat ik ergens heen ga dit jaar.

Zo'n soort droom had ik een tijdje terug.

"Iemand stapte op een mijn, vloog onbeschadigd de lucht in, bleek zich in een voetbalstadion te bevinden, werd door de rest van het publiek aangezien voor een extreem enthousiaste supporter en vrolijk het veld op gedragen, waar hij nog even hard oei oei oei riep, wat het publiek nog uitzinniger maakte, tot hij met zijn voorhoofd tegen de doelpaal dreunde."

Schiermonnikoog... Hm...

Kippfest
Tuesday, July 11 2000, 04:32 pm

Waarlijk, nu moet ik zeggen dat ik meer en meer verbaasd ben. Je hebt wel je huiswerk gedaan, meneer Jogchem, voor het eerst in een lange tijd eens geen mens die mijn werk hekelt of grappig vindt, maar die het nog begrijpt ook. :-) maar wel shhhh he, want het schoppen moet wel leuk blijven natuurlijk
Betekent dit dat je ons niet meer wilt komen ergeren?
Paul
Tuesday, July 11 2000, 11:03 am

En toch is het vervelend. Ik kreeg afgelopen donderdag mijn nieuwe auto( oooh! fijn & lekker!), en niet alleen werd ik anderhalf uur later van achteren aangereden door een collega (weinig schade, gelukkig), maar vannacht heeft iemand het nodig gevonden mijn rechterachterband lek te steken. Nou maar hopen dat het geen verdwaasde mede-straat-bewoner was die zodra ik voor zijn deur parkeer weer zijn zwitsers zakmes openklikt...Sta je daar, in je nette pak (want naar klant) en je zoontje die naar zijn gastouderopvang moet. Prima begin van de dag hoor!
Ja, dat kun je wel vervelend noemen.
Brigitte
Tuesday, July 11 2000, 07:28 am

Thanx maranke. ik had intussen al een toffe page gevonden: dit.is/een_droom

Fijne vakantie allemaal trouwens. (ik vertrek maandag naar Corsica!)

Groetjes

Corsica... Pfff.

Ik moet wat posters ophangen...

Barbara
Monday, July 10 2000, 12:10 pm

Toch altijd leuk om even op je site te kijken als ik helemaal duf ben van het studeren. Hoe vaak moet ik nou nog tegen mezelf zeggen dat je niet 2 dagen van tevoren moet beginnen bij een 7 punts vak....zat ik maar weer in Barcelona *zucht* studeren daar was toch een stuk simpeler.

Maranke, leuk dat je naar Schotland gaat! Ga je daar ook studeren of wordt het een lange vakantie?

Barcelona lijkt me ook wel tof.

Zucht... Laat ik mijn kamer opruimen.

Maranke
Monday, July 10 2000, 07:48 am

O ja, Brigitte, als je leuke sites zoekt waar over dromen kunt lezen en praten, zoek dan de droom.pagina.nl eens op. Kun je zelf kiezen wat je het meest aanspreekt.

Cheerio!

Maranke
Monday, July 10 2000, 07:31 am

He Jogchem, wat een kunstwerkje heb jij van mijn vorige verhaaltje gemaakt. Heel erg gaaf! Daar krijg je ook van mij een dikke kus voor. Het doet me een beetje denken aan een hoorspel, maar dan zonder geluid. Als ik een sprookje zou voorlezen, zou jij me vast als de beste begeleiden met de wind die door de bomen ruist, het zenuwachtige kloppen op de deur van de hut, het knarsen van de scharnieren als de heks opendoet...

Ik zag dat je eens uit Rotterdam weg wilt, ME TOO! Over drie uur vertrek ik naar Schotland (Ook leuk in je eentje, Marjolijn! Kom gezellig naar Inverkip. In de pub gewoon naar Mischa vragen en het komt goed.) Aan de regen daar ga ik wennen en het is heel fijn om mijn broertje weer te zien, dus ik heb zin.

