Het was heel druk op het postkantoor. Gelukkig was het kopieerapparaat vrij. Een slungelige jongen zei "Bij mij doet dat ding het niet." Toch wilde het proberen. Voor de gein legde ik mijn hoofd op het glas. De felle lamp schoof voorbij, maar er kwam echt niks uit. Achter me stond opeens een lange slungel die het ook wilde proberen. Hij kwam me bekend voor. Ik zei nog dat dat ding stuk was, maar hij moest per se zijn hoofd erop leggen.

Het was heel druk op het postkantoor. Iedereen leek op mij. En ik leek op iedereen.

PRACHTIG INITIATIEF VAN LOESJE    HET FEEST LIEP NIET VAN EN LEIEN DAKJEZie hiervoor ook: The prestige!

www.imdb.com/title/tt0482571/  Mijn huisvaderlijke zaterdagochtendlijke winkelplicht is ook weer vervuld... 3 supermarkten (drie !) heb ik overleefd... 3x een horde immerhaastigewantgeentijd gepensioneerden getrotseerd... Er zou een wet moeten komen om da gepensioneerden te verbieden op zaterdagochtend te winkelen !!!Hier was het precies allesbehalve druk vandaag... Waar is iedereen ??? Toch niet met z'n allen in winterdepressietherapie mag ik hopen ???jamaar... is dat niet gebaseerd op een oude ''stomme film''? Een soort animatiefilm met echte beelden - heel goed in elkaar gestoken voor die tijd?
Of is dit idee onafhankelijk in verschillende breinen ontsproten? Hebben we hier te maken met een fenomeen van ''parallelle evolutie'' van de gedachtengangen? (zoals twee volledig onverwante proteines kunnen geëvolueerd zijn tot het vervullen van éénzelfde functie, voor de biochemisten onder U, of zoals veel grote uitvindingen, veelal op hetzelfde tijdstip, bij verschillende wetenschappers opduiken? 't is waar, het idee van de relativiteitstheorie is op het zelfde moment gepubliceerd door Bertje Einstein en door Rietje Poincarré; beide keikoppen waren vanuit een totaal verschillende gezichtshoek tot hetzelfde besluit gekomen, of zoals bij de evolutie van krabben........)