Home


chat

insecten

aanmelden

inloggen
naam: Archimedes
latijns:sphinx ligustri b - ligusterpijlstaart

Naar Archimedes.
Eelt op je kont Archimedes, 30 Mrt 2004 08:11
Wie de ganse dag voor de computer zit krijgt er wel eens last van. Eelt is een dikker stuk huid, dat is verhard door constante wrijving.
Eeltvorming ontstaat door overmatige druk en wrijving. In feite kan men eelt beschouwen als een bescherming die het lichaam aanbrengt tegen de van buiten komende druk of wrijving.
Eelt kan goed verwijderd worden door te schuren met puimsteen. Ook enige keren per week een bad met Dode Zee mineralen geeft goede resultaten, bovendien werken de mineralen genezend bij kloven. Iedere avond wassen met mineralenzeep en insmeren met balsem houdt de huid soepel en voorkomt kloven.

Naar Humanoid.
Ik zou een andere stoel nemen Humanoid, 30 Mrt 2004 11:51
als ik jou was

Naar Jsvb.
Tip van ''OMA Weet Het'' Jsvb, 31 Mrt 2004 06:06
In onwelriekende vertrekken, kunt u een Laurierblaadje branden!

Naar Archimedes.
Archimedes, 31 Okt 2003 08:49


www.extremescience.com/BiggestSpider.htm


Naar Archimedes.
Archimedes, 31 Okt 2003 08:49


www.extremescience.com/BiggestBug.htm


Naar Archimedes.
Archimedes, 31 Okt 2003 08:50


www.extremescience.com/StrongestCreature.htm


Naar Archimedes.
Confluentiepunten (1) Archimedes, 12 Okt 2003 05:41


De tijd van de ontdekkingsreizigers is helaas al lang voorbij. Maar wie houdt van avontuur en plekken wil ontdekken waar nog nooit een mens is geweest, hoeft niet te wanhopen, dankzij de jonge Amerikaan Alex Jarrett.

Alex Jarrett kocht in 1996 op aanraden van een vriend een GPS-apparaatje. Hij voelde zich eerst wat bekocht en zat wat met zijn nieuwe gadget te spelen tot hij plots in de gaten kreeg dat hij erg dicht bij een confluentiepunt woonde.

Een confluentiepunt is de plaats waar een meridiaan en een breedtecirkel elkaar snijden. Meridianen en breedtecirkels zijn dan weer de imaginaire lijnen die we op de wereldkaart projecteren om onze plaats op de aardbol beter te kunnen bepalen.www.confluence.org


Naar Archimedes.
Confluentiepunten (2) Archimedes, 12 Okt 2003 05:42
Jarrett was wel benieuwd hoe zo'n punt eruit zou zien. Hij pakte zijn fiets en reed ernaartoe. Het bleek geen sinecure om de exacte plaats te vinden. Hij moest in de sneeuw door een dichtbegroeid bos baggeren. Op het punt aangekomen bleek er niets dan sneeuw en bomen te zien. Jarrett nam wat foto's en maakte zich weer uit de voeten. Thuisgekomen zette hij een klein verslagje en wat foto's op zijn website.

De webstek leidde een sluimerend bestaan, tot een man uit Maryland hem een foto opstuurde van een ander confluentiepunt. Ook andere mensen ontdekten de site en stuurden hun plaatjes en verhalen op.www.confluence.org


Naar Archimedes.
Confluentiepunten (3) Archimedes, 12 Okt 2003 05:43
Ondertussen zijn er al meer dan 3.000 confluentiepunten over de hele wereld bezocht en gefotografeerd. Dat lijkt veel, maar het is nog maar een fractie van het totaal: 13.625 (en dat is zonder punten midden in de oceaan of op de polen gerekend).

Belgen die zelf in de buurt op jacht willen, moeten we helaas teleurstellen. De vier confluentiepunten die België rijk is, zijn allemaal al bezocht. En ook in de rest van West-Europa schiet er maar weinig over. Tenzij u kapitein bent op een schip, en in de Noordzee of de Middellandse Zee punten kan gaan pakken. Nog maagdelijker is China, en ook in Rusland is er nog werk aan de winkel, net als in de meeste andere ex-Sovjetrepublieken, en in Afrika.

Je kan de confluentiepunten natuurlijk ook gewoon opnieuw gaan bezoeken, en je niks aantrekken van het hele spel om als eerste daar te zijn. Je kan het punt bijvoorbeeld in een ander seizoen bezoeken, zodat je nieuwe foto's kan maken die iets aan het geheel toevoegen, suggereert Jarrett.www.confluence.org


Naar Archimedes.
Confluentiepunten (4) Archimedes, 12 Okt 2003 05:44
Een confluentiepunt bezoeken is sowieso zwaar de moeite, schrijft Tim Velasquez in zijn bijdragen. De plaatsen die je aandoet, tonen de willekeurigheid van een door de mens opgelegde strikte orde. Ze vormen een schijnbaar toevallig staal van het land dat je bezoekt.

Een mens moet er natuurlijk wel wat voor over hebben. Ten eerste moet je je natuurlijk een GPS-apparaat aanschaffen, al zijn die de laatste tijd een pak goedkoper geworden. Een digitale camera is ook wel handig, om alles snel on line te kunnen zetten. Voor de rest hangt alles eigenlijk af van de plaats die je wil bezoeken. Soms heb je een sneeuwscooter nodig, of een kleine boot, misschien een jeep met vierwielaandrijving. Twee mannen leverden in Alaska een lang gevecht met de dichte begroeiing en het ruwe terrein, om te eindigen in een moeras waar ze de GPS net boven het vieze water uit konden houden voor de foto.www.confluence.org


Naar Archimedes.
Confluentiepunten (5) Archimedes, 12 Okt 2003 05:45
Wie dat allemaal niet zo goed ziet zitten, kan altijd naar de site surfen en even wegdromen bij de foto's van al die prachtige en verrassende plaatsen.

www.confluence.org


Naar Zwartvlieger.
Toeval ???? Zwartvlieger, 12 Okt 2003 05:54
Er zijn 4 confluentiepunten in Belgie en 6 in Nederland. Geen enkele daarvan ligt midden in een stad... Zijn we dan toch niet zo dichtbevolkt ????

www.confluence.org


Naar Archimedes.
Hééé Archimedes, 11 Okt 2003 16:55
Ik lijk wel een piraat.... Maar ik ben de oorsprong van Sphinx....

Naar Sphinx.
Ja zég, ouwe Griek Sphinx, 11 Okt 2003 16:56
Moet je er mij nu echt aan herinneren dat ik ooit zo'n lelijke rups was ???Doe mee! Kies een eigen insect.
Of log in als je al hebt gekozen.