Jogchem, als je nou per se in Nederland wilt blijven zou ik naar de bossen en duinen rond Oostvoorne gaan (vermijd het strand overdag) of naar die plekjes op de Veluwe waar geen auto's of fietsers mogen komen. Veel plezier!

Nou, ik groet eenieder en ga nog maar eens kijken of mijn tas nog steeds zo zwaar is als daarnet. Over een week of vier laat ik zeker weer wat van me horen...

Veel liefs,

Maranke

Goh, een dikke kus.

Geluid is eigenlijk mijn zwakke plek. Is het je niet opgevallen hoe weinig geluid er op deze site is? Ik blijf het wel proberen.

Schotland lijkt me ook wel tof. Ik weet nog niet wat ik ga doen. Dat soort beslissingen geef ik graag uit handen.

sietske
Monday, July 10 2000, 05:54 am

oja, Jogchem je moet er 6 uur bij optellen
Ja, dat deed ik eerst verkeerd.
sietske
Monday, July 10 2000, 05:52 am

Alweer een tijdje geleden dat ik hier langs kwam. het is gek maar ik voel me ook hier buitengesloten. belachelijk eigenlijk want er is hier niet zoiets als een groep mensen die zichzelf als groep zien, toch? en waarom gaat het altijd zo en ik hou helemaal niet van groepen waarom wil ik soms dan toch ergens bijhoren?

Dat gevoel ken ik ook!

Welkom bij de mensen die nergens bij horen.

Brigitte
Saturday, July 8 2000, 08:15 am

ps Wie weet of er ergens een site is om te discussieren over dromen?

En wie onthoudt er ook altijd zoveel van z'n dromen?

Best wel ingewikkeld wereldje, je droomwereldje.

Maranke had daar op 21 mei over geschreven:

"Als je wilt onthouden welke avonturen je 's nachts beleeft moet je naast je hoofdkussen een pen en een bloknote bewaren. Schrijf zoveel mogelijk op van wat je nog weet als je net wakker bent, ook midden in de nacht, dan ga je steeds meer onthouden. Is je leven ineens twee keer zo interessant. Het is wel vermoeiend. Meestal heb ik geen zin om op die onchristelijke tijden alles op te schrijven. Maar het voornemen om te onthouden wat je gaat dromen, voor je gaat slapen, wil ook wel eens helpen. "

Brigitte
Saturday, July 8 2000, 08:12 am

Nog niet lang uit mijn bed Duffe kop van het feestje van gisteren.

Ik vind het verhaal van Maranke ook wel tof, met die plaatjes. Ook al zou de tekst alleen ook al genoeg zijn. Maar de plaatjes maken het verhaal natuurlijk nog mooier en zo valt het wat meer op, zodat het tenminste ook gelezen wordt. Vaak zijn alle teksten zo lang dat ik niet altijd zin heb om die allemaal te gaan lezen, zoals mijn tekst ook wel niet altijd gelezen zal worden, maar dat maakt niet uit.

Verder heb ik ontdekt dat Lisette even oud is als ik, lisette een vriendin is van Marjolijn? en dat ik Marjolijn ook wel mag. Je moet inderdaad ook wel van onder naar boven lezen als je een beetje logica wil hebben. Toch had jogchem de teksten eerst van boven naar beneden staan, van oud naar nieuw en staan nu dus het nieuwe commentaar bovenaan, wat ook wel weer logisch lijkt.

Verder vraag ik me af wat het roze poppetje nog meer gaat brengen.

Groetjes brigitte

Er is hier al heel wat geschreven. Zelf raak ik ook weleens de draad kwijt.

Binnenkort ga ik alles wat handiger maken. Dan heb je wat meer overzicht. Maar het is nogal wat gedoe. Misschien dat het over een maand voor elkaar is.

Java
Saturday, July 8 2000, 07:57 am

Jochem bedankt voor je reactie. Kan zeer verhelderend zijn en in sommige dingen ben ik het met je eens. Lekker zo'n andere kijk even op bepaalde dingen. Maakt soms dingen ook weer wat duidelijker. Bedankt er voor!!

Groetejs Java

Graag gedaan.
Marjolijn
Friday, July 7 2000, 05:21 pm

Jogchem, je hebt erg veel insecten op je site. Dat heb ik opgemerkt omdat ik van de meeste insecten niet hou (insecten-documentaires zijn enger dan horrorfilms). Ik moet steeds iets overwinnen om de pagina af te kijken. Poeh. Maar het gaat alweer.

Liefs, M.

Zelf hou ik er ook niet van.

Marjolijn
Friday, July 7 2000, 05:14 pm

Oproep:

Wat is de leukste reisbestemming, buiten Nederland, om in je eentje naar toe te gaan. Ik kan niet beslissen.

Gek, ik vroeg me net af wat de leuste reisbestemming binnen Nederland was, om in je eentje naartoe te gaan. Misschien moet je eens kijken naar de vlaggetjes die buiten Nederland geplant zijn.
Marjolijn
Friday, July 7 2000, 05:13 pm

Lieve Jogchem

Pas nu kom ik op het idee om deze pagina van onder naar boven te lezen.

Voor de mensen die dat nog niet hadden bedacht: het Maranke-verhaal hieronder met de plaatjes is erg leuk.

Ik snapte eerst niet wat Brigitte nou wilde zeggen over dna ('laat het dna horen'. Wat???). Maar het bleek niet zo biologisch bedoeld te zijn.

Volgens mij heet Niels eigenlijk Kees want de echte Kees die ik ken zegt dingen die Niels schrijft.

Okee ik ben moe, paranoia en duf. Wel heb ik opgemerkt dat je weer veel complimenten hebt gescoord de laatste tijd, Jogchem. Al kon ik daar moeilijk overheen lezen.

Ik heb net iets getypt over de discussie over de liefde.

Ik sta op het punt om toe te voegen dat ik het eigenlijk een corny onderwerp vind. Maar nu bedenk ik me dat het cultuurgebonden is om dat te denken. Ik denk dat het minder mijn eigen mening is dan culturele invloed.

Ik twijfel of ik mijn bijdrage zal deleten of niet. Als ik de overbodige woorden weghaal vind ik het misschien een minder nutteloos stuk tekst.

Een bijdrage aan de rode draad over de liefde. Ik denk dat het veel te ingewikkeld is om te proberen te begrijpen. Juist als je dat NIET probeert snap je het wat beter. Dan valt opeens de nadruk op andere dingen. Ik ben zo vaak verliefd, dat ik anders geen tijd over houd om ergens anders aan te denken. Het Maranke-verhaal hieronder is herkenbaar.

$date = date(\"l, F j Y, h:i a\") dat klinkt wel als een toverspreuk. Werkt hij bij mij ook? Spannend.

Liefs Marjolijn

Ha Marjolijn. Jij staat vanaf de eerste maand in dit gastenboek, met de vraag of ik in engelen geloofde.

Complimenten zijn soms leuk, maar ik ben blij dat het hier niet alleen meer over mijn site gaat.

Liefde een corny onderwerp? Ja, het is wel wat afgezaagd. Toch blijft het leuk om deze reacties te lezen. Het onderwerp brengt wel wat los.

IF (MARJOLIJN!=UNDEFINED) {ALERT("Je bestaat echt.")}

Ren� Volwerk
Friday, July 7 2000, 09:39 am

Echte kunst. Ik dacht niet dat het kon met zoiets plats.
Een schilderij is ook plat.
Jolanda
Friday, July 7 2000, 07:05 am

De plaatjes van de links verlangen, vaarwel en knars/prima doen het niet

Gek... Hier wel.

Of bedoel je de pagina's zelf? Daar heb je flash voor nodig. Dat is makkelijk te installeren. Eigenlijk moet ik dit berichtje ook op die pagina's zetten, als je geen flash hebt.

Java
Thursday, July 6 2000, 07:04 pm

De ware liefde?

Ik ben verliefd en jij bent mijn lief

Ik ben stil maar jij geeft mij wat ik wil

Je geeft mij een kus en ik voel de rust

Ik sta op want jij raapt mij op en zorgt ervoor dat ik niet met mijn leven stop

De zon zal voor ons hopelijk blijven schijnen zodat jij voor altijd bij mij zult blijven

Pffff. Dat is me wat.

Goh.

Java
Thursday, July 6 2000, 06:58 pm

Tjoy ik hoop dat die fantastische/ lieve vrouw de voldoening in je leven kan geven en de leegtes kan opvullen die er in je leven zijn en geweest.
Tjoy
Thursday, July 6 2000, 03:06 pm

God, wat had ik je lief

schijnbaar onmogelijk te voelen

wat ik voelde

lief te hebben als ik liefhad.

Nog steeds de pijn

van de leegte

al zolang

ik ben het lief gaan hebben

maar net niet genoeg voor de voldoening.

(O, ja je vroeg op wie, wel laat ik me beperken tot de omschrijving; op een fantastisch lieve vrouw! What is in a name?)

Pffff. Dat is me wat.
Kees van Essen
Thursday, July 6 2000, 02:32 am

Voor je hele site heb ik maar ��N woord FANTASTISCH
Tjeemig, Kees. Dat is me wat.
Marion
Wednesday, July 5 2000, 08:10 pm

Wauw!

Verder even sprakeloos tot ik weerom kom, met gefundeerd commentaar!!

Ben benieuwd. Wees maar kritisch.
Geerte
Wednesday, July 5 2000, 02:14 pm

Joh Jogchem, Dit is echt kunst van de bovenste plank, ik geniet telkens enorm als ik je gedichten (tenminste, bedoel je het als gedichten?) lees. Ga alsjeblieft zo door!
Ik weet niet waar mijn site thuis hoort. Dan krijg ik een link vanuit bizersite.nl en dan weer vanuit intellectueel.nl.
Henri
Wednesday, July 5 2000, 09:52 am

Als je lief hebt droom je van niets anders.
Als je niet lief hebt, snap je daar niks van.
Dagmar
Wednesday, July 5 2000, 09:16 am

He Jochem,

Ik ken je niet, maar op ��n of ander manier ben ik op je site beland, en ik moet zeggen dat ik heel erg onder de indruk ben. Petje af hoor! Ok, ik kom vast ooit nog wel eens terug, maar ik moet ook nog andere mooie sites bekijken. De volgende keer ga ik proberen om al die linkjes af te werken, dat zal vast niet lukken, want het zijn er zo veel! Maar ja. Veel suck6 in je verdere leven.

Dagmar

Weet je nog wat leuke sites, laat het me dan weten.
Annemieke
Wednesday, July 5 2000, 08:42 am

Ik vindt deze pagina erg apart en speciaal!
Dat vind ik prettig en aangenaam.
Brigitte
Tuesday, July 4 2000, 07:08 am

Ow jeee!!! Ik heb weer een hoop gemist merk ik! Blijkbaar wordt ik nog in de gaten gehouden. Moet dus toch vaker langskomen. Hum... ff kijkuh hoor....

1. over vaag. Iets dat vaag lijkt kan soms veel meer diepgang bieden.

2."ik geloof wel dat brigitte afgeschrikt is. Ze zal wel niet zo veel op hebben met schijnbare ex-vriendjes. " Heb ik iets gemist???

3.Er was nog een vraag ook al kan ik de vraag niet direct terugvinden. Volgens mij ging het over liefde. Zo niet laat het dna horen. Ok, om even simpel, maar toch duidelijk te zijn over het begrip Liefde. hier dna mijn uitleg: " Liefde spreekt voor zich!" Daar hoeft met niet over te discussi�ren.

Nog meer? laat het me weten. Ik ga nu ff sigaretje roken!

Groetjes, xxx4all

Dit gedeelte groeit steeds sneller. Ik kan het zelf ook maar moeilijk bijhouden.

1. soms.

2. op woensdag 17 mei schreef je zelf: "Oh ja Niels, ben jij toevallig mijn ex-vriendje? hehe" Laat maar zitten.

3. De vraag was "wat vinden de dames van de discussie over liefde?"

Groeten

Paul
Tuesday, July 4 2000, 03:40 am

Dat gedoe met die computers ook altijd!
Geeft niet, gebeurt wel vaker. Die dubbele berichten haal ik er altijd uit.
Paul
Tuesday, July 4 2000, 03:33 am

Eh jaaaah Jogchem, ik bedoelde Kippfest eigenlijk wel.

Kippfest? Je schreef:

"Er is, zo blijkt, altijd een percentage mensen is dat het leuk vindt onrust te stoken. [...] als de wereld niet zo in elkaar zit als de stoker graag bevestigd wil hebben, dan zou het gebrek aan liefde en warmte in stoker's leven wel eens aan hemzelf kunnen liggen, en da's nou net wat stoker niet aankan. MAAR! Een hoeraatje voor Kippfest, die eerlijk durft te zijn over zijn verbazing. :-)"

Goed: het is puberaal en flauw, maar hij heeft er enorme lol in. Dat zie je in alles wat hij maakt. Hij wentelt in zijn wansmaak en de irritatie die hij opwekt. Daar kun je toch jaloers op zijn?

Paul
Tuesday, July 4 2000, 03:32 am

Kus voor Nienke, om te blijven durven.
Tof
Java
Tuesday, July 4 2000, 02:39 am

Ik geniet er van en geef me er ook volledig aan over, is alleen een stem in je die je soms nuchter maakt zodat je er wel over moet nadenken. Ben ook blij dat ik het gevoel heb kunnen mee maken en dat het ook lang mag blijven maar soms zit het allemaal moeilijk in elkaar. Dat is het leven. Je bent blij dat je nou eindelijk geluk vind en dat je er aan over kan/mag geven en dat gevoel wil je niet meer kwijt.

Begrijp de methodes steeds meer en laat me gaan en geniet ervan. Elke dag weer.

Tjoy
Tuesday, July 4 2000, 02:11 am

Over liefde kun je beter geen gesprek voeren en nadenken brengt alleen verwarring, volgens mij moet je er gewoon aan toe geven, noem het aangeboren noem het verkregen, eigenlijk moet je er gewoon van genieten. Java het is beter te verliezen dan nooit te hebben gehad.
Helemaal mee eens!
Java
Monday, July 3 2000, 06:40 pm

Raar gevoel hebben hoe dingen soms in het leven gaan. Zo onwerkelijk en bang dat het je wordt afgepakt als je er heerlijk bij voelt. Dat is het rare van leven je voelt je vrij en blij maar bent bang dat het ook weer weg gaat. Vraag die nu bij me opkomt is dan of je wel genoeg geniet als je zo bang bent dat het gevoel van je wordt afgepakt?? Heb vandaag geleerd dat je gevoel gewoon moet volgen en dat je er van moet genieten, anders is het leven niks, als je alleen maar zorgen maakt voor de dag van morgen. Je angsten verdrijven en genieten van de momenten die er zijn en die je hebt.

Lullige is; ze hebben er alleen niet de methode er voor uitgelegd hoe je dat moet overwinnen. Ik zal er wel langzaam overheen moet groeien om van alle angsten te kunnen worden verlost.

Angsten moet je in het leven wel hebben daar haal je alleen maar weer dingen uit. Zodat je in je volgende stap in je leven je angst sneller verdwijnt en er meer van geniet.

Goed dat ware de rare gedachtes van een raar persoon, die zichzelf af en toe niet helemaal meer begrijpt. Komt vaker voor bij mensen is mij verteld, dus maak me daar maar geen zorgen om. Voor de rest gaat alles goed met mij en geniet van de heerlijke momenten die ik nu in mijn bezit heb.

Hm... De oplossing ligt al in het verwoorden van het probleem... Ja, dat is het...
Nienke
Monday, July 3 2000, 04:41 pm

Verliefdheid maakt je kwetsbaar, liefde ook. De verslagenheid is dan ook groot als je verteld wordt dat je slechts als gat gefungeerd hebt en je niet mooi genoeg bent. De vraag is: wilde je eigenlijk wel een relatie met zo'n bot persoon, maar waarom dan toch die tranen? Ik ben niet eens boos. Gewoon helemaal de grond in getrapt.

Nienke, het zit niet mee.

Deze Mona weet geen raad, maar hopelijk geven deze berichtjes wat afleiding.

Kop op!

SUbgumm
Monday, July 3 2000, 04:36 pm

Ja, je kan je ergeren aan dat gevlei, daarom moet je ook altijd doen of je de ander niet wilt. Want, zo blijkt altijd: wat je niet krijgen kan wil je het liefste hebben. Waarom zouden mensen niet weten wie ze zijn zonder kleurtje? Ik zit verborgen in de massa en kan mezelf er toch wel weer iedere keer in terug vinden...
Werkt het zo! Dus de mensen die niets van me willen, willen me maar al te graag? Bedankt, SUbgumm. Kijk, zulke tips helpen me verder in het dagelijks leven.
niels
Monday, July 3 2000, 06:32 am

niels is moe dag

 

Lisette
Sunday, July 2 2000, 05:29 pm

Volgens mij is het klokje een beetje van slag. Het is nu 23:27.
De host van mijn site staat in de United States of America, dus als ik in PHP zeg: $date = date("l, F j Y, h:i a"); Dan krijg ik de systeemtijd van die server.
Lisette
Sunday, July 2 2000, 05:28 pm

Ha die Jogchem, Daar ben ik weer eens een keertje. Ik ben nu al zo'n drie weken klaar met mijn scriptie dus vandaar dat ik al heel lang niet op je site ben geweest. Ik heb het toch gemist. Maar ik heb bij mijn ouders m'n modum opgesnord, dus ik ga van de week internet aansluiten. Nu kan ik alleen via andere mensen internetten. Dus dan kan ik weer wat vaker komen kijken. Eerst deed ik dit altijd van mijn oude stageplaats. Toen keek ik iedere dag.

Voor een goed oliebollenrecept moet je op de oliebollenmixpakken van Koopmans kijken. Mijn ouders maken al jaren volgens dit recept de oliebollen en zij zijn erg lekker. Een beetje krenten erdoor, mhmmm. Ohja, de soort olie maakt ook verschil. Ik heb het even aan m'n moeder gevraagd wat voor olie ze gebruikt en dat is zonnebloemolie van de goedkoopste supermarkt van Nederland. Zij woont er namelijk zowat om de hoek.

5 juni was ik jarig en ik ben 22 jaar geworden. Van Marjolijn heb ik, afgelopen donderdag, pas mijn kado gekregen. Het was een engels boekje met legendes van Arthur (uit Cornwall, hoe toepasselijk) en een videoband van Allstars. Leuk he. Trouwens, voor een simpele film is dit ook een aanrader.

Ik ben wel een tijdjes bezig geweest om het gastenboek door te lezen. De meeste reacties vind ik leuk, grappig en in ieder geval niet irritant, .....

Het verhaal van Isolde is in aantocht. Ik wist niet dat je al de roze pagina eraan toegewijd heb. Ik zal eens het verloop verder verzinnen. Nu ga ik je site verder bekijken. Volgens mij is er veel veranderd.

Groetjes

En werkt het modem een beetje? En hou je nog wel contact met die mensen nu je hun modem niet meer nodig hebt?

Dank aan je moeder, voor de oliebollentip. ("Olie? Internet? Krentenbollen? Meid, waar ben je toch mee bezig?")

Gefeliciteerd met je verjaardag.

Dank voor de videotip.

Het vervolg van Isolde! Daar ben ik benieuwd naar. Aan de slag!

Maranke
Sunday, July 2 2000, 04:11 pm

Er wordt mij toegeroepen dat de Fransen zojuist hebben gewonnen. Joepie!
God zij dank...
Maranke
Sunday, July 2 2000, 04:10 pm

'oi

Ik ben niet verliefd. Wel geweest, maar dat ging snel over in Liefde en die lukte na een lange tijd niet meer zo goed. Soms zou ik wel weer eens vreselijk, vanuit mijn tenen verliefd willen zijn, gegrepen worden door de behoefte overal hartjes op te tekenen en eindeloos te glimlachen, maar ja...


Gisteren stond ik in de bieb voor het rek gitaarbladmuziek, stiekem door concerten te bladeren die ik absoluut niet kan spelen. Eigenlijk speel ik alleen maar viool. Naast mij kwam een jongen staan en even dacht ik: leuke jongen, al zie ik slechts zijn achterhoofd. In een flitst zag ik voor me hoe hij me aan zou kijken
en we allebei door de bliksem getroffen zouden worden.
Begeleid door een engelenkoor
en omringt door de geur van verse bloemen
en lenteregen zouden we elkaar verlegen toelachen en we zouden het gewoon weten:

jij bent het!

Toen sloeg de paniek toe. Ik dacht: misschien vraagt deze leuke jongen wel of ik dit muziekstuk al eens heb gespeeld en of ik nog tips in huis heb en dan zou ik moeten liegen en dat kan ik niet dus zou ik zeggen: 'Eh... eigenlijk speel ik viool.' Dat zou lullig zijn. En einde gesprek. Mijn wangen werden bij voorbaat al rood. Ik bevond me op verboden grondgebied. Deze leuke jongen kon niet voor mij bedoeld zijn. Toen keek hij op. In paniek duwde ik mijn boek terug in de kast, vermorzelde de kaft, struikelde over mijn tas en bleef met mijn arm in de rechtermouw van mijn jas steken die eigenlijk nonchalant over mijn schouder moest.

'Weet je misschien hoe laat het is?'
vroeg hij.

 

Ik schudde mijn hoofd,
deed alsof ik buiten iets heel interessants zag
en strompelde naar de roltrap.
Waarom???

Dan maar niet verliefd. Veel te ingewikkeld, zelfs voor het zo ver is.

Dag Jogchem!

Barbara B.
Sunday, July 2 2000, 11:05 am

Weleens geprobeerd om een verhaal te schrijven terwijl je hardop van honderd terugtelt naar een? Bij tachtig gaf ik het op :). De theorie erachter is dat dan je ware *freudiaanse* gedachten op papier zouden moeten komen. Bij mij leek het meer op het antwoord dat je schreef op mijn vorige berichtje. Ik zou zeggen probeer het eens.

Groetjes weer BB

Er was eens 100, ergens in een ver 99, met 98, en 97, die zei tegen 96: "Nou, 95, 94, 93." En 92 antwoordde: "Maar 91! Dat is toch 90! Hoe kan 89 ooit 88, of zelfs maar 87?" Daar moest 86 lang over 85. "84!" "83?" "Nee, 82 of 81." En ze 80 nog lang en...
Keez
Saturday, July 1 2000, 04:38 pm

De Realiteit, waarin ik van vlees en bloed ben, vaak recht-voor-MIJN-raap. Soms onbegrijpelijk hard. Mijn "virtual-life", veel makkelijker. Fijn om te weten dat je met een simpel commando verlost bent van idioterie, vervelia en lastige zaken (of neem je die vervolgens mee naar je "as-real-as-it-gets-life" ?... Niet te lastig lullen. Bottom line : It's good to get virtual every now and then.

En nu naar de kroeg. Eens kijken of er mensen zijn IRL die net zo interessant zijn als sommigen IVL... zal wel weer niet ;-).

O ja, je had het over 'virtualiteit'.

Een raar begrip. Weet niet precies wat ik daarmee moet.

september '01
augustus '01
juli '01
juni '01
mei '01
april '01
maart '01
februari '01
januari '01
december '00
november(2) '00
november(1) '00
oktober '00
september '00
augustus '00
juli '00
juni '00
mei '00
april '00
maart '00
februari '00
januari '00
december '99
november '